Další smyšlená hloupost. Navíc pokud je úbytek 20-30% tak pokud vážili kapra po vykuchání váha odpovídá.
Takže váha před cca 3 kg po něco přes 2kg - pokud dobře počítám tak tvrdí že je obvykle kolem 30%=1/3=cca 0.9kg
Takže jen blbnutí čtenářů.
Nakupující dáma asi nepobrala, nechá rybu vykuchat a chce aby vážila stejně ? Inu i tohle tady žije a píše.
Zpovykaná blbka, co bychom po ní mohli chtít více.....
Kapra vážit vždy až po vykuchání, jinak je to podvod.
Vy jste ale velký myslitel. To je totéž jako byste si kupoval vlašské ořechy a nechtěl platit za skořápky. Kdo by asi tak hradil ten rozdíl? To má jako prodejce zafinancovat váhu vnitřností, hlav a kůže?
Mohlo se jednat o nechtěný omyl. Na druhou stranu bych byl velkorysý. Madam se příliš užírà kvůli principu o cca stokorunu. Přejte a bude vám přáno. Mnohdy vyhodíte kvůli hlouposti daleko větší částku.
Je to mnohem méně. 30 % ze 3 kg je přesně 0,9 kg, kapr vážil doma přes 2 kila, rozdíl je tedy necelých 10 deka a to je kolem 30 Kč (? - nevím přesně, kapra nekupuju, máme ho zadarmo z rybníka 🙂) Kromě toho 10 deka mohlo klidně ještě odkapat nebo zůstat v igelitce v podobě vody.
Má smysl reklamovat potravinu? „Určitě ano. I potraviny jdou reklamovat, pokud se jedná o množství, kvalitu nebo klamání zákazníka. Je důležité mít účtenku a fotografii naměřené váhy.“
Už slyším ty další za mnou, jak řvou, když si budu fotit váhu 😄
A ta váha ? Však 30% je skoro kilo, takže ta zůstatková váha po vykuchání přes 2 kg je dle mne v pořádku.
Paní je moderní žena. Chce 3 kila kapra a z toho musí mít 3 kila řízků. Elektřina se vyrábí v zásuvce a u Kábulu se bojuje za Prahu.
To celé se vynásobí nevšedním novinářským umem honorovaným minimální mzdou a je z toho článek pro negramoty.
Proč dělají z lidí voli, co neumí počítat? Logicky když paní kupovala kapra s váhou 3 kg, tak 30% mínus je 2,1 kg a doma navážila 2,08, což rozdíl 0,02 kg může být pouze chyba vážení, protože doma nemá žádnou kalibrovanou váhu.
Autor článku by se měl nad sebou zamyslet a údajní odborníci taky, když neumí matematiků základní školy. Takže správná odpověď je ano, je to v pořádku. Pokud chce zaplatit 2 kg a odnést domů 2 kg, nechť si koupí kapra půleného, kterého prodávají v různých supermarketech a žádné vnitřnosti ano hlavu mít nebude. I když nakonec zjistí, že to stejně zaplatí, protože uvidí vyšší cenu za kg.
Tak jestli paní Petra Doležalová může radit jako odbornice na ochranu spotřebitele a je konzultantka v oblasti potravinářského maloobchodu (pokud tedy existuje), tak potěš koště. Od té bych si nenechal poradit ani s nepovedeným nákupem rohlíku. Na základě její rady podat stížnost, tak je výsledek celkem jasný a já se půjdu hanbou zahrabat.
To je ještě dobrý! Co by na to asi řekl Jiřík? Toho stála ryba měšec zlaťáků a pak s těmi lichváři ještě vyměnil koně za loďku! Na ty bych poslal ČOI. 😄
To mně připomíná povídku Miloslava Šimka - Jak jsem prodával kapry.
Jestli taky tady tomu pánovi neříkali Algena? 😂
Hlavně už kapra (Cyprinus carpio) nepouštějte do řeky po vykuchání.... Děkuji a hezké vánoce.