Jsem konzervativní. Ale nejen z principu, mám k tomu racionální důvody. Rajčata a ředkvičky jsou červené, banány žluté, jablko je jablko, hruška je hruška, o žádné degeny nestojím. Totéž další věci. V jogurtu je jen mléko a kultura, nic jiného, šunka je vyuzená nebo dušená kýta, máslo je jen jedno, žádné sváteční, nedělní, pomazánkové nebo lahůdkové neexistuje, smetanový krém je ze smetany, tvarohový z tvarohu, atd. Mě na tyhle moderní novodobé jedy nedostanou.
Je mnoho druhů banánů, mezi ty nejznámější patří:
Cavendish - nejběžnější a nejčastěji konzumovaný banán v Severní Americe a Evropě.
Plantain - zeleninový banán, který je větší a pevnější, často se vaří nebo smaží.
Lady Finger - menší a sladší než Cavendish, s jemnou chutí připomínající jablko nebo jahody.
Red - má načervenalou slupku a krémovou, mírně tartovou chuť.
Manzana - malý, sladký banán s jablečnou chutí.
Burro - zakřivený, tlustý banán s chutí připomínající citrusy.
Goldfinger - hybridní banán se sladkou a pikantní chutí.
Blue Java - velký, silný banán s krémově bílou dužinou a sladkou, vanilkovou chutí.
Orinoco - malý, zakřivený banán s jemnou a krémovou texturou.
Gros Michel - kdysi nejběžnější banán, ale téměř vyhynulý kvůli panamské nemoci.
Konzervativní nebo nevědomá 🤔
Autor zapoměl dodat 2-3x dražší ve většině případů už na hraně přezrálosti ,dost často už slupka načernalá.A dužina mi tedy nepřišla o nic více sladší než u normálního.a dokonce mi přišla daleko víc moučná i kontejl z nich byl horší chuťově
Jednou jsem koupil, a chutnaly Jak syrová brambora a nedozrály ani za čtrnáct dní.
Mám úplně stejnou zkušenost.
Jo 3x dražší děkuji nechci
ale nejsou ohnuté podle EU
A co modrý nejsou?