1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Soudě podle titulků našinci naříkají, bojí se nebo zuří. Z toho plyne jediná otázka: jsou všichni pisálci cizinci s omezenou slovní zásobou, nebo jen tupouni ducha mdlého?

7
Před 4 měsíci

No, já mám máslo rád a tak jej kupuji, bohužel ne u nás, ale v Polsku, kam mám 26 km. Naše máslo přestalo být kvalitní, kvůli vysokému obsahu vody v něm. Když dám do mrazáku kostku polského másla a kostku našeho másla, tak to polské jde bez lámavosti ukrojit. Naše máslo se chová jako ledová kra, láme se. Také chuť je jiná u našeho a u polského. Kupuji tam i smetanu na šlehání, v Polsku je 36%, u nás 33%. To by tak nevadilo, jen ta naše je jako voda a polská je hustá a opět chuťově lepší. A protože je zde diskuse o másle, nebudu tu šířit další důvody, proč a co nakupuji v Polsku raději,než u nás. A jen naposledy ještě, cenově je vše pořádně levnější, fialovou drahotu nesdílím.

45
Před 4 měsíci
Josef Mixa

Tak jasně, že naše máslo je horší než polské. To je totiž tím, že naše máslo se vyrábí ze žaludečního mléka. Jenže to není doména Fialy...

13
Před 4 měsíci

No, tak letos domácí ghí ode mě k Vánocům dámy nedostanou 🤗. Ale rakytníkový likér také potěší 😁.

4
Před 4 měsíci

Vyžraný národ jsme pro to ,protože si libujeme v kostkach másel , jinak si to neumím vysvětlit. Chápu jsou Vánoce na cukroví . Ale žrát ho ve velkém přes rok ? Proč ? Zajímal by mě takový denní jídelníček Čecha na celý den který to máslo fakt potřebuje denně.

49
Před 4 měsíci
Jan Buček

To že ho nejíte Vy, neznamená že nechutná jiným... A můj jídelníček je úplně normální, nepřežírám se, jestli to myslíte takhle. Tož tak.

52
Před 4 měsíci

Pokud má cena zůstat přibližně stejná,nebo zvýšená jen o několik procent, musí se zmenšit balení nebo zhoršit kvalita. Ale Češi berou vše a zahraniční prodejci to vědí.

13
Před 3 měsíci
Jaroslav Kantor

Přesně tak, už zmenšili i sklenice na okurky a zvedly cenu!!!!

1
Před 4 měsíci

Na hlavní fotce tohoto článku je shodou okolností máslo, vyrobené v Polsku, které jsem koupil v Albertu myslím za 55 Kč. Tak je dobře, že funguje konkurence v rámci EU, není nutno kupovat máslo Madeta za 70 Kč.

17
Před 3 měsíciUpraveno
Ivan Kapičák

Tak to já zase jedině máslo s domečky - nemá konkurenci. A cena ? Jsme dva a vydrží nám tak 10 dní. Tedy, cca dvě stovky za měsíc. To je jeden oběd v hospodě. nemám s tím problém. A i kdybychom spotřebovali za těch 10 dní dvě, pořád se vejdeme do pětistovky za měsíc. Lidi nadávají na cenu másla, ale kolik peněz rozhází za kafe z automatů, bagety na benzínkách, předražené a nezdravé rychlé občerstvení, ...

2
Před 3 měsíciUpraveno

Už Jan Werich psal: "Mělo by se něco dělat s inteligencí obyvatelstva!"

Složení našich i cizích másel co se tuku ze smetany týče je totožné. Ale v cizích jsou přidané bakterie mléčného kvašení, proto jsou lépe rozmazatelné a chuťově nakyslé, zatímco naše jsou z lednice jako kámen. S kvalitou to nemá nic společného.

A pokud si kdokoli myslí, že na cenu másla má vliv vláda, tak doporučuji navštívit MUDr. Chocholouška.

3
Před 3 měsíci
Bohuslav Dvořák

Hehehehe. Jak jste se svoji inteligenci na tom Vy , pane Dvoraku. Timto Vas skutecne nechci urazet. Proc .Take , ze. Urazek na druhych si skutecen uzivate , ze. :-)))

Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Rakousko, HOFER: máslo 2.80€-3.20€

Před 4 měsíci

No buďte rádi že nestojí jak za komunistů.Kostka 250gr. stála 10kč ale platy byly 2500 průměr možná 3000 kč.Tak jednoduchè počty dnes by mělo stát desekrát více podle platu ale to nestojí.Vím svět má jít dopředu né dozadu ale pořád si to uvědomme.

25
Před 4 měsíci
Krikeljan Krikel

Co jste dělal za komunistů, platy byly mnohem vyšší, u nás brali i ženy 4 tisíce, ale léky, školy, školky, jesle, zdarma, elektřina, byty za hubičku. Lékaři, i zubní, vše zdarma. Doprava, za autobus týden do práce a zpět pár korun stejně tak žákovské jízdné a benzín 2,40 Kč za litr. A základní potraviny levné, dostuponé všem. Mléko do 2 korun, 2 kg chleba necelých 5 kč. To se musí také počítat. Jen ty nešťastné banány, ty se stále připomínají,dnes hnijí v obchodech, mnozí na ně nemají.

53
Před 4 měsíci

Složení másla je dané. To ošizené není máslo, a taky se tak nejmenuje.

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt