1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 dnyUpraveno

Nechápu,proč to autor dělá,děsit lidi,jako kdyby těch hnusnejch fialovejch zpráv nebylo dost.Určitě mu nejde o zdraví čtenářů,ale spíš o počet těch,kteří si ty jeho bláboly otevřou a přečtou.Na jaře jsme jedli VŽDYCKY naklíčené brambory a mám to tak do dneška.Jsme čtyři děti,mě je 75 roků a jsem z nich nejmladší.Když už se tady v tom bordelu nedožiji více let,žádná škoda.Užil jsem si život v MÍRU a klidu.To,co teď a budoucnu,budou zažívat naše děti a vnoučata,to nikomu nezávidím a o brambory při tom vůbec nejde.V situaci,kdy si samozvaná koalice uzurpovala právo bezmezně vršit dluhy,je starost o brambory to poslení,co by mě dnes mělo zajímat.Mladé holky neumějí vařit a to co jim dají někde "na talíř",to budou ty nejhorší potravity,jaký kdy člověk vyprodukoval.

14
Martin Patross

Mně je skoro sedmasedmdesát, ale nemyslím si, že jsme se měli lépe. Nic nebylo, na všechno se stály fronty a ještě člověk neměl jisté, že něco koupí. Nevzpomínám na tu dobu ráda. protože nezáleželo na schopnostech, ale na členství ve straně. Já, jako dcera politického vězně, jsem se dostala ke slušné práci až ke konci režimu.

8
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 dny

Asi tak. Zelené brambory jí jen blázen. Bohužel to, co dřív věděla každá hospodnka ví dnes jen málo starších. Těch, co neumí vařit, je většina.

Co se týká naklíčených brambor, tak ty byly vždy po zimě naklíčené, drobné klíčky se olámaly a brambory uvařily a oloupaly a zkonzumovaly. Pokud byly silně naklíčené, daly se dobytku - mění se totiž i jejich struktura a k jídlu opravdu nejsou. Dnes si lidi vymýšlejí, kupují zahraniční šunty v supermarketech a kdo ví co v tom mají. Když je nekdo hloupý a nechá koupené btrambory pár dní na světle a pak je konzumuje, dobře mu tak. Za pár let bude většina vařit podle internetu a přibude otrávených, co nepoznají dezinformaci.

7
Před 4 dny

Nepotřebuji ta "kouzla" co tu nějaké rádobychytré kuchařky radí. Na jaře jsou mé uskladněné brambory vždy naklíčené, ale vždy budou chutnější než ony koupené v supermarketu vařené třebas v parním stroji. Mám totiž domácky vypěstované šumavské brambory a těm se nic nevyrovná. Tak se svými moudry můžete jít k šípku, soudružky.

22
Před 2 dny

To je fakt hloupý a lživý článek. Brambory se vždycky na podzim sklidily, uložily do sklepa a konzumovaly zase až do další sklizně. Samozřejmě byly v té dobu už naklíčené. Proč věříte nějakým německým "výzkumům", když to není pravda?

2

Vařím brambory v páře a nikdy jsem je neměla lepší. Nedrobí se a nevymáčí se ve vodě. Druhem to není, jelikož kupuji ty, co jsou levnější. Je fakt, že je takto vařím díky koupi varného robota, jinak by mě to nenapadlo.

6
Před 4 dnyUpraveno
Vlasta Dvořáková

Také vařím brambory na páře. Jsou dokonalé. Nejsem líná z takto vařených brambor udělat br. kaši.

2
Zobrazit další 2 reakce

Takže na vojně jsme 2 roky škrábali brambory večer a ve studené vodě byly až do druhého dne dopoledne,tak to by už tady z nás neměl nikdo být,byly vždy naklíčené.

19
Před 4 dny
Alois Kratochvíl

Ale v článku sa hovorí o uvarených zemiakoch ponechaných vo vode.

7
Zobrazit další 2 reakce

Solanin se nezačíná tvořit v celé hlíze, nýbrž těsně pod slupkou, kde vznikne zalenavá vrstva. Pokud oškrábeme i tuto vrstvu (což určitě každý dělá), zůstane zbytek nezávadný.

4

Myslíte si, že jsme mohli dříve vyhazovat naklíčené brambory? Co bychom asi tak jedli? Nestrašte lidi nesmysly.

6
Před 4 dny

Autor článku opsal a šíří něco co nemá absolutně ověřeno

26
Před 4 dny

takže naše mámy, babičky , prababičky nezemřely stářím, ale otrávily se bramborami

40
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt