Nejdůležitější věc, jak vybírat rýžovar není počet osob atd., ale materiál, z kterého je samotná vložka, ve které se rýže vaří, vyrobena. Pokud je to hliníkový výlisek opatřený tenoučkou vrstvou, která se tváří jako nepřilnavá, je to jenom základní model a ten vydrží jenom chvíli, záleží na kvalitě té nepřilnavé vrstvy. Pokud ale děláte rýži jednou za měsíc, určitě postačí. Pokud děláte rýži každý druhý den, anebo jste asiati, milující rýži, kupte určitě rýžovat s keramickou vložkou. /Asiati asi takovéto rady nepotřebují/. Rozdíl je opravdu veliký, nejen ve výdrži výrobku, ale i v chuti. Obyčejně to není jenom rýžovar, ale multihrnec, t.j. taky tlakový hrnec, pomalý hrnec, pečící hrnec atd. A s tím, když se naučíte, budete opravdu spokojeni. Takže před koupí vložku multihrnce-rýžovaru vyndat, prohlídnout z vnitřní strany a hned uvidíte rozdíl. Jenom jako příklad docela kvalitní keramické vložky uvedu základní model od Tefalu Cook4me, /bílá barva/. Ještě jedna poznámka, ty poměry vody a rýže jsou trochu nadhodnocené, dávám 1ku1,3 vody a stačí. Samozřejmě rýži namočit a proprat ve studené vodě. Pokud chcete lahůdku, přidejte trochu kokosového mléka. Přidat můžete nadrobno nakrájenou cibulku, promačkaný česnek, kardamon, hřebíček, anýz, kmín, koření. Ale opět říkám, hodně záleží od vložky. Mnoho zdaru a dobrou chuť.
Jsem sama a mám ten malý a levný rýžovar. Jsem s ním opravdu spokojená, protože tu trochu rýže na 1 - 2 porce snadno a bez hlídání uvaří. nemusím hlídat kastrůlek aby se voda nevyvařila a ta trocha rýže nepřipálila.
já si ho klidně pohlídám... další krám v kuchyni nepotřebuju
Rýžovar jen jen jedna funkce Thermomixu z mnoha. Těsta na knedlíky a buchty, holandskou omáčku, nebo třeba komplet svíčkovou v něm - na rozdíl od Thermomixu, který zvládne mnoho dalšího - rozhodně neuděláte.
"Do rýžovaru" fakt nepůjdu, to bych se tam nevešel. Zas "autor", který neumí česky... nebo chce být za každou cenu in?
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Taky už jsem viděla polévkovar. Pomalý hrnec ,parní hrnec a ani nevím co ještě. Za chvíli bych se do garsonky nevešla pro samé vary a hrnce.