Sorry, Finové ji dělají bez jíšky. Rybu na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm, hodit do polévky, odstavit z tepla a nechat 6 minut dojít. A nemíchat, ať se maso nerozpadne. Smetany dávají hodně, a k polévce servírují krajíc tmavého chleba. A tu nejlepší vaří v Helsinkách na tržišti Kauppatori hned na nábřeží.
přesně tak ...bez jíšky a někteří i bez cibule a pórku, jen s koprem a lososem, mrkví jen na ozdobu....a hlavně hoooodně smetany 🙂 je luxusní, taky jí rádi vaříme ...a ještě raději jíme od mama Kati v Lohiskoski 🙂 s jejich tmavým chlebem
Každý kraj v Evropě má svojí rybí polévku. My jsme suchozemci, takže kapr za třetinovou cenu za kilogram. Proč by všem měla chutnat jen jedna polévka. Unifikace jako globalizace?
Nesouhlasím s Vámi, kapr za třetinovou cenu? pokud si koupíte celého kapra, tak odpad z něj je asi 65% z váhy, když koupíte filet lososa v akci tak je ten losos jen o trošinku dražší....pár procent...kapr není už nic levného jak býval....bohužel
A nevyměníme i kdyby jste se na hlavu stavěli. Apropo přestaňte se nám vandrovat do kaprů zoufalci.
No za cca 300 Kč asi nebudu dělat polévku.
Chapu, taky ji máte raději ze Stonefishe? sice stojí tak 1500 - 2500 podle velikosti, ale ta polévka je prostě jina 🙂 🙂 🙂