1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 12 dny

kde jste prisli na tyhle nesmysli bože?zaplatim najem a jidlo a nezbyde mi nic vsechno schrabne majitel bytu protoze kazdy rok zvysuje zalohy o tisice takze vsechno co vydelam ztahne majitel bytu kde bych asi sebral 29000 kc na utratu jste normalni\?Lide berou podprumerny platy v Praze a vsehno vyhazou za bydleni prumerny hruby plat v Praze je 32000 kc

23
Jiří Bauer

Vážený pane, předpokládám, že číst umíte. prosím přečtěte si článek znovu a nejméně 2x!! T peněžní částka se týká útraty na zabezpečení průměrného života Patří sem výdaje související se stravováním, bydlením, službami, energií, soukromými penzijními plány a pojištěním, ale také výdaje za dovolenou, náklady na přepravu a spotřebitelské nákupy.

Před 10 dny

Kde bych tak vysokou částku vzala? Měsíčně mám o deset tisíc míň a když poplatím co mám platit tak mi zbývá necelá tisícovka na týden na živobytí a léky. Kde je nákup ošacení a obuvi? Jděte s takovým průzkumem do pr,á,dele.

7
Jana Rachůnková

Pokud se uvádí průměrný důchod 21 000,-, ten mají jen 2/3 důchodců, tak většině schází minimálně 10 tisíc měsíčně na útratu. Důchodců jsou přibližně 3 miliony. Dvě třetiny zaměstnanci nedosáhnou na průměrnou mzdu, takže ti také nemají na útratu 29 000,-, čili opravdu nechápu jak se došlo k částce 29 000,- na útratu?

Před 8 dny

Mám štěstí ,že žiji ve vlastním bytě kde platím měsíčně i energií jen 6000 Kč a po přechodu na směny, kde mám výrazně lepší plat. Ten ted mám v průměru 41200 Kč čistého. Takže ,mohu měsíčně ušetřit cca 20 000 Kč. Tedy jsem podle propočtu tady na cca 35 000 Kč a měl bych se mít dobře .Momentálně se mám docela dobře ,ale nebylo to řadu let takto. Až půjdu do důchodu tak mi to výrazně poklesne na polovinu.Vím ,že moji spolupracovníci mají zhruba stejný plat ,ale výdaje víc jak 3x vyšší než já a mají daleko meně než těch 29000 Kč .Odhadl bych tak na 18000 Kč. A mnozí lidé jistě i méně. Takže kde na ty žvásty novináři chodí. Kdo má vlastní byt se ještě má relativně dobře ,ale v nájemních bytech kde nájmy přesahují víc jak 20000 Kč určitě se nemají tak dobře jak já ,ale já jsem za to zaplatil moc vysokou cenu.

Před 12 dny

Nesmysl, já tu kupní sílu nějakou mám, ale jen proto, že nemám velké náklady na bydlení a nemám děti. Jde to tu od 10ti k 5ti. Platy od roku 2002 šli na horu 3x, ale jen u někoho, nemovitosti šli za tu dobu nahoru ale 6x, dnes jsem koukal na propočty, jsou jasně dané.

Dle statistiky ČNB je u nás kupní síla druhá nejhorší v Evropě.

Tahle země je mizérie, ale zase jsou furt horší. Třeba taková Kambodža kde jsem žil. 😀😀

27
Před 11 dny
Ondřej Gréc

Copak Vám tam chybělo ? Chvíli jsem pobýval v Sihanukvillu a Koh Rong, který jsem střídal s Koh Rong Samloemem. Krom bordelu od feťáků myslím, že super místo k žití. Nádherné pláže, cenově vše dostupné, zisky (především úžasné pro Číňany z kasín a hlubokomořského přístavu). Podél pobřeží víc Ferrari a Lamborghini než jsem viděl v Monacu. Kupní síla Číňanů je tak velká, že celá země upadá do Chinese money trap, ale prachy tam jsou.

8
Před 12 dny

tak to jsem začala hledat, kdo za mě utrácí 🙂, protože já kdybych měla takový důchod, jako je průměrná částka za utrácení, to bych se pomněla. A ani výplata před důchodem nebyla takhle velká :-)

31
Před 12 dny

čili kdo to z níže diskutujících nemá, musí hledat chybu u sebe... Za to žádná vláda nemůže 🙂

44
Před 11 dny
Marek Procházka

Tak si zkus představit, že bychom všichni byli manažeři, kdo by potom pracoval na ty jejich platy? Nebo bychom všichni byli doktoři, ti se také mají skvěle i přesto že neustále pláčou. Mohli bychom být všichni politici, ti neumí vůbec nic, jen blbě kecat, ale peněz mají více než dost a aby také ne když si o nich rozhodují sami. Ovšem kdybychom všichni dělali jen práce dobře placené, tak tady brzy všichni pojdem hlady někde pod mostem u ohýnku, protože by nebylo co jíst a kde bydlet. Jsou stovky profesí, které jsou mnohem důležitější pro životy všech, ale nikdo jim neplatí jako těm co nic nedělají a jen blbě kecaj a nebo mají v palici totálně vymenteno, ale jsou dobří ve sportu, který není k ničemu dobrý, ale prachy se tam točí slušné. Chce to dřív myslet než plácat nesmysly a skrytě dávat najevo, že se mám dobře.

50
Před 12 dny

Co je vám do toho, špiclové.

17
Před 12 dny
Hana Stojanová

Se Vás někdo na něco ptal?

6
Před 12 dny

Studie odhalila to co ví každý retard. Zajímalo by mě kdo takové studie zadává, kolik stojí a kdo je provádí. Na nesmysly je ale zdá se peněz dost!

39
Před 12 dnyUpraveno

Tak statisticky utratím měsíčně 29000,-. OK. Nestatisticky mne stojí nájem 100% důchodu + příspěvek od státu a zůstane mi po odečtu 5000,- na jídlo a režii. Kazím statistiky. 🤔🤔🤔

23
Před 11 dny
Josef Chmelař

Ale takhle to má většina lidí,jak můžou mít 29 tisíc na utratu,když 80% lídí nemá výplatu ani 30 tisíc v hrubém v ČR,někde je chyba soudruzi ve vládě????

12
Zobrazit další 2 reakce
Před 12 dny

Mám a v pohodě. Jsem penzista, mlád devětašedesáte jar a můj měsíční příjem, který mohu utratit se pohybuje někde mezi 36 a 50 tisíci měsíčně. Podle toho, kolik mi můj chlebodárce a vykořisťovatel dovolí udělat směn v měsíci 🙂 🙂 🙂

10
Před 10 dny
Ladislav Strnad

Mám to taky, jen složení je jiné a důchod a renta. Důchod už neovlivním, ale výši renty ano 🙂

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt