Ano když člověk najde v Česku dnes restaurací, kde má cena výkon rovnováhu a ještě je tam hezké prostředí a vlídna obsluha rád se vrátí. Já se chodím obyčejně do restaurace najíst ne ochutnávat. Takže porce by tomu měly odpovídat. Tři kopičky zázraků z hovnomedníku na talíři průměr půl metru, oblentané 8 kapkami "kvalitní" zredukované studené šťavičky z kvalitního masa z eko bio trio chovu, kde se kravám masírují uši, s větvickou exotické pažitky zápíchlé v jedné glazované brambůrce, mne opravdu chuťově neuspokojuje. Po kulajdě v košíčků, kde je ohříváný mech s finských lesů, taky netoužím. Takže kvalitní jídlo z kvalitních surovin bohudík rozeznám a vím, že není levné. Ale obyčejný gablík, který chce někdo zamotat do.lepšiho balících papíru mne neoblbne. Takže vyhlášené restaurace na exponovaných místech známých velekuchařů raději nenavštěvuji. I ty, co jsme měli vyzkoušené se bohužel časem pokazily. Ale našli jsem si tedy jiné. Ale bude to pořád složitější. Lidé chtějí být klamáni. A spousty jich chodí do restaurací ne se najíst, ale jen z přestiže, aby mohli říct, že tam byli.
co mne štvě v restaracách? není to cena dobré jídlomi nedělá problém zapaltit.
Co mne štve, nikdo pomalu nevaří "ćeskou kalsiku" roštěnky, španělský práček, znojemsko uomáčku křenovou omáčku s uzeným.. to už dnešní kuchaři asi neumí.
Druhá věc která mne velmi štve. Na pití dvoudecová kapka "kola fanta tonik džus" za 60Kč. Ve většině restaurací je nejlevnější nápoj PIVO. 3 deci nealka jsou mnohde dražší jak půllitr alkoholu..
Nedělá mi problém zapaltit za dobrou svíčkovou s nadýchaným knedlíkem 350,-Kč, i více pokud je to fakt libově měkká nádherně špikovaná svíčková.
Všude jsou dnes jen těstoviny noky samy "rychlo" jídla.
Jestli je něco s čím souhlasím s autorem, je že mne naprosto od jakékoliv další návštěvy danýho podniku odradí, když za večeři pro dva vylepím 1200,- a odejdu HLADOVÝ.
To je prost+ naprosto nepochopení funkce "hospody" že člověk má se tam hlavně dobře NAJÍST, ne jen se nechat finančen ZRUINOVAT.
P.S: opravdu nejsem zvyklý hledat vše nejlevnější za každou cenu...
Máte pravdu. Vnímám to stejně, když jdeme někam s dětmi. Všude jen hranolky a stripsy. V lepším případě smažák. Beru už jídlo sebou do termosek. Loni v létě jsem 2x kupovala hranolky a téměř vše letělo do koše. Nebyly vůbec dobré.
Dost trapnej nadpis, ještě se mi nestalo, že bych po jídle v restauraci odcházel hladovej.
asi mate stesti na restaurace, me uz se to taky parkrat prihodilo ... a to nejsem zadnej XXXXXXXL, kterej k nasyceni potrebuje pulku kravy 😄
Do restaurací se už dávno nechodí na jídlo nebo na pivo.Dnes se tam chodí pro gastro zážitky a tak malé porce nevadí,protože se najíme někde jinde.Taková Kostka ve skluzu je k nezaplacení.To v Nádražce v Letohradě neuvidíte,ale za to se tam dobře a levně najíte.K Polraichovi chodí snobové,kteří chtějí svému okolí ukázat,že na to mají.Ke Kašparovi bych mohl jít klidně taky na večeři.Mám důchod 14.350,-Kč a to by mi stačilo.Potom bych se ale zbytek měsíce musel chodit pást.Děkuji nechci.
U Polreicha jsou normální porce. A co jste dělal, že máte takový důchod? Umělec, co platil minimum?
...jednou za čas se odměním návštěvou hospody v Hlavenci, která láká hosty na řízek "velký jako kráva". A láká úspěšně. Můžete si vybrat jakýpak to řízek chcete. Kuřecí či vepřový. S hranolky či s bramborem. Nemůžete si vybrat špatně. Řízek ve většině případů juká ven z talíře a je položený na bramborách vonících máslem. A opravdu to není rozklepaný tenký plátek. Není to nic ohřátého, je to dobrota přímo z pánve na talíř. Prý jsou moc dobrá i ostatní jídla, jenže já prostě skončím pokaždé u řízku:-). V pátek bývá řízek s bambulovým salátem a stojí na něj fronta. Na talíři to bývá klidně na dvě porce. Tak kdo chce a umí, ten se uživí. Je to ale určitě dřina.
Ježíši člověče už dost. Takový "řízečky" bych si s chutí dopřával i dvakrát denně. No, holt, my řízkoví víme, co je dobré. Určitě se tam brzo zastavím, jenom mě mrzí, že je u nás tak málo řízkoven. Vsadil bych se, že tam kde nejsou, tak by měly úspěch. Řízky na sto způsobů a restaurace/hospoda má vyhráno. No nemám pravdu?
V pátek jsem po dlouhé době zašel na meničko... Vypadalo to nadějně 5 jídel 159-174 korun celkem dost, ale tak co... Po studené polívce přišla servírka, že ani jedno z jídel už nemají.... Bylo 12 hodin... Mají jiné dvě jídla obě samozřejmě s hranolkama... Dobře co mám dělat dal jsem si panenku s hranolky tedy... Přinesli úplně syrové maso i slepý by to viděl ani to nemusel chutnat... Takže tak no... Ještě bych přidal pár hodně sprostých slov, ale odpustím si to a dlouho zase nikam nepudu....
Aco jste tedy dělal? Syrové jste snědl a bez reklamace zaplatil?
Není snad nic co podávají v restauraci, co bych si nedokázal uvařit.
Co je ale nový trend, tedy alespoň v Pardubicích - při placení přijde číšník, oznámí vám cenu a natáhne ruku s terminálem. Účtenka je přežitek. Stejně jako lístek, kam se dříve psalo co si zákazník objednal. Ani u piva. Prý je vše zazanamenáno v terminálu a musím tomu věřit.
Ať tedy hospodský nebrblá, když má prázdnou hospodu.
Během posledních cca 4 let jsem byl s jídlem vždy spokojen. Velká porce, že se to nedalo sníst, dobře ochucené, příjemná obsluha. Zapomněl jsem na něco ? A jo zapomněl. Navštěvuji čínské, indické a další asijské restaurace. Ty české už ani náhodou.
Souhlas. Jídlo vždy rychle a ještě se mi nestalo, že by mi nechutnalo nebo jsem měl pocit hladu.
Asi mám smůlu v tom, že pokud už jsem v nějaké restauraci, tak mi toho naložej tolik, že pomalu nevím co s tím. Polévku si nedávám, protože porce hlavního jídla jsou obrovské. Pamatuji si za "socíku", že gramáž masa byla tak 100-150g. Dnes 200-300g. Když si dám přílohu, tak je to k prasknutí. Potom co to dodlábnu, mě rozesměje "pikolík/pikolice", jestli si nedám ke kávě nějaký dezert. Dal bych si, ale vejde se mi už leda do tašky.
Takže tříchodové menu v restauraci nezvládám.
300g masa? v jaké kosmické restauraci?
Jdu pouze do restaurace kde znám kuchaře a jen občas s bývalými spolupracovníky. Jinak se stravuji doma dovedu si uvařit všechno na co mám chuť a to z domácích surovin.
Proč bych dával za kuřecí řízek cca 250 g ,299,-Kč,když vím,že kilo kuřecích prsou koupím za 150-160,-Kč,tak,že za cenu jednoho oběda mám téměř 2 kg masa a takových řízků udělám minimálně 8 ks.Celá rodina má oběd i večeři a vím,co jím,za cca 300,-Kč.Ty gastro zážitky si klidně nechám ujít i s tím trapným závěrem,kdy mám dát za něco,co se mi moc příliš nelíbilo , hromadu peněz,dýško a ještě se u toho usmívat.