Krizaly mi byly lahudkou po cele me detstvi. Babince jsem ve spajzu jeji prirodni lekarny vyjidala i jedle jerabiny. Susena jablicka, hrusky i svestky .... pravda, bez chemie ty susene merunky mely neprijemny vzhled, ale chutnaly take bajecne.
Není nad křížalky z vlastního nestříkaného ovoce. Sice při sušení sem tam vykrajuju z jablíček červíky, ale ta chuť je úžasná. Kupovaná jablíčka jsou sice krásná na pohled, ale tu chuť těch domácích fakt nemají.
Taky máme domácí křížaly z nepostříkaných jablek.
Nedávno jsem měla “tu čest” to ochutnat a podle chuti bych skoro nepoznala, jaké ovoce jím. Lepší čerstvé.
No vzhledem k tomu, že to obsahuje spousty pesticidů, jak zjistil D test, bych to dětem moc nedával.. . 🤔🤦
Také jsme lyofilizované ovoce dříve kupovali, dcerám to chutná, ale po tom testu a výsledcích jsme to přestali kupovat. Není nad obyčejné křížaly z jablek. Ale kdoví, i když si člověk koupí jablka od pěstitele, omyje a pak z toho udělá křížaly jako dříve, je možné, že i v tom jsou rezidua pesticidů...