V rámci šetření obaly by pro začátek úplně stačilo, kdyby 100 g sušenek nebylo v krabici metr krát metr, například. To samé bonbóny - pytel jak na brambory a je jich tam deset, aby to balení opticky vypadalo větší. Od toho by se mělo začít - tlačit na výrobce, aby neplýtvali obalovým materiálem.
I bezobalové obchody končí. Já vím o dvou. Pokud se někdo domnívá, že v dnešní době nehraje roli cena výrobku...tak se mýlí. Prostě i na to být 'ecco' musí zákazník mít dostatek financí, nestačí pouze ekologické myšlení 🤷.
Sama jsem jednou takový obchod s velkým nadšením objevila cestou (městskou dopravou) na návštěvu s tím, že cestou zpátky ho vyzkouším. No, nestihla jsem to...a tak jsem tu cestu domů (1,5 hodiny) přemýšlela. Jejich obaly drahé, doma jich mám dost, tak si vezmu svoje, nevadí. Pak jsem přemýšlela, co koupím...sakra, to množství je velké a i cena vysoká. A 3x přestup. To už jsem pochybovala. A když jsem si spočítala čas, cenu nákupu a cenu mým neekologickým vozem? Zavrhnuto. Nemám doma penězokazeckou dílnu 🤷😉! Za mě jsou zboží a výrobky eco a bio pro běžného člověka stále drahé. Takže tudy, podle mě, cesta nevede 😥.
pokud alber myslel ,že líp prodá tzv bio výrobky tak se spletl . bio kupují jen blázni co si myslí ,že je zdravější ale normální člověk vi,že to není většinou pravda
Jasně, když neberete vy, tak všichni okolo jsou blázni 😏😅
Ale ono je to dražší ve všech bez obalových prodejnách, nejen v Albertu. Všude se specializují na bio, a zákazník co kupuje těstoviny za 15 stejně na bio variantu bez obalu nepřejde
Další zkouška brát lidi na hůl neprošla.