Mám pocit, že se osmaží nasucho rýžové nudle. ( Ale mohu se zde mýlit) Ty se následně smíchají s pistaciovym máslem. ( Pořádně promíchat- lze vyrobit doma.) Rozpuštěnou čokoládou vylijeme formu ( doporucuji použít co nejkvalitnější, i tu, co vám normálně chutná) . Dáme zchladit. Pistaciovou náplň ( možné ochutit medem- sladkost, nebo i rozdrcené fiky) dáme ,jako další vrstvu, do formy, následně dáme pro zrychlení ztuhnutí do mrazáku) . Jako poslední vrstvu opět zalijeme čokoládou. Ztuhnout do mrazáku ( lednice). Upřímně čokoládu si můžete ještě jakkoliv ozdobit, či dochutit , kdy pro dospelaky- např. Kapku rumu atd. ( Fantazie) Jinak do másla klidně můžete si ještě nasekat pistácie tzv nahrubo a promíchat s pastou a nudlemi. ( Nevím přesně, zda to jsou rýžové nudle,ale vzhledově to odpovídá).
V arabských obchodech mají identické lokum nudle nebo si kupte těsto na baklavu a nařežte z něj. Peču z tohoto těsta i vše, co se dělá z listového. Chuť je podobná, ale je mnohem míň mastné.
Tady se dají koupit v arabských obchodech sladkosti, něco jako baklava. Je to hodně sladké, ale bývalo v tom taky plno oříšků a pistácií.
Ještě před 10 lety jsem to vozidla do Česka. Bylo to kvalitní. Jenže už i tady přišli na to, že se to dá vyrábět ve velkém a uniformě a hnusně to šidit. Takže dnes je to suché ta náplň s oříšků je nastavena nějakými pilinami. Takže už tak tři roky je to hnus zelenej. Mám známou Jordánku a ta když tyto sladkosti přiveze z Jordánska, tak to je lahoda. Takže asi v Dubaji je ta čokoláda dobrá, protože to nešidí a nepřidávaji do toho náhražky. Lindu nevěřím, že si to neupravili, aby na tom trhli. Raději než tuto šmakuládu si koupím hořkou čokoládu 75% a pistácie zvlášť. Něco s nějakou dobrůtkou, která je sama o sobě výborná, je vždy průšvih. Obyčejně to je na nic a na exkrement!
Pilinami ne,😁 lokum nudlemi s těsta na baklavu, že které se dělá i kadayifi. ( Píšu, jak je na obalech turecky, arabsky, řecky trochu jiný pravopis.) Každopádně marketing a chuť jsou dvě odlišné věci. Já si dám raději dobrou čokoládu za třetinu ceny.
Nejsem Vláďa Hruška, zaletím si lednu pro originál přímo do Dubaje 🙂
Já se tam asi nedostanu,tak mi prosím tě jednu vezmi,stačí malý vzorek.Dík👍
Náplň z pístácií vyteče? To jako vážně? Asi špatně vidím. A doma si ji opravdu udělat nemohu, když nemám k dispozici jak stávající typ čokolády, tak originální náplně.
Neskutečné, co někteří dokáží napsat za hovadiny.
Mě se z toho spíš dělá šoufl. A to mám čokoládu fakt ráda. Ten recept v článku je mimochodem úplně na pí... To je jako napsat: uvařte mrkev, celer, cibuli, přidejte ocet a smetanu, rozmixujte a máte svíčkovou.
Mě taky 😄, na pohled je to vyloženě nechutné... Napřed jsem ani nechtěla číst, co to je 😅
Při pohledu na tu fotku se mi tedy žádné sliny nesbíhají...
Mě také ne. Ale čokoládu miluju a už více jako rok jsem žádnou neměla. Nesmím kakao.
Pravý důvod je spíše ten, že je aktuálně vysoká cena kakaových bobů a tak se všichni snaží do čokolády nacpat cokoli, jen aby to bylo levnější. Navíc pistáciová čokoláda je na trhu již dávno.
Když rozmáčknete hmyz většího "vzrůstu", tak z něj často vytéká také taková zelená
náplň. Asi to více chutná, než vypadá. Myslím ta čokoloáda.
vyrobce spojil cukr a pocit radoby neceho vyjimecneho, Luxus pro VIP. Takze nedivim se ze to prodava tak dobre 😀
Originál stojí x tisíc, ale prý to není nic moc. tak mě to ani neláká zkusit. raději si dám na ší předraženou Studentskou pečeť.