No vliv ty magnety mají 100%! Ty co máme "u nás" na lednici mi z lednice tím "magnetizmem" vytahují "lahvový" i s těmi lahvemi. 🤦♂️No ať si ten "magnetizmus" klidně sem tam nějaké to pivo vezme, ale hodně mě "hněvá" že nedoplňuje a já pak musím pít pivo teplé.🤷♂️. Je to fakticky hrozné, mám z toho "deprese", bojím se abych z toho nezačal "chlastat". No nejdřív odstraním ty magnety a jestli to nepomůže - tak za sebe neručím ... 😢
Asi před 15 lety měla Ikea kovové magnetické kořenky s průhledným šroubovacím víčkem. Naplnila jsem je mušlemi a sušeným mechem. Na nerezové lednici to vypadá krásně, škoda, že už nejsou.
Elektrotechniku zase tady oprašuješ hlouposti které tu myslím u 2x byly. Ani u ovládacích prvků ozdobné a podobné magnety vůbec nevadí. Takové magnety nevadí ani displejům a podobně, navíc kdo by si je tam dával. Trochu si také pleteš pojmy co znamená Faradajova klec, to obal ledničky není. Tady obal ledničky působí jen jako magnetické stínění a magnetický pole se z magnetu uzavře přes plechový kryt, proto tam magnety drží. za plechový kryt už se magnetické pole nedostane. Mohlo by se to stát v případě hodně silného magnetu, ale i tak by významné magnetické pole bylo maximálně několik milimetrů. Je to možné demonstrovat. Dát magnet na kousek plechu a přes ten plech už na ledničce nebude držet.
Máme na lednici magnetky na celých dveřích a ještě celý bok a lednici máme přes 15 let,tak usuzuji,že jsou neškodné.
Vždyť tu tento článek byl před měsícem. Ať žije recyklace 🕺
Máme lednici pokrytou velkoplošnými magnetickými fotografiemi z našich cest a vypadá to úžasně.
Nejdřive je nutné vysvětlit co je ta klec a jak funguje , mnoho lidí to již zapomnělo.
Tento článek tu byl nedávno ,celkem trapné to opakovat znova
Mám na lednici magnetky a mám jich tam hodně.
Prostoduchéb,,kecy v kleci"
..... Faradayově.....