1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 dny

Magnet může poškodit ledničku. Může ji poškrábat. A displej telefonu? Což se neprodávají magnetické držáky do auta? Že to rozhodí magnetický kompas, je jiná věc.

Před 9 dny

Kdo tomu opravdu věřil by si měl zajít na psychiatrii, stejně jako kazitka a různé blbosti jsou fámy. Hodně mi to připomíná rakovinu z rajčat a lakmusovým papírkem měřit dusík v kuřeti.

3
Před 8 dny
Jaroslav Žižka

K(a)urv(z)ítka jsou velmi často ve spínaných zdrojích. Jsou to převážně vyhlazovací elektrolytické kondenzátory, pokud jsou umístěny v blízkosti tepelného zdroje (chladič výkonového prvku). Vyschne elektrolyt, kondezátor ztratí kapacitu a zvýší se jeho ESR odpor.Tím je nefunkční celý spínaný zdroj a tudíž celý spotřebič.

4
Zobrazit další reakci
Před 8 dny

Tohle téma je tady už po několikáté. Někdo jen inkasuje za článek. Má to zajímavý nadpis zeptat se elektrotechnika. je to pravděpodobně převzato ze zahraničí pomocí překladače. Magnet na lednici i silný nemůže v žádném případě lednici uškodit a je zbytečné o tom diskutovat !!!!!. Navíc proč by tam někkdo silný magnet dával. A když už jsme u nadpisu tak elektrotechnik není ta správná profese na odpověď. Spíš by to měl být fyzik protože se jedná o magnetické pole, což v tomhle případě s elektřinou nemá nic společného. Přestaňte už publikovat takové nesmysly.

7
Před 8 dny
Vladimír Exnar

Magnetické pole je fyzikální pole, jehož zdrojem je elektrický proud.

Před 9 dny

Feritové magnetky moc neovlivní ani ty displaye, jiná by to byla s neodymovými magnety...takto velmi silné magnety již na některé elektronické součástky mají vliv docela zásadní, zvláště při pohybu.

4
Před 8 dny

Magnetky poškodily akorát toho, kdo takovou kravinu rozšiřuje

4
Před 9 dny

Miluji magnetky

2
Před 9 dny
Olga Pavlů

No vida, mně se nelíbí. Tak je nemám ( stejně mám ledničku vestavěmou, tak to tam nedrží). Každý podle svého vkusu😊

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt