1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíciUpraveno

Největší spotřebu mají všechny spotřebiče, které nevydrží 20 a více let.Za komunistů nám tyto spotřebiče tolik vydržely, jenže v této době musíte mít do dvaceti let nejméně 3, protože víc jak 7 let nevydrží.Čili to je 3x více spotřeba nerostných surovin, a jejich těžba, více elektřiny, více vody, více odpadu, více benzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, více papíru na návody na použití, více folie na zabalení, více dřevěných palet atd at.

Takže co více znečišťuje planetu, jeden výrobek, který sice žere víc elektřiny a vydrží 20 let a nebo více výrobků, které se musí vyrobit aby nahradili spotřebiče, které dříve vydržely 20 a více let?

Ano, pro domácnost jsou nové spotřebiče třeba úsporou, ale pro společnost stále nové a nové spotřebiče více zatěžují planetu odpadem.

Co je tedy výhodnější??

119
Před 3 měsíci
Ladislav Hnyk

To, co jste napsal pane Hnyk mi mluví z duše. Mám naprosto stejný názor. Kdyby výrobky byly kvalitní a opravitelné, tak by to s planetou nebylo tak špatné. Mixér ETA Hlinsko v naší domácnosti má nezadatelné místo. Je mu zhruba 50 let. V Hlinsku z bývalé fabriky asi rostou stromy. ETA dnes = Čína nebo Indie. Tak je to se vším. Uklidním někomu emoce, USA to dělají také. Konkrétně firma FLUKE. Jsem elektrikář, používám tyto měř. přístroje a nový vždy přicestoval z Číny. Byznys je jen přetvářka a past na zákazníka. V podstatě ekonomický terorismus, ve svém úplném důsledku ekologický.

33
Před 3 měsíci

Není kde ušetřit, ale oni vědí kde nás obrat, nemáte spotřebu, zaplatíš za přenos a jine, z vodou to bylo taky tak, nejdřív že není odběr a pak přišlo zdražení, není úniku, není se kam schovat. Někdo ty molochy zaplatit musí, a kdo jiný, než chudá pakáž. Dobrý jč člověk akorát před volbama, pak už není třeba, jen se to pořád opakuje. Žádná náprava, ani do prava ani do leva.. I slov je škoda .-.

111
Před 3 měsíci
Jan.tykala

A čím víc budem elektřinou šetřit, tím bude dražší. Už to začíná... je potřeba tohle a tamto, kvůli fotovoltaice, atd, ať to zaplatí všichni, ne ti, kteří to mají.

8
Před 3 měsíci

Tak tu pračku máte hodně starou. Mě žere 170W/1700W.

Před léty jsem vyměnil ledničku, která žrala denně 2kWh za ledničku , která žrala 0,75kWh. Zaplatila se za dva roky a změna odběru byla tak velká, že mi přišli vyměnit elektroměr.

Ta lednička byla největší žrout v domácnosti.

9
Před 3 měsíci
Jan Nový

Jak víte že žrala denně 2KWh? Elektroměry se musí pravidelně měnit...

2
Před 3 měsíci

Největší spotřebu nejspíš budou mít ty spotřebiče, které jsou v zapnutém stavu. Říkejte mi metaforrristický cyniku 🙂 🙂 🙂

8
Před 3 měsíci

Největší žrout eletriky je moje manželka.Kdyby sem byl sám,a žral v hospodě,tak ušetřim skoro všecku elertiku doma.Asi tak.Eště bych chtěl vám napsat,že jí mám rád,tak at ˇ to je tak jak to je.Zduř.

47
Před 3 měsíci

Kompresorová chladnička (těch je většina) neběží pořád, ale jen když sepne termostat...

9
Před 3 měsíci

No leda vse vypnout a vyhodit,neprat,neohrivat vodu,nevarit hlavne😂

12
Před 3 měsíci

Řekl bych, že to budou ty, co jsou v permanentním běhu. U nás to byl pultový mrazák. Skrytý žrout ve sklepě, kterého jsme dlouho opomíjeli.

6
Před 3 měsíci

To byl ale chytrý elektrikář !!!

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt