Nechápu,proč to autor dělá,děsit lidi,jako kdyby těch hnusnejch fialovejch zpráv nebylo dost.Určitě mu nejde o zdraví čtenářů,ale spíš o počet těch,kteří si ty jeho bláboly otevřou a přečtou.Na jaře jsme jedli VŽDYCKY naklíčené brambory a mám to tak do dneška.Jsme čtyři děti,mě je 75 roků a jsem z nich nejmladší.Když už se tady v tom bordelu nedožiji více let,žádná škoda.Užil jsem si život v MÍRU a klidu.To,co teď a budoucnu,budou zažívat naše děti a vnoučata,to nikomu nezávidím a o brambory při tom vůbec nejde.V situaci,kdy si samozvaná koalice uzurpovala právo bezmezně vršit dluhy,je starost o brambory to poslení,co by mě dnes mělo zajímat.Mladé holky neumějí vařit a to co jim dají někde "na talíř",to budou ty nejhorší potravity,jaký kdy člověk vyprodukoval.
Mně je skoro sedmasedmdesát, ale nemyslím si, že jsme se měli lépe. Nic nebylo, na všechno se stály fronty a ještě člověk neměl jisté, že něco koupí. Nevzpomínám na tu dobu ráda. protože nezáleželo na schopnostech, ale na členství ve straně. Já, jako dcera politického vězně, jsem se dostala ke slušné práci až ke konci režimu.
Asi tak. Zelené brambory jí jen blázen. Bohužel to, co dřív věděla každá hospodnka ví dnes jen málo starších. Těch, co neumí vařit, je většina.
Co se týká naklíčených brambor, tak ty byly vždy po zimě naklíčené, drobné klíčky se olámaly a brambory uvařily a oloupaly a zkonzumovaly. Pokud byly silně naklíčené, daly se dobytku - mění se totiž i jejich struktura a k jídlu opravdu nejsou. Dnes si lidi vymýšlejí, kupují zahraniční šunty v supermarketech a kdo ví co v tom mají. Když je nekdo hloupý a nechá koupené btrambory pár dní na světle a pak je konzumuje, dobře mu tak. Za pár let bude většina vařit podle internetu a přibude otrávených, co nepoznají dezinformaci.
Nepotřebuji ta "kouzla" co tu nějaké rádobychytré kuchařky radí. Na jaře jsou mé uskladněné brambory vždy naklíčené, ale vždy budou chutnější než ony koupené v supermarketu vařené třebas v parním stroji. Mám totiž domácky vypěstované šumavské brambory a těm se nic nevyrovná. Tak se svými moudry můžete jít k šípku, soudružky.
To je fakt hloupý a lživý článek. Brambory se vždycky na podzim sklidily, uložily do sklepa a konzumovaly zase až do další sklizně. Samozřejmě byly v té dobu už naklíčené. Proč věříte nějakým německým "výzkumům", když to není pravda?
Vařím brambory v páře a nikdy jsem je neměla lepší. Nedrobí se a nevymáčí se ve vodě. Druhem to není, jelikož kupuji ty, co jsou levnější. Je fakt, že je takto vařím díky koupi varného robota, jinak by mě to nenapadlo.
Také vařím brambory na páře. Jsou dokonalé. Nejsem líná z takto vařených brambor udělat br. kaši.
Takže na vojně jsme 2 roky škrábali brambory večer a ve studené vodě byly až do druhého dne dopoledne,tak to by už tady z nás neměl nikdo být,byly vždy naklíčené.
Ale v článku sa hovorí o uvarených zemiakoch ponechaných vo vode.
Solanin se nezačíná tvořit v celé hlíze, nýbrž těsně pod slupkou, kde vznikne zalenavá vrstva. Pokud oškrábeme i tuto vrstvu (což určitě každý dělá), zůstane zbytek nezávadný.
Myslíte si, že jsme mohli dříve vyhazovat naklíčené brambory? Co bychom asi tak jedli? Nestrašte lidi nesmysly.
Autor článku opsal a šíří něco co nemá absolutně ověřeno
takže naše mámy, babičky , prababičky nezemřely stářím, ale otrávily se bramborami