no nic malé obchody si budou muset pořídit pokud jsem to pochopil stroj. To může někdo vymyslet s touhou zničit ty malé obchůdky. Ti jsou rádi, že se udrží.
Malé obchůdky mají i minimální skladovací prostory a všechno zboží je vystaveno, takže přestanou prodávat.
Nesmysl.Proč být papeztějši nez papež zase ,kdyz jsme na špici v evropě? Ze z lesů zmiznou petky je k smíchu.Ja osobně znám lidi,co si klidně vyhodili prede mnou zálohovanou láhev.Tihle ti nevychovanci ,tem je to opravdu jedno kolik to stojí!!!Navíc všichni ted budou zbytecně courat autem,jenom aby si udelali doma poradek.a jako bonus ,pytle na zbyvajici plast a pastiky,tetrapaky jim stejně zustanou smrdet doma!!!Takze vysledek.V prirodě bordel zustava ,prace navic,navic spalene CO za zbytecnou jizdu autem a plasty smrdi dal doma nez dojde ke svozu,ktery podrazi,protoze mesto z toho bude mit pi.e teda méně.A jeden zbytecný ministr,ktery tim ukáze ,ze na něčem jako dělal.
Myslím, že se mýlíte. Bude to značně ekologičtější, protože lidé to přestanou kupovat, já určitě.
Grandiózní úspěch vládni party hodný samochválay a potlesku.Nic víc.
Starat se o "hovadiny",to by šlo.
Tohle by se za Babiše nestalo.🤣
Tahle vláda vymýšlí jednu krávovinu za druhou - já osobně za rok končím s kupováním PETek a plechovek - nemám to kde doma skladovat a jezdit s tím každou chvíli autem je vrátit je ekonomický i ekologický nesmysl... Tahle vláda je doslova hrobař ekonomiky...
Jak vidím tento (a podobný) výraz: "...zálohové systémy nepřináší menším prodejcům žádné zásadní nevýhody, naopak nabízí nové příležitosti", tak mi naskakuje kopřivka. Nic nepřináší negativa, vše je příležitost (GreenDeal, eauta, migrace, ....).
Většinou to totiž znamená, že je to velký prů..er. Bude to stát hodně peněz. Zhorší to situaci a nikam nás to neposune. 🙂
Je to podobná věta, jakou říkám zákazníkům po aktualizacích MS Windows: "Tyto "chyby", které se Vám po aktualizaci v systému objevily, nejsou chybami, ale jedná se o novou vlastnost operačního sytému, která byla přidána pro zajištění Vaší vyšší bezpečnosti." 🙂
(Výsledky bývají obdobné. Naštvaní uživatelé, nutné další investice a omezená funkčnost. A taky s tím nejde nic dělat. I když, občas, se to MS podaří "opravit". Pardon. Doplnit novou funkcí.) 😉
na slovensku to perfektně funguje. vrací se 93% obalů. jen u nás je se vším problém. pak se nesmíme divit že třeba elektronický recept mělo i turecko 10 let před námi. a to bylo keců jak to nejde.
Funguje, jen jestli víte, že v průměru náklad na hlavu na Slovensku na zálohový systém sběru PET je cca 12 EURO to je cca 300 Kč za sběr PETEK zálohovým systémem, který zaplatíte ve zboží? Za všechny odpady, skládky spalovny svoz odpadů, třídění platíte průměrně na Slovensku ročně 40 eur tedy cca 1000 Kč na hlavu. Pokud jste s tím nesrovnatelně dražším systémem sběru v pohodě, tak vozte i nadále odpad do obchodů.
Proč to funguje v Německu, Rakousku, Francii ,Finsku, tam všude jsem pracoval a klapalo to , tak nevím, proč s tím mají obchody problém. Obchody jako jsou Lidl, Kaufland, Penny, Tesco a pod. jsou ve všech státech co jsem tady vyjmenoval. Tak se ptám proč ne?
Vietnamci si určitě poradí: "Tady nekoupit". - "Ale máte povinnost mi to vybrat a vyplatit zálohu." - "Nějožumět, nějožumět." Odnesou to seriózní malé obchody typu Coop, Flop, Pramen apod.
To si myslí ministr, že lidi plechovky vypláchnou ? A jak to potom bude smrdět v nějakék skládku u malého obchodníka ? Aby to nedopadlo jako digitalizace. Vyhozené peníze a ještě si za to přidají na platu.
Já vidím jediný klad, že ubude odpadků v lese. Některá hovada do lesa donesou plnou PETku, ale prázdnou zpět již neunesou.