Všechno záleží na věku obyvatele domu nebo bytu.Jinak bude topit třicetiletý člověk, který je plný zdraví a má dobrý oběhový systém a jinak sedmdesátiletý člověk, kterému je stále zima.Rodiče měli rodinný domek a divili jsme se s manželkou, když jsme přijeli na návštěvu, že mají v baráku 25-26 stupňů.Říkali, že při méně stupních je jim zima.
Tchýni bylo 80 let a byla v domově důchodci.Také říkala, že jim tam málo topí a je jí zima.Přitom bylo na pokoji 26 stupňů.Nyní jsem už v letech svých rodičů a sám to pociťuji.Na těle je teplo, ale nohy a ruce zebou.
A na okraj...milovali jste se už se ženou v ložnici kde je 18 stupňů?Já jsem měl rád ženu odkrytou a né se krčit pod dekou či peřinou.Čili v ložnici muselo být tak teplo aby nebylo potřeba peřinu.Žena odmítala se v takové zimě milovat.Potom třeba vyvětrat ale na ten začátek bylo potřeba více tepla.
Souhlasím s vámi,čím jsem starší chci větší teplo.Já mám v celém bytě od 20 do 23 stupňů.Všechny dveře jsou otevřené stále.Nejlépe je mě konec jara celé léto a začátek podzimu.Udržuji teplotu kolem 28 a to jsem v sedmém nebi.No a ještě jak to máte s tím sexem,stále trváte na těch 18 a manželka je nahá?To by mě zajímalo díky.
Vše je strašně individuální. Věk rozhodně, jak někteří píší,ale často z mého okolí jsou to hlavně ženy ( včetně mě) ,kterým je víc chladno. My nyní v práci 20 stupňů a komfortní to pro mě není a to se pohybuju. Přijdu domů,kde mám 22 a to je pro mě minimum. Zimu nesnáším. Jako dítě jsme bydleli v domě,kde táhlo, špatně se vytápěl a máma neměla na topení a byla to hrůza. A pak jsem žila v Šanghaji,kde něčí jako ústřední topení snad neznají a okna v běžných bytech děs....a tedy žít v 18 stupních ( s přímotopy!) je noční můra. Snažím se šetřit, když doma nejsme,tak topení buď nejede a nebo minimum. Ale když tam jsem ,nechci chodit ve svetru a třást se.
Topíme plynem i vaříme na plynu,takže musíme šetřit.Momentálně máme v obýváku 15 .Přítel je zalezlý v posteli pod peřinou a já mám teplou dekovou mikinu.Ale momentálně peču cukroví,takže se trochu oteplý.Stejnou teplotu máme i na spaní.
Tak že.aby jste se trochu zahřáli.tak jedině sexem.No nevím,zda manžel na ten sex kývne.Asi se mu nebude chtít z takové nory teplé vylézt.Nechtěl bych žít u vás.Já topím na 20 až 24 a čekám na léto, kdy mě vystoupí teplota kolem 28 a nejraději má 27 a to je pro mě akorát.Někdy mám i studené prsty na nohách.Asi jsem již starší a teplo miluji.
Já třeba vytápím celý byt (Mítstnotst kde sípím chodbu,kuchyn,chodbu a sociální zařízení jedníma menšíma kamínkama cca na 1250 watu a mám v první napsané místnosti rozmezí 17-19 stupnů!! V kuchyní cca 16-17 stupnů v chodbě cca 16-17 stupnů a v kpupelně a WC cca 17 - 16 stupnů!! A bohatě mě to stačí! Pokud se přes den oteplí na 6 stupnů + mám v 1. místnosti až 20 stupnů A jinde také o 1 až 2 stupně více! Topení zapínám až se ochladí na -1 přes den a v noci na mímus 2 a to ,po dobu jednoho týdne v kuse!
Znám blízkého člověka, který má byt umístěný tak, že neotočí kohoutky, na radiátorech při současné zimě, ani o kousek. Nemusí. Navíc má zasklené lodžie, asi ta nejlepší izolace. Teplota v interiéru kolem 20-23°C celoročně, žádný problém.
Mě vyhovuje 22, ale snesu v klidu i méně. Mám raději chladnější vzduch, lépe se dýchá a zvláště na noc. Ale můj muž pod 23 nejde. Jemu je furt zima. Tak spíme každý v jiné místnosti. O to hezčí je pak, když si občas zalezeme dohromady a usínáme si v náručí....
To s vámi souhlasím.Asi jste již letitý a tak to dělá hodně manželů.A když je chuť, tak kdo příchází na návštěvu.Vy? zatím.
Čím více budeme šetřit tím více budeme platit od vody přes elektřinu, plyn a teplo. Každý prodejce si musí přijít na své. Přece nebudou strádat.
Přesně tak,Já v paneláku(zatepleným) vůbec nepouštím topení a je mi to prd platny.za teplo platím 16000 ročně a ještě doplácím.Tak jak mám ušetřit.
V mých 77 letech je mi nejlépe při teplotě + 5 stupňů. Léto prožívám nejraději v lednici. Chtěl jsem vylézt v trenkách na Sněžku, ale zatrhli to. Teď abych trpěl doma při teplotách 26 a i víc stupňů. Mám smůlu, lednička je mi těsná.
My jsme dali na radu naší Bohyně Pekarové a koupili si ne 2, ale 4 svetry..Takže netopíme vůbec..🙂)A snad jsme to tomu hroznému Putinovi nandali??🙂)))Ironie pro nechápající...
Já mám v obýváku i v ložnici furt stejnou teplotu, 36,5°C, jednou, dvakrát do roka s rýmyčkou 37,1°C😂
To si děláte srandu.......tak to by byla moje smrt. Pošla bych vedrem!!! Se pak nedivte, že máte furt "rýmičku". Když máte doma takovou saunu, tak vylezete ven a hned omarodíte. Se asi moc doma nehýbete, že? To chce něco dělat a hned se zahřejete.
Já mám v ložnici 10, v kuchyni 15 a v obýváku 17 stupňů. Každý rok mě vracejí 20000.-Kč za teplo. Z mé strany naprostá spokojenost.