1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Jasně že měly. Za mě klidně i v sobotu, ale tady je to k debatě. Beru, že jsou profese, kdy člověk nemá čas v týdnu nakoupit, takže ta sobota s otazníkem, ale neděle klidně zavřeno.

11
Před 4 měsíci

Co je komu do toho,kdy si kdo chodí nakupovat. Všechno regulovat,nařizovat,zakazovat,není toho už dost?

5
Před 4 měsíci
Petr Novotný

Naprosto s vámi souhlasím, ale na vesnicích jsou prodavačky chudáci a chodí do práce 7 dní v týdnu. Proto se přikláníme k nedělnímu volnu.

1
Před 4 měsíci

Neměly. Argumenty, že si prodavačky chtějí odpočinout, jsou mimo - prodavačky si odpočinou jako každý jiný zaměstnanec, nechodí do práce 7 dní v týdnu, pokud jim vyjde pracovní neděle, tak mají volno jindy. Povinné uzavření o nedělích by také znamenalo propouštění, protože by se část personálu stala nadbytečnou. V Maďarsku to měli jeden rok, povinné uzavření o nedělích a zákon zrušili, nebyl s tím nikdo spokojený.

14
Před 4 měsíci

Když někdo jede na víkend pryč a vrátí se v neděli, je dobré, když si může nakoupit. Co se týče prodavačů, měli bychom se ptát hlavně jich. A myslím, že by to nevyšlo jednoznačně. Někdo chce mít v neděli volno, jiný je rád za příplatky. Pochopitelně to tak bylo a dalo se na to zvyknout. A někde to tak pořád je. Na vsích COOP mívá v sobotu jen odpoledne a v neděli vůbec. Ale ve větších vsích bývá nějaká večerka, co otevřeno má.

1
Před 4 měsíci

Myslím, že by se nic nestalo, aby v neděli bylo zavřeno. V Německu je to také a žijí. Alespoň by rodina byla jeden den pohromadě. Je to ale můj názor, dnes je jiná doba a někdo se raději courá s dětmi po nakupacich než v lese, bohužel.

13
Před 4 měsíci

Není to ten nejlepší nápad, mnoho rodín řeší nákup oblečení pro děti i mládež,ale i sebe o víkendu, protože většina kousků chce vyzkoušet jak velikost, tak i slušivost. Přes týden jsou totiž přednější úkoly a různé kroužky a třeba také navařit a připravit jídlo na ráno, či do práce!

Před 4 měsíci

A proč né. Když by bylo v sobotu otevřeno jako ve všední den. Aspoň by rodinky nechodily na výlety do supermarketu a děti by nepotřebovaly ostatní živnostníky.

11
Před 4 měsíci
Ivona Metelová

A co je vám do toho,že někdo chodí s dětmi do supermarketu?

6
Zobrazit další reakci
Před 4 měsíci

Já osobně občas nedělní nákup v obchodech využiji. Přesto jsem pro, aby byly obchody v neděli zavřené a to i ty malé. Je jasné, že např. benzinky a některé odpovídající další, musí být v neděli otevřené.

1
Před 4 měsíci

Dříve bylo v neděli zavřeno, a všicni jsme to přežily a nikdo hladem neumřel, tož asi tak

6
Před 4 měsíci

Ano měli, kdysi dávno bylo v neděli zavřeno a žijeme.

27
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt