1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Doufám, že jsou ty články vymyšlené. Takhle hloupý snad nikdo být nemůže.

38
Před 7 měsíci
Michal Dvořák

Nemusíte doufat, já o tom nepochybuji, těchto článku to je plno. Jsou to takové vymyšlené modelové případy. Občas se to používá i v jiných kontextech, třeba aby se nahrálo odborníkovi na vztahy, tak se vymyslí příběh, na který od odpovídá. Tady to má zas být poučením pro zákazníka, bez výkladu experta. V tom prvním přídě to bývá typicky vymyšlené, ale podobné příběhy se dějí, takže vymyšlené dle skutečných situací. Tento příběh nesplňuje ani toto.

2
Před 8 měsíci

Sluchátka s mikrofony u prodavaček není dobrý nápad. Prodavačky se většinou jen vybavují s kolegyněmi na druhém konci o osobních záležitostech. Mám špatnou zkušenost s pokladní, která mi odbavovala nákup a celou dobu probírala kosmetiku a podobně. Při tom udělala chyby. Když jsem ji upozornila, že by se to nestalo, kdyby se věnovala markování a ne osobním záležitostem, byla drzá a zkoušela se vymluvit, že s kolegyní je spojena kvůli prodeji. Já jsem ale jasné slyšela, o čem hovoří. Prodavačky, které doplňují, se baví s kolegyněmi o životě zrovna tak. Nemyslím si, že by nebylo možné jiné řešení, aniž by běhaly po prodejně. Musím ovšem dodat, že tyto zkušenosti mám z Lidlu, kde se mikrofony začaly používat jako první. A také vím, že vše je o lidech.

26
Před 7 měsíci
Romana Vodičková

Psal jsem to jinde, u prodavačů na place v prodejně to komunikační zařízení celkem beru, šéf nemusí běhat po place a shánět lidi, kde pobíhají. Dá rovnou pokyn, na něco se zeptá. To se týká, když se někam rovná zboží, nebo po končící akci v Lidlu se zboží z akce odklízí pryč. Ale u pokladny bych čekal, že sluchátka bude mít sundaná a třeba v nabíječce, což by mohlo dávat i někomu jinde signál, že je u pokladny a šéf tam nemusí volat. Zavolá jen v aktutní nutné situaci, jinak ne. Pokud si volají navzájem zaměstnanci, co si nejsou nadřízeni ani ve smyslu předáka, co na směně zadává práci, tak to je zneužití.

Jenže ta práce na pokladně je magořina, bezduchá činnost, současně to chce pozornost, jinak špatně vrátí nebo přijme peníze a doplácí ze svého. Ještě že jsou ty platební karty. Na jednu stranu to chce pozornost, na druhou se u toho nudí, bezduchá činnost. Takže se baví, asi jako při řízení někdo se baví se spolujezdcem, nebo volá přes mobil. A nebo poslouchá jen rádio.

Přesto jsou myslitelé, kterým velmi vadí: 1. nízké platy a současná odpovědnost (ručení vlastními penězi za chybu) u pokladních, 2. to, že tato mizerně placená místa se ruší tím, že se zavádí samoobslužné pokladny - lidem tím přeci berou práci.

Před 8 měsíci

Pokud pokladní právě mluví s kolegyní, pak by neměla brát dalšího zákazníka, zastavit pás a teprve pak pokračovat. Společensky je to nevhodné, když se věnuje něčemu jinému a vypadá to jako ignorance zákazníka.

7
Před 7 měsíci
Magdalena Popelarova

Přesně, zastavit pás ovšem jen tak nemůže, to by zas vadilo řetězci. Není to jen urážlivé, nevěnovat se zákazníkovi a řešit si "telefonní" hovor, ale riskuje i chybu při vracení nebo přijímání peněz, markování zboží ap.

3
Před 8 měsíci

Je to pravda, pokud se jedná o pokladní, měla by zákazníka, kterému zrovna účtuje nákup, na to upozornit, že nemluví s ním. Někdy se i jen tak vybavují.

13
Před 8 měsíci
Natalie Valentova

Nebo svorně na zákazníky nadávají. Hlavně co se týče Penny.

5
Před 8 měsíci

Mně učili, že se při obsluhování mám věnovat zákazníkovi. Pravda nebyly mobily, nebyly mikrofony... Nicméně mně vadí, když jsem před pokladnou a pokladní brebentí. Za mne je to velmi špatně.

14
Před 8 měsíci

A mě zase vadí kdyz vidim jak u pultu s uzeninou zakaznik telelefonuje a pritom si objednává zboží

11
Před 7 měsíci
Ivana Toman

Ano, úcta by měla být, na obou stranách.

1
Před 7 měsíci

Prodavačky by měly vědět, kdy mluvit se zákazníkem a kdy do mikrofonu, jinak k takové situaci může dojít!

Před 8 měsíci

Bože, co se řeší, většina pokladních už má naváto od rána, jinak by to s těma lidma nedala 🙄

5
Před 8 měsíci

U nás jsem si ničeho takového nevšimla máme u pokladen milé paní, slečny .

3
Před 8 měsíci

Recyklovaný článek.🙄

3
Před 8 měsíci
Jana Sedláčková

Jak se těchto otravných článků zbavit? Řeší se šikana u dětí a dospělí nasazují na učitelé, prodavačky atd. Od koho to asi děti odkoukávají?

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA