"šunka" sice pěkně hranatá, ale taky pěkně chemická.
Když dělám šunku doma tak je složení 98% libové maso z kýty a plece, 2%solicí směs s pragandou (sůl : praganda 1:1)
Tady v lídlu si koupíte 20% hmotnosti "Lučební závody Draslovka a.s. Kolín" sle nemusíte to krájet.
A to se vyplatí!
Uvědomujete si, jakou kravinu jste napsal? Matematicky je NAPROSTO NEMOŽNÉ, aby solící složka, která tvoří 2% výrobku vážila 20% hmotnosti. Ať to převedete jakkoliv, pořád to budou ty 2%. Vždycky to budou 2% soli na 100g výrobku. I kdyby jste se na uši stavěl, nebude to nikdy těch Vašich 20%. A mezi námi děvčaty... Praganda je směs, kde 98% tvoří Běžná kuchyňská sůl a zbylá 2% je směs škrobového sirupu, dextrózy (hroznový cukr) a dusitanu sodného. Celkový obsah dusitanu v Prahandě je max. 0.3%! Schválně si to přepočítejte ještě jednou, kolik tam toho teda doopravdy je! Jen bych doporučil kalkulačku, protože na prstech to evidentně nedáte! 😄
Do Lidlu chodím velice zřídka. Rozčiluje mě matení zákazníku s cenovkami. Ty totiž nejsou jako u každého normálního obchodu u zboží ale o polici výše. Nechápu jak jim to matení zákazníků může procházet. Kdysi u nás v Baumaxu se stalo že ve výjimečném případě byla cenovka také nad zbožím. Ovšem hned za ní byla šipka směr dolů!!
Cenovka nad nebo pod zbožím je fuk. Hlavně, že je a teď už víte.
Jenže Já mám radši chleba.Co teď?
Do Lidlu nechodím, protože je drahý. V Penny stojí v akci šunka nejvyšší jakosti ( přes 90% masa ) 16,90 KČ. Tahle šunka na rohlíky je proti tomu předražený šmejd.
Potraviny z Penny jsou chuťově nejhorší. Chuťově nejlepší potraviny má Globus a Billa.😎
Do Lidlu už dávno nechodím. Mají to tam drahé, to si raději zajedu do Německa. Malá bomboniera, která stojí v Německu v Kauflandu 2, 20 eura tady v Lidlu stojí 119 korun. A i další věci jsou tam levnější.
To je tedy novinka,,ten klasicky velký olátek šunky lze na prkénku přeci nakrájet dle potřeby,,a nebo ho ptehnout a dát do rozkrijeného rohlíku,sa nebo na něj..asi žijeme v jiné době
Přesně, nakrájet podle potřeby, klidně do hermelínu, pak obalit a osmažit a co zbyde tak do volátka (jeden kuchař - skvělej - říká jdeme do šachty).
Ať se Lídl jde vycpat. Ten už jsem před časem vyřadil ze seznamů hytlemarketů, ve kterých jsem ochoten nakupovat.
Lidl je nám ukradený. Dávno tam nechodíme, zmenšované balení, předražené zboží, tam se vůbec nevyplatí chodit.
A co když mám zahnutý rohlík?
Vydržte i to příjde. A dokonce 2 druhy. Šunka na rohlík DOPRAVA a šunka na rohlík DOLEVA