Prostě si kupte rýžovat jako normální člověk v roce 2025 a přestaňte z toho dělat vědu. Rýže z něho leze pokaždé lepší jak z bistra a naprosto bez práce, zvládne to bez potíží 5ti leté dítě. Rýžovar udrží rýži po uvaření "ready" celé hodiny a lze si ji tak připravovat poklidně do zásoby než se připraví hlavní pokrm.
My jsme ryzovar treba doma nikdy nemeli. Vzdy jsme varili ryzi ve varnych saccich a to jsem zvladal uz jako skolak. Take nerozumim tomu, proc se z toho porad nekdo snazi delat hroznou vedu.
Taky jde o to, ze kazdy ma rad ryzi trochu jinak, ja napr. nemusim sypkou.
Zase to zbytečné rýpání do školních jídelen. Už je to trapné, kolik je autorovi roků a chodil vůbec na obědy ve škole ?!
A já pracuji v kuchyni v mateřské školce. A rýži vaříme v konvektomatu v páře. A je vždy dobrá a nadýchaná a nikdy se nerozvaří. A připravujeme jí hodně. Takže rejpance na školní jídelny taky nemám ráda. Já vyrostla za sociku a to se v ČR moc kvalitní rýže neprodávala. A přesto ve školní jidelně byla dobrá. Jen rýžový nákyp se švestkami nemusím, tak se opravdu lepiĺ. Ale to není školní jídelnou, ale tím, že každému něco prostě nechutná. Dneska je výběr různých druhů rýže veliký. A to krémové italské rizoto, zrovna taky nemusím.
A jak jsou z něho mnozí usnešení. Mám moc ráda dlouhozrnou basmati a ta se opravdu musí hodně propláchnout. Za to u červené rýže to proplachovaní není dobré. Vymáchaly by se z té slupky ty dobré látky, které v ní jsou. A pairbolet rýže, ta se taky nemusí proplachovat
Ta už byla napařená.
Na obědy v jídelně mé základni školy nedám dopustit i když letos je to 50 let, co jsem tam jedla naposledy.