1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Daně, daně a zase daně. Opravdu Půlnoční království.

37
Před 4 měsíci
Anna Domanska

Rozhlédněte se do světa a nenadávejte....

13
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 4 měsíci

Za zdaněné peníze jste si něco koupili a když už to nepotřebujete, tak to prodáte dál a stát chce opět po vás peníze , daně, ač prodáváte danou věc s daleko nižší cenou než stál nový. Takže na tom vlastně proděláváte a stát vás za to trestá. Pokud by jste prodával dráž než jste nakoupil, pak bych tomu rozuměl, ale daň by měla být vyčíslena jen ze zisku a ne z celé položky. Takže stát provádí dvojí zdanění, "platíte daně z daní "!!

12
Před 4 měsíci
František Martínek

Víme , zda je nějaká odečitatelná položka při takovém danění prodeje použitých věcí? Koupit kolo za 50000 a po dvou letech prodat za 25000 to asi nebude zisk že? Tak mám pocit, že ten daňový systém v ČR je trochu prasopes.. Pomůžou účtenky z nákupu takových věcí?

4
Před 4 měsíci

Pokud něco prodám za hotové, rád bych viděl koumese, který to rozklíčuje... Tohle je fakt absurdistán... Nejdřív zaplatím daň z příjmu, který jsem vydělal, pak zaplatím daň za věci, které si koupím, pak pro jistotu každý rok z domu, který vlastním, a pokud něco prodám, tak zase? Něco se tu MUSÍ změnit

39
Před 4 měsíci
Michal Malich

Tak se odstěhujte třeba do Mongolska...tam se takové daně neplatí.....a nebo do USA....tam jsou daně cca 50%.... Nebojte, blíží se konec hotovosti a vše půjde přes účty....potom to bude finančák-teror......ale toho já se už nedočkám....

7
Před 4 měsíci

Limit prodaných ponožek jsem četl. Ještěže mit za moment končí směna, už jen mžourám.

Před 4 měsíci

zajímavé

4
Před 4 měsíci

Věc jsme nakoupili za zdaněné peníze. A jestli si stát udělal pravidlo, že z jejich prodeje chce daň, je stejná absurdita, jako by chtěl druhou daň za jejich vlastnění. Tak ještě daň z nabytí na straně kupujícího, aby to byla dokonalá legální loupež.

1
Před 4 měsíci

Hlášení DAC7: Co po mě bazar chce?

Některé platformy po vás mohou po překročení určitého limitu prodaných kousků nebo obdržených peněz za rok požadovat na základě předpisů Evropské unie tzv. hlášení DAC7. Řadu uživatelů tento požadavek obvykle vyděsí a mylně jej zaměňují za výzvu k přiznání finančního zisku za účelem zdanění.

Jedná se však pouze o ověření totožnosti....................................................................

Tohle je skvělý nápad pro podvodníky jak vytáhnout z prodávajících osobní údaje.

6
Před 4 měsíci

Samozřejmě, podnikání je prostě podnikání. A kdo se v tom přeprodávání pohybuje, moc dobře ví,že se v tom točí nemalé peníze. Příležitostný prodej vlastních věcí je v pořádku, to je velký rozdíl.

15
Před 4 měsíci
Rina Kropáčková

A ten velky rozdil tady vetsina diskutujicich nepochopila.

3
Před 4 měsíci

Pokud je to nákup-prodej, tak beru.

Ale abych platil daně za prodej věcí, které jsem koupil za již zdaněné peníze, tak jděte k šípku.

28

Když nám na bleším trhu reálně hrozilo EET, názor FÚ byl jednoznačný: ,, jedná se o pravidelnou činnost, musí evidovat,, ...bohužel i svoje použité věci, které prodáváte 1x za 14 dní na blešáku. Tak asi dvojí metr, když někdo může na internetu prodávat každý den bez danění??? Nevěříte: Odkaz

www.idnes.cz
EET ohrožuje bleší trhy, na evidenci chce vyzrát známý opilec Čurda - iDNES.cz
Obci Tuhaň na Semilsku hrozí ukončení zdejších oblíbených bleších trhů, až na ně dopadne povinná evidence tržeb. Kvůli ní už se zavřela hospoda, do níž chodil i Milan Čurda známý svými opileckými...
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt