..tak nevím, komu dělá autor reklamu, já bych si prostě Loštické tvarůžky nekoupila, protože je dodávají nedozrálé, a na to abych si je nechala zrát tejden v lednici, tak to tedy ne. Kupuji teď, na spotřebu. Zahraniční "náhražky"....což je tedy velmi diskutabilní termín autorův, mi tedy vyhovují a chutnají daleko více. A že jsou Loštické tvarůžky naší provenience ještě neznamená, že jsou super extra speciál.... prostě nejsou...bejvávalo...
Okradene od A do Z.
Řetězce diktují cenu, výrobce švindluje.
To co je dnes, to nejsou tvarůžky. To co je dnes je jen mrtvé kolečko tvarohu které ani neuzraje. Vůbec se to ničím nepodobá těm dřívějším Olomouckým tvarůžkům.
Tvarůžky jsou akorát zdražené jinak kvalita jde skokem dolů.Sama paní pokladní v Peny mi říkala" ty si neberte doma vám neuzrají a my je budeme vracet" proč neuzrají a proč je budou vracet nevím ale je pravdou že byly jen samý tvaroh.Nestačí jim uzrát v tvarůžkárně a expedují je nevyzrálé.To jako by vám prodali zelenou švestku a doma by jste si ji měl dopěstovat do fialova.Za takovou cenu nejde výrobek šidit a valit jen množství.
vracet je budou protože často chytnou jinou plíseň .. a to tu špatnou zelenou popřípadě černou.
Než předražené a nedozrávající syrečky to je mnohem lepší Romadúr.
to ani ten nedozraje .. je to samej tvaroh který se nemění na to co by měl .. vypadá to že ty bakterie před expoedicí umrtvují.
To že je to ze zahraničí nemusí znamenat že je to náhražka. V rakouských Alpách jsme s kamarády byli nakupovat na jednom statku nějaké místní sýry. A měli tam jeden o kterém řekli že to by nám nechutnalo. Že to je místní a říkali tomu tuším lovecký sýr. Že to dlouho vydrží a že si to brávaly sebou lovci a pastevci do kopců. Tak jsme ochutnali a řekli že ten samý syr máme v Česku. Nevím jaká byla technologie výroby ale chuťově to bylo velice podobné a velice podobně smradlavé, což se o dnešních tvarůžcích říct nedá.
Jo a Lučinu taky nahradili a říkají tomu Palouček a je to doslova hnusné.
Článek je zase jen skrytá reklama. Kde jsou ty časy kdy Olomoucké tvarůžky stály 1,50,-Kčs Změnila se technologie výroby, změnila se cena. Dnes olomoucké ani loštické nekupuji.
Jaké zahraniční náhražky? Například Harzer Käse odkaz tady. Odkaz
Se vyrábí v pohoří Hatz už od 18. století. Olomoucké tvaruzky na Hané vyráběli taky převážně Němci.
Píšu proto, ze mi Německa varianta kupovana v Německu, od jistě doby chutná víc. Toť vše. Ať si každý rozhodne sám.
Já je dělala. Staly korunu a byly ve formě koleček i tyči nek. O kvalitě se bavit nebudu to každý vidí a ochutná. To samé třeba s lentilkama, katastrofa.
Nevim jak v retezcich ale tyh co si vozivam kdyz jedu pres Lostice maji jinou chut nez ty co jsou v retezcich.Jestli je to original Lostice tak panbuh s nimi jdou do kytek jako fy pokud je nekdo paroduje mela by fy z Lostic uradovat a myslim ze arbitraz pro napodibitele nebude prijemna. Ja v retezcich toto co mam rad nekupuji a radeji si koupim original pri ceste okolo.