Přeci vidím co kupuji a co je na obale napsáno. horší je,že se musí kontrolovat tučnost onoho výrobku označeného jako máslo,protože se prodává i s tučností 61% a to sice k mazání na chleba nevadí,ale třeba na cukroví se to nehodí.
Nejpoctivější a nejlahodnější máslo v poslední době co jsem koupil tak bylo z Lidlu Selské máslo 300g. A není náhodou že je z Polska. Tam jsem teprve poznal že máslo může také chutnat a být dobré. Zatímco je spousta podnikavců a vozí různé náhražky a různě kamuflují odkud to je, tak tady se za to že to je z Polska opravdu nestydí a říkám je poctivé.
Selské máslo je dobré vždycky,ale taky pěkně drahé. To není žádná novinka,je to takový váleček.
Tak já tomu nerozumím.Proč se pak takové výrobky,které nejsou máslem označujé jako máslo na obalu?Udělá v tom někdo pořádek?Včera už bylo pozdě!
Ne, evidentně tomu nerozumíte, tak si to přečtěte ještě jednou, než napíšete zase blbost. Výrobky, které nejsou máslo, nemají na obale napsáno máslo! A o tom celý ten článek je. 🤦♀️
Všechny tyto zmiňované tuky jsou v obchodech několik let, a najednou někomu začaly vadit? Vždyť každý svéprávný člověk se může sám rozhodnout, co si v obchodě koupí. A gramotní lidé umí i číst. Nebo už nám chcete diktovat co se může a co ne?
Balit náhražku do podobného obalu s podobným názvem jako máslo je jasná past na spotřebitele a to, že je dobré na takové praktiky upozornit chápe každý svéprávný, i negramotný člověk.
Ať si každý vyzkouší, co mu chutná, a pak u toho zůstane. Nikomu margarín nerozmlouvám, i když máslo je máslo. Svéprávný člověk nikomu nemusí vysvětlovat, co kupuje a proč. A že si občas někdo koupí to, co mu nechutná, tak příště už to nekoupí a život jde dál...
Máte pravdu. Máslo se hodí na ledacos,ale dají se použít i některé tuky rostlinné i na ten chleba pod salám,sýr a pod. Třeba Zlatá Haná,nebo Flora. I na to cukroví je důležité hlavně jakou to má tučnost,nesmí v tom být voda a nesmí to mít taky nějakou divnou pachuť,jinak je to skoro jedno.
Pár poznámek o tuk RAMA. Obsah tuku uváděný na obalu je 59% váha 450 g a cena cca90 CZK.
A u sousedé v Rakousku v obchodní síti Interspar je k dostání RAMA s 75% tuku a 450 g obsahu za
světe div se 2,19 € to je při kurzu 25,065 54,89 CZK o polovinu levnější a to neberu v potaz vyšší obsah tuku. A RAMA s máslem s obsahem tuku 82% stojí v Rakousku 2,59€ to je 64.91CZK a naší cenu přesně neznám. A takových případů kde je spotřebitel okrádám by se našlo zcela určitě víc. Nemluvím o kvalitě značkových prášků na praní...
Přesně toto jsem zažil nedávno u nás v coopu. Řekla jsem prodavačka že to nejni maslo jak tu píšou. A víte co řekli mi víme ale vedení to nařidilo
Přeci vidíte co je napsáno na obalu?
Já mám Zlatou Hanou docela ráda,sice to máslo není,ale ujde.Kupuju jí už léta,radši než třeba Rámu a podobné tuky.Dobře se z ní i peče
Pečeme z ní taky cukroví a buchty. I ta v krabičce je docela dobrá na chleba.
Koupil jsem jednou kvůli dobré ceně na zkoušku to Rodinné a už nikdy více, nemá to s chutí másla nic společného.
To taky není máslo,stejně jako třeba AB
Kdyby lidé přestali na nějakou dobu kupovat, taky by byli dost překvapení, jak najednou cena by šla dolů...