1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Rozumím potřebě státu vědět za co, kdy, kde jsem utratil koruny, kolik, a proč víc než jsou moje měsíční příjmy i s úsporami. Vzniká naprostá kontrola nad občany. Proto povinné platby kartou!! Důchodce nevyjímaje! Každý důchodce musí mít bankovní účet a bankovní kartu. Já jich mám cca sedmnáct. Na moje jméno.

26
Před 6 měsíci
Josef Torok

To není o sledování státem, ale potlačit fixl !!!!! Že to jinde ve světě nevadí???? Jeď do sousedního Polska ,není to daleko. A Ti,co nejvíce pláčou, tak ví proč!!!! I my víme!!!

15
Před 6 měsíci

Uz aby to zavedli i u nas, hotovost je krajne otravna.

49
Před 6 měsíci
Pavel Matoušek

Odkaz

Před 6 měsíci

Podnikam a nikdy jsem neměl problém s EET . Mam platební terminál a od ledna i QR kód, ale jednu věc bych poresil. Pokud chce někdo platit kartou , tak procenta, která strhnou za platbu by se měla strhnout kupujícímu a ne příjemci. Zákazník chce platit kartou a já nemůžu dát do ceníku položku platba kartou. Nechápu proč to mám platit já.

5
Před 6 měsíci
Pavel Krnovsky

To už máet v ceně zboří. Navíc na SK budou ještě platit majitelé obchodů daň z převodu peněz.

2
Před 6 měsíci

No a u nás na to jdeme opačně - sice kartou člověk zaplatí jen u velkých prodejců, jinak se dnes ani nenajíte, ale stejně řešíme jak uzákonit právo na hotovost... na hlavu postavený.

Prosím, dejme povinnost brát hotovost, ale zároveň i karty. Počáteční investice je ve většině případů jen výmluva, to je jako s EET, přitom stát proplácel částku, která na nejlevnější modely pokladen stačila. Ale pak se špatně kradlo...

A je jen náhoda, že se zrušením EET obchodníci rušili i možnost platby kartou?

16
Před 6 měsíci
František Oulehlo

no dle vaseho komentare je zjevne, ze o dane problematice nic nevite.

Tak kuprikladu se zavedenim EET jsem byl nucen prejit na jiny fakturacni program, ktery byl pro me potreby velice neprehledny a nevyhovujici. Bohuzel nebylo zbyti. Zaplatil jsem si licenci na 10 let a stravil pomerne hodne veceru, kdy bych mohl byt s detma a manzelkou, prepisovanim skladu do nove databaze. Tento cas nikdy nikdo nikomu neprolati.

Pote co vlada Burese zavedla EEt na dobrovolnou bazi jsem se vratil zpatky do puvodniho fakturacniho systemu, protoze je zkratka lepsi a dava mi funkce, ktere jiny system neumi. Mel jsem ho totiz taktez predplaceny na 10 let.

Ztratu pausalniho predplatneho opet nikdo jako financni ujmu vzniklou se zavedenim a i rusenim EET nikdo nekompenzoval a uz vbec ne podnikatelum v pausalnim rezimu a nebo rezimu rovne dane.

Jinak s online platbama souhlasim, nemam s tim jediny problem. Lidem co u me zkousi, jestli by to neslo bez papiru levneji rikam, ze neselo. Ze faktura je proste soucast celeho systemu a jinak to nejde. A platbu rozhodne vitam spise prevodem na ucet nez hotove, protoze jak jsem jiz psal vyse, stejne pak musim jit a penize do banky na ucet vlozit.

Jedine s cm nesouhlasim je povinnost brat platebni karty. Kazdy ma dnes mobil a v nem mobilni bankovnictvi. Temer kazdy fakturacni system umi vygenerovat QR kod, takze nevidim jediny duvod, proc bych mel porizovat platebni terminal a moje vydelane penize davat bance na poplatcich. Zkratka at si zakaznici nainstaluji aplikace a plati pomoci QR kodu. Je to snadne a rychle a podnikatelum tak nevznika zadny naklad.

1
Před 6 měsíci

Když podnikatel bude přijímat platbu QR kódem nemusí platit za terminál a procenta z plateb. Jak jednoduché ale hospody by museli umět zaplatit poctivě své zaměstnance a ne platba na ruku bokem.

14
Před 6 měsíci
Milan Kopál

Hospody výrazně zdraží, náklady i se ziskem přenesou na zákazníky.

Ubude zákazníků a tak hospody opět zdraží.

Opět ubude zákazníků a opět zdraží atd a atd.

Na Staromáku se napakují na neatraktivních místech zaniknou.

8
Před 6 měsíci

Tlak na přijetí digitální měny je plán majitelů bank na ovládnutí světa. Konec existence hotovostních peněz bude znamenat i konec svobody jedince, tak jak ji vnímáme dnes. Pár nejbohatších společností bude prostřednictvím bank ovládat naše životy, jak se jim jen zachce. A kdo to nechápe, ten si nevidí ani na špičku nosu...

16
Před 6 měsíci
Václav Přibyl

dokud nebudeme mít euro,tak nám nemůžou nic.proto taky euro nebrat a nechat si kačku

4
Před 6 měsíci

Další omezování svobody. Začalo to kuřáckým zákonem, pokračuje elektromobilem, teď platebními kartami a co bude dál? Základní právo každého občana je mít možnost volby, která se stále vytrácí.

14
Před 6 měsíci
Zdeněk Bouček

"Základní právo každého občana je mít možnost volby, která se stále vytrácí." Souhlasím tedy bude mít občan právo platit i bezhotovostně 🙂 bude moci volit hotovost nebo karta. Základní právo volit je naplněno 🙂

2
Před 6 měsíci

Podnikatel, který odmítá platby kartou, se připravuje o tržby. Část zákazníků zamíří jinde, kde karty berou. Ale je to na rozhodnutí podnikatele. Ideálně nechat tomu přirozený průběh a vývoj. Nic nenařizovat.

Mladší generace čím dál víc používá bezhotovost. Jiní preferují hotovost. V peněžence je vidět kolik peněz zbývá. Platba kartou, pro finančně méně zdatné je ošidná. Není vidět jak peníze ubývají. Je to ale pohodlné.

20
Před 6 měsíci

Hotovost patří k základním atributům svobody.Pokud mají být občané opravdu svobodní, tak muasejíb vůči svému okolí a hlavně státu co nejvíc anonymní. Odkaz

www.youtube.com
Václav Klaus & Jiří Weigl rušení peněz
Popis
3
Před 6 měsíci

Mam pocit, ze uz jsme to tu meli. Jmenovalo se to EET a soucasna vlada to brala, jako zasah do soukromy, spehovani, ikdyz to fungovalo a prineslo to vice kladu nez zaporu, tak to populisticky zrusila a jelikoz ji utikaji penize, tak prisla s lepsim napadem, zvednout dane. Ten Fiala ma za kloboukem. Skoda, ze mu do nej tece, ale volby se diky bohu blizi.

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt