1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Do vývaru nedávám ani bobkový list, ani nové koření, pořád tam potom cítím něco jako "nadivoko". Ale každý to má jinak.

39
Před 1 měsícem
Alena Matoušková

Já dávám nové koření a celý pepř, někdy libeček. Bobkový list rozhodně ne.

8
Před 1 měsícemUpraveno

Pokud byste se někdy dostala na jatka, pochopíte, že maso se neoplachuje kvůli bacilům, ale pro nečistoty během výroby a dopravy a ty opravdu varem neodstraníte. Správný postup tedy je tzv. blanšírování tedy prudké ovaření ve vařící vodě a teprve po slití lze pak založit vývar jak popisujete tedy ve studené vodě.

18
Před 1 měsícem
Josef Markusek

Každý má svůj správný postup,napřiklad můj je,že všechno nejprve vrazim na půl hoďky do trouby,160-170 stupňů a pak studená voda a nechat to 12-16 hodin vařit.....

Kuřeci vývar stači tak 4 hodiny.

Dobrou chuť....😃

13
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 měsícem

Za mě je nejlepší vývar z pomalého hrnce. Může se táhnout přes noc, ráno scedit a hotovo.

7
Před 1 měsícem

Vývar dělám v tlakovém hrnci, je to výrazně rychlejší a dá se tak udělat i téměř sulc, přitom chuťově to není žádný rozdíl. Ten kdo bude tvrdit že je nejspíš verzi z papiňáku nikdy neochutnal...

23
Před 1 měsícem
Martin Šarman

Dělám vývar také v tlakovém hrnci, nemám čas a trpělivost na pomalé vaření. Jsem ochotná uznat, že pomalu tažený vývar (navíc s opečenými kostmi) je možná o trošku lepší než ten můj z "papiňáku", ale nám to chutná a rodina si nestěžuje.

Řekla bych, že s vývarem (resp. prakticky s každým jídlem) je to podobné jak s auty... Uznávám, že Mercedes je skvělý vůz, ale nikdy jsem po něm netoužila, mně stačí vytuněná Škoda Octavia nebo Superb 😉.

3
Před 1 měsícem

Čistecký ,ty jsi gasronomický ignorant , od tebe bych nejedl ani vodu z vařených vajec.

Nauč se číst a nebudeš si muset vymejšlet kraviny . Ty jsi ani nepochopil látku z prvního ročníku knedlofakulty. Až se naučíš uvařit vývar ,který je naprosto čirý ,jako indický čaj klekni na kolena a popros boha aby tě naučil consommé.

3
Před 1 měsícem

Vývar se nemá dávat do ledničky. To vím dlouho. Má se dát na balkon.

Jaký je rozdíl mezi balónem a ledničkou? Je ta rada na ochranu vývaru nebo ledničky?

Co si myslíte vy?

8
Před 1 měsícem
Jan Labaš

Kdybyste se někdy účastnil domácí zabíjačky, zjistil byste, že není důležité vývar jen chladit, ale při chlazení také občas promíchat. Jakmile se nemíchá, hladina se zatáhne, usadí se na ní vrstva tuku a vývar může zkysnout. Stejně se postupuje při chlazení guláše. Musíte ho občas zamíchat, než zchládne. Dát horký nebo teplý hrnec do ledničky znamená zvýšit tam teplotu a zkrátit životnost dalších potravin. Navíc se vše orosí a máte na stěnách lednice a policích zbytečně vodu.

10
Před 1 měsícem

A tenhle "článek" tohoto "geniálního" autora je jako přínosný čím? Něco nového? Ne, naprosto nic!

15
Před 1 měsícem
Jiří Barcal

Zejména vzácná rada , že horký vývar nemáme dávat do lednice. 🙂

15
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Vařím v papiňáku,přidávám sůl,bobkový list,celý pepř a nové koření,celou cibuli a stružek česneku.Rozdíl jaký bude vývar vidím jen v použitém mase a kostmi,Za mě je nejlepší z oháňky,Bavím se jen o hovězím.

7
Před 1 měsícem

V článku radite, že nemáme používat levné maso. Jako že vývar na koprovou omáčku s vejcem vařit z fivestar U.S.Beef sirlion, TBone z Kóbe? Zřejmě pokus o špatný vtip, že?

5
Před 1 měsícem
Jiří Mrva

Babička říkávala "nepěkné maso, dobrý vývar".

10
Před 1 měsícem

Prosím autory - mohla by se v článcích zrušit množina "Češi"?

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt