1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 dnem

Čím, prosím, dezinfikovat? Mám prudkou alergickou reakci na chlór a mám chronicky nemocné horní cesty dýchací.

2
Před 1 dnem
Alena Sehnalová

Dobrý den, pokud nesnášíte chlór a máte nemocné dýchací cesty, existují i jiné možnosti, jak koupelnu bezpečně vydezinfikovat (např. proti bakterii Serratia marcescens):

*Peroxid vodíku 3% – výborně ničí bakterie, plísně a nezapáchá, jen je potřeba ho nechat chvíli působit a pak opláchnout.

*Ocet (běžný kvasný) – dezinfikuje a pomáhá odstranit vodní kámen, kde se bakterie drží.

*Kyselina citronová – na vodní kámen a bakterie, hlavně kolem spár a umyvadel.

*Alkohol (líh) – pokud snášíte, také dobře dezinfikuje (např. 70% ethanol).

V drogerii se dají koupit i přírodní přípravky bez chlóru – např. Sanytol (některé druhy), Frosch, Feel Eco.

Hlavní je udržovat koupelnu suchou a větrat, protože tahle bakterie miluje vlhko.

Mějte pŕíjemný večer. 🙂🌹

13
Zobrazit další reakci
Před 1 dnem

Dobry den, Vas clanek me pomerne zaujal. Jiz od zari bojuji s atopickym ekzemem , ktery se mi vratil po 20 letech, kdy jsem jej nemel. Zaroven se u me spustili obri reakce na ruzne potraviny a stale se nenasla pricina. Zrovna se testuji na propustnost strev. Mam za sebou uz dost ruznych a drahych testu, ale bez vysledku. Uz cca rok mame ve sprchovem koutu ruzovy povlak, myslel jsem ze se jedna o stopy ze sprchovych gelu partnerky, ale ta mi rekla, ze vyuziva jiz pouze druhou koupelnu v ramci tehotenstvi. Tedy opravdu mi tato bakterie muze rozhazovat prubezne imunitu, kdyz je na podlaze sprchoveho koutu a dvakrat denne se zde sprchuji? To by bylo tedy dost zasadni. Dekuji

1
Před 1 dnem
Jan Kindl

Jen dotaz, proč to neumyjete?

9
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt