Máme rádi klasický kváskový chléb, ne ty různé suché napěněniny.
Již léta praktikujeme jeden postup. Koupímě v obchodáku, Lidlu kontinuálně kváskový chléb - v podstatě bývá nejlevnější. Doma rozpálíme horkovzduch v troubě na 250° C a dáme tam celý, nenačatý chléb dopéct cca na 11 min. Malé bochníky cca 7-9 min. Po upečení je potřeba chléb nechat vychladnout a až po té je možné ho načnout. Ztvrdl by, protože řezem by se vypařila vlhkost zevnitř. Chléb získá krásnou voňavou kurku. Ani po pár dnech se nedrolí, pokud se dříve nesní a je normálně běžně skladován, tak vydrží i ten týden. A také neplesniví. A ekonomicky - levný kváskový chléb + cca 5 Kč za dopečení bývá podstatně levnější než drahé srovnatelné chleby. Navíc máte pravý kontinuálně kváskový chléb a ne chléb s různými náhražkovými kvásky.
Není šance mít starý chléb,dnes plesniví závratnou rychlostí.
Návod jsem Vám napsal v příspěvku po Vás. :)