1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Už zase nebo je to jiná, tohle tady bylo snad někdy v létě. 🙂

19
Před 3 měsíci
René Šrůtek

Ano, už zase. Kupi.cz svoje AI generované kraviny nepravidelně vytahuje ze šuplete a předkládá jako "právě se stalo".

16
Před 3 měsíci

Vše je relativní. Za pár let bude ráda, když jí lidé budou hádat méně. Jinak prokázání věku je problém zákazníka, nikoliv prodavače. Ten postupuje jen podle zákona a pokud se ochranka chovala nevhodně, tak za ni snad neodpovídá. Nicméně když musela zavolat ochranku, tak se asi paní dohadovala, na co pokladní nemá asi chuť ani náladu..

20
Před 3 měsíci
Josef Marek

Ideální řešení, přenést zodpovědnost z prodavačky na kupujícího...pokud si prodávající nesmí ověřit věk, jak má postupovat? Prostě se chrání a neprodá ani plnoletému...postihy za prodej alkoholu nezletilému jsou vysoké. A pokud se snižuje věk trestní odpovědnosti? Ať platí kdo porušuje, tzn kupující.

8
Před 3 měsíci

Tak mně zase uráželo a ponižovalo, když mi nebylo ještě 15 let a prodávaly mi cigarety a celkem běžně i alkohol. Vypadal jsem asi starší.

A to je pravda.

1
Před 3 měsíci
Martin Jaroš

No asi jste je musel chtít, sami od sebe by Vám zboží nevnucovali a kšeft je kšeft. Já například v deseti letech chodíval tatínkovi v neděli pro dvě piva do džbánu a nemyslím si, že by mne hospodská tipovala na 18.

5
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíciUpraveno

Nakupuji v Lidlu, používám samoobslužné pokladny. Je mi 73 let a občas si koupím nějaký alkohol. V případě nákupu alkoholu samoobslužná pokladna přeruší proces markování a napíše, že je potřeba ověření věku zákazníka obsluhou. Když se v prvním případě dostavila obsluha, tak požadovala předložení OP. Já to vzal jako legraci a řekl jsem, že mi velice lichotí, že vypadám tak mladě. Ve druhém případě pak přivolaná obsluha jediným pohledem zjistila starého dědka a nákup bez dalšího potvrdila. Žádný předpis totiž obsluze nenařizuje, že by měla kontrolovat doklad zákazníka, pouze v případech pochybností má právo si věk ověřit dle dokladu, případně prodej alkoholu odmítnout. U 73 letého "mladíka" to jistě bylo zcela zbytečné, ale jak je vidět záleží vždy na osobě obsluhy. Je potřeba to brát spíše s humorem a nadhledem, zejména dámy by mohly být polichoceny, že vypadají tak mladě. Později si budou ubírat na věku samy.

3
Před 3 měsíci

Něco takového se mi stalo kdysi dávno na běžkách při zastávce na Petrovce v Krkonoších. Chtěl jsem se zahřát, a tak jsem sobě a své přítelkyni objednal grog. Servírka mne zpražila podezíravým pohledem, zda-li mi už bylo osmnáct let. Vyhrabal jsem z ledvinky občanku a ukázal jí ji. Vrátila mi ji s omluvou: "Jééé, prosím promiňte pane inženýre, nevypadáte na to ..."

10
Před 3 měsíci
Vladimír Jirka

To přece musí potěšit když nevypadáte staře nebo se pletu pane inženýre?

20
Před 3 měsíciUpraveno

Božínku to je problém 🙂 já vypadal mladě i když už jsem měla dvě děti. Vždy mě to potěšilo a pobavilo, vytáhla jsem OP a bylo vyřešeno. 🙂 Sranda to byla i když mě jako těhotnou nechtěli postit do kina. 🙂 Vždy to byla sranda pro obě strany.

16
Před 3 měsíci

Asi nejsou zákony ohledně alkoholu ve všech zemích EU stejné, jsem přes zimu v Portugalsku, a běžně procházím přes samoobslužnou pokladnu v supermarketu s lahví vína bez kontroly věku. Minulý týden jsem dokonce platil láhev tvrdého alkoholu, aniž by samoobslužná pokladna v Lidlu jakkoliv protestovala.

Před 3 měsíci

Je povinností prodejce zkontrolovat doklad totožnosti, má-li podezření, že někdo je mladší než je povolená hranice na prodej alkoholu. Zároveň by měl zůstat zdvořilý a taktní, aby se zákazník necítil ponížen. Pokud se zákaznice cítí nepříjemně, je to kvůli nedostatečné a neprofesionální komunikaci ze strany obchodního týmu.

3
Před 3 měsíci

Vnučka má obdobný problém, protože v téměř dvaceti letech jí všichni hádají maximálně patnáct, ale že by z toho dělala nějaké trauma, prostě má vždy nachystanou občanku, v obchodě při nějakém nedorozumění ji ukáže a má pokoj. Většina prodavačů se jí omluví a poděkuje. Nechápu, že z toho někdo dělá problém.

4
Před 3 měsíci
Ema Málková

Tak ta kontrola by měla být nastavená tak, aby vyhmátla všechny pod 18 a ne aby neobtěžovala nikoho staršího. A i mladistvý může vypadat trochu starší. Takže to, že někdo komu je skoro 20, je neustále kontrolován, je absolutně v pořádku.

Před 3 měsíci

Autorka článku mi nějak nepřipomíná ženskou . Nemá se hádat , zaplatím to , co mi pokladní zaplatit dovolí , nákup zanesu do auta , vezmu občanku a těch flašek pák dám do košíku pět a jdu ke stejné kase . No a když kasírka vypění , s klidem a elegantně ji pošlu do..pryč . A ještě prohodím něco o zubu času , se kterým se bude ona pokladní muset potýkat . .

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA