Kdyby pánové na ministerstvu obchodu trochu přemýšleli, tak by přece stačila standardizace velikosti balení. Prostě máslo je 250 nebo 125 g. Cukr a mouka vždycky 1 kg. Stejně tak gramáž rohlíku nebo housky.
Když existuje norma na velikosti šroubů a matek, proč by nemohla být norma na velikost spotřebitelských balení.
Mám ráda " esíčka ". Už je rok nekupuji. Velká krabice a sáček je taktak do poloviny. Doma si raději upeču koláče nebo něco jiného.
Tatranky, horalky, sojový kmen / 0,80 Kčs / ... a teď skoro 10 očí!!! Nekupuji.
všimla jsem si zmenšení velikosti čajových svíček teď na Vánoce.Máte-li staré a nové, porovnejte jejich výšku, jsou asi o 1 - 1,5 mm nižší, což je cca 10%!? Cena samozřejmě roste🤦♀️
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Stačí nekupovat. Lidi mají plnou pusu stížností, ale pořád kupují. Přitom by stačilo přestat některé zboží jeden, dva, tři měsíce nekupovat, což se při čokoládách a podobných zbytných věcech určitě dá, a obchodníci by to pocítili. Jenže to chce organizovanou akci většiny kupujících. Asi nelze nekupovat třeba základní potraviny, ale u jiného zboží by to zcela jistě šlo...
Paradox je, že velikost obalů většinou zůstává stejná (samozřejmě ne u všeho zboží). A tak nám výrobce vlastně prodává jen předražený obal, který skrývá pouze zanedbatelné množství obsahu.
Zajímavé by bylo nakupování toho daného produktu do přinesených nádob nebo sáčků na váhu. Jaká by potom byla cena toho zboží?!
Chtelo by to nejakou akci podobnou jak udelali Chorvati....v patek na protest NENAKUPOVAT.
No, nevím, když mají lidé amok že zavření prodejen, když je svátek.
Jednoduché, zmenšené zboží prostě nekupovat.Stále je z čeho vybírat.
Rychle by si to šmejdi rozmysleli.
Inspirace z Postřižiny..., aneb, nová doba zkracování...🙃
Zatím jsem díky nové vládě a monopolním praktikám obchodů zhubnul 10 kilo. Klidně ještě zhubnu dalších 10. Potom už by to bylo nezdravé, takže jakmile to začne hrozit podvýživou, bude čas zvážit exil.
Vitana polévky pro "moderní rodinu" 2 děti a samoživitelku...Normální bylo porce pro 4 dnes je standard pro 1+2 (jedna porce plus dvě poloviční)
Stejně pak tu jednu porci vyhazovali ..
Zapomněli jste na podstatnou věc. Jsme specifický trh a toto chování vyžadujeme. Zeptejte se kteréhokoliv tiskového mluvčího od výrobce nebo obchodu, potvrdí vám to.