Ale ona byla zlodějka, resp. její dítě... Jak - sahal na všechno? Ona mu to dovolila? To ho tedy velmi pěkně "vychovávala"... Dceru by ani nenapadlo ošmatávat zboží v obchodě, věděla, že se to nedělá.
No jo no., dnešní důchodkyně, to byly matky roku😂Ono také za totáče nebylo co osahávat🤷🏻♀️Ani moje děti to nedělaly, nebyly supermarkety, když byly malé. Pak už to chápaly.
Zboží v obchodě je vaše až po zaplacení. Neni na tom co řešit, A situace dítě a rohlík, sušenka… To je prostě chyba té matky, že naučila dítě jíst v obchodě.
To je pořád to samé dokola. Když už se někomu nedaří dítě vychovat tak, aby půl hodiny vydrželo nejíst, tak snad není problém nějakej ten mls mít u sebe a prostě mu ho dát, když už. Ale dávat mu okusovat ještě nezaplacené zboží je fakt ostuda.
Jj, vzít do obchodu třeba stejný oplatek jak tam i prodávají
.dobrý nápad
Je to jednoduché. Nechodit nakupovat s hladovým, žiznivým a unaveným dítětem. Ty ječáky co musíme v obchodech mnohdy přetrpět jsou opravdu nepříjemné. Snažím se nakupovat podle napsaného seznamu abych z obchodu vypadla co nejrychleji, protože dvě ťri vzteklé dítka vynucující si hysterákem cokoliv, jsou pro mne tortura. A věřím, že i pro rodiče co chodí s dětmi nakupovat, bez těchto excesů. A naučit dítě, že si něco sní až po zaplacení, chce jen trochu lásky a trpělivosti a něco malého k zakousnutí, před tím, než vlezete do obchodu. Spoustu rodičů a děti to zvládá bez problémů. Ale vřeštící ditě v obchodě nás obtěžuje všechny. Byla jsem svědkem scény, kdy maminka čekala ve frontě u pokladny. Ve vozíků měla klidné cca dvouleté dítě hrající si s malou hračkou. Bylo v pohodě a na můj úsměv se usmívalo taky. Přijela druhá maminka se vzpouzejicim a křičícim dítětem, které stále chtělo někam utíkat. A tohle dítě pak rozplakalo to úplně klidné. To pak chtělo ven z voziku k mámě do náručí a máma měla co dělat aby ho uklidnila. S dítětem v náručí měla problém dát zboží na pás zaplatit a dát ho znovu do vozíku. Takže po domluvě jsem ji alespoň s tím pomohla. A mezi tím to druhé dítě dál kričelo a nedalo se zvládnout.
takze - nechodit nakupovat s ditetem
v pořádku. mamina se zastyděla a tím pádem najednou vznikla dostatečná motivace, aby vychovávala své dítě. předtím asi byl problém popovídat si o tom, že na zboží se jen dívá.
to je problém současnosti, že si maminky myslí, že potomek může všechno a že okolí se z toho má akorát posadit na zadek.
Bohužel, tohle je všechno výsledkem tvrdého zasahování společnosti do výchovy našich (vlastních) potomků 🙁. Pomalu nesmíte nic, ale běda, pokud se něco stane, tak najednou můžete za všechno 🙁. Nejhorší na tom je to, že těm dětem umetáme cestičky, kde mají téměř všechno, co se jim zamane, a nakonec přijde šok a zjištění, že se musím starat sám o sebe!! 🙁. No, jejich popubertální psychika na tohle ale není vůbec připravená a máme tady sebevraždy, "střílení" ve školách či spadnutí na samotné dno společnosti 🙁🙁.
obchod ma na vyber - bud buzerovat rodice za takovou pitomost (kde o nic neprijdou, protoze to rodic na pokladne zaplati) nebo mit v krame jecici deti.
A jak to zaplatí na samoobslužné pokladny 😃
To nebyl člen ochranky ale hloupý a hrubě nevzdělaný a neempatický člověk schovávající se za uniformu. A vy si příště dítě do tohoto obchodu neberte když ho neuhlídáte a nechte ho v rozpáleném autě na parkovišti !
Jen hloupě a nelogicky žvaníte.
Jasně, o nic nejde. Brát si věci, co nejsou moje, protože je moje dítě prostě chce a musí to být hned teď a nechat ho všechno ošmatlávat, je přece úplně normální 🤣 Někteří jedinci by se množit neměli. Ale, bohužel, právě ti to dělají nejčastěji. Už je tak velký, že umí rozbalit sušenky, ale neví, že zboží je jeho až po zaplacení, navic, na hlad je zvyklý jíst sušenky a ještě bez dovolení. A při tom všem nechápe, proč se někdo zlobí ? Buď je dementní matka, že ho nepoučila už před několika lety, nebo to dítě.
No vida, to už jsme se krásně posunuli od dítě si kouslo z rohlíku k eugenistickým úvahám, kdo by se měl nebo neměl množit. Tleskám. Když dojdou argumenty, nastoupí ubohá osobní špína. Váš příspěvek vypovídá víc o vás než o té matce nebo dítěti. Vaše míra empatie se rovná nule, zato se vám vaří krev kvůli rohlíku za tři koruny. To je síla ano, věci jsou moje až po zaplacení. Ale běžně jíte v restauraci, než přijde účet. Na čerpací stanici tankujete dopředu. A u kasy v obchodě se zboží markuje včetně toho, co už je třeba otevřené protože to je prostě běžný, lidský, a nikdo tam nevolá PČR, že dítě ožmoulalo rohlík. To dítě nebylo bez dozoru, neuteklo s nákupem ven, nerozbilo sklenici vína. Jen si vzalo rohlí a matka to šla normálně zaplatit. Ale vy z toho děláte scénář na Zločiny Velké Prahy. A přitom jediná opravdová ostuda tu jste vy že kvůli takové banalitě neváháte nazývat dítě dementem a matku nezpůsobilou k rodičovství. Tak si dejte studenou sprchu. Ne kvůli morálce, ale kvůli sobě. Protože tenhle jed ve vás nezničí to dítě ale vás samotné.
Stačí vést dítě od mala k určité formě slušného chování. Za těch pár minut v obchodě hlady neumře ani nezkolabuje, pokud se o něj adekvátně starate... Mám děti předškolního věku a ani jeden mi v obchodech nedělají scény ani se nedožadují jídla v obchodě. O těchto věcech si povídáme úměrně jejich věku, ví, že jídlo stojí penízky a nejdřív nam ho musí paní prodavačka prodat aby bylo naše - za pokladnou po zaplacení to jídlo normálně dostanou. Jenomže některé dítě řekne skoč a matka se zeptá jak vysoko -aby jí dítě při nákupu neotravovalo a měla svůj klid
Na Kupi by si měli vzít dovolenou. Ta recyklace článků už je opravdu hrozná. K tuně opakované osvěty historka jak od "Báry Divé" z Médium.cz... 🙄