1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Koukam na negativni reakce v diskuzich zdrave vydesena. Ti sami prispivatele by vlastni kocarek s mimcem venku nenechali. Ano, uz slysim napovedu, aby si pani sla nakoupit a decko nechala v postylce doma. Ti sami pak budou rvat na vsechny lesy, ze jde o nezodpovednou krkavci matku a jeste na ni poslou OSPD.

Rika vam neco slovicko respekt?¿

Mne tedy pri nakupu kocarek v ulicce vadi daleko mene nez voziky mych seniorskych vrstevniku. Nam totiz nakup trva daleko vice casu. Mlada pani spurtem projede prodejnou, aby nakoupila to potrebne a nehleda megaslevy. Neni to pro ni "udalost dne" jen nutnost. Naopak se snazi co nejdrive z obchodu odjet, protoze potrebuje nakojit ditko nebo varit, nebo uklizet nebo ....

Jsem na strane maminky maleho ditete.

97
Před 3 měsíci
Hana Jeřábková

Tak ono je to také podle prodejny. U nas je také malý obchod, úzké uličky, nejsou ani vozíky, jen košíky do ruky. Kočár by asi neprojel, pokud ano, tak ho nikdo neobejde. Tam je to prostě nereálné, at si kdo nadává jak chce. Prostě jsem s kočárem jezdila nakupovat do vzdálenějších velkých. Nebo požádala někoho venku, aby mi koukl na kočár a vlitla jen pro rohlíky (1minuta). Provozní podmínky je také nutné respektovat.

86
Před 3 měsíciUpraveno

Podle mě je to o nejaké oboustranné ohleduplnosti. Která se ale v poslední době jaksi vytratila. A každý si myslí, že si může všechno dovolit a nikdo nemá právo mu do toho kecat! Chápu, že v dnešní době se maminky bojí nechat kočár venku. Na druhou stranu, třeba u nás v obchodě, asi není nutné s sebou kočár brát uplně všude, s oblibou ho nechají stát tak, že ostatní zákazníci nemohou projít a nevidí na zboží. Přeci by stačilo kočárek zaparkovat uvnitř krámu, na viditelném místě, kde na něj bez problému matka vidí, nikomu tam nepřekáží. Třeba takové zablácené koleje s listím po celém krámu musí někdo uklidit nad rámec běžného úklidu... A ještě jedna věc, bylo by třeba fajn začít používat k otevření dveří ruce a ne přední část kočárku... nově instalované dveře u nás v sámošce vypadají po dvou měsících jako by tu byly odjakživa... 🙁. Na druhou stranu mě třeba daleko víc vadí dost často vídaný zvyk rodičů, že školkové děti usazují v botech do nákupního košíku, kam já dávám potraviny.... 🙁 a ano, sama mám dvě děti už odrostlé, takže jsem si období kočárkování sama prožila a úskalí jsem si vědoma... to jen taková polemika nad tématem.

112
Před 3 měsíci
Eva Peclová

Pokud je prodejna malá, úzké uličky, tak jedině tupá sobecká slepice se tam mermonocí chce vecpat s kočárem!

93
Zobrazit dalších 23 reakcí
Před 3 měsíciUpraveno

Palec nahoru pro paní. Nedala se, přitom to řešila v klidu a pomohla i ostatním. Příklad hodný následování.

72
Před 3 měsíci
Petra Novák

Myslíte tu paní Evu co

je na rodičovské dovolené je prakticky neustále se svou osmiměsíční dcerou a nákupy řeší převážně s kočárkem.

Aspoň si ten blábol mají zkontrolovat - ještě by tomu někdo mohl věřit 😂

29
Před 3 měsíci

Určitě bych v dnešní době dítě před obchodem nenechala, jako bývalo dřív. Určitě bych se nevnucovala tam, kde mně nechtějí - mám svojí hrdost a oni přijdou o kšeft. Nevím, jak je to ve velkoobchodech, ale čeští soukromníci snad mají právo na to, rozhodnout se svobodně koho pustit a koho ne. Oni totiž s kočárky kradou nejvíc. Strkají zboží různě po kočárku a prodavačky opravdu nemají tu možnost a čas chodit za každým kočárkem a sledovat, jak nakupuje. Za mně by to měla být volba majitele provozovny a řidič kočárku by to měl respektovat. Něco pro jehty: nemyslím to špatně ani na jednu stranu.

21
Před 2 měsíci
Ivana Polívková

Právě, dnes jsou maminky až nezdravě hrdé. Já moc děkuji mé mamince, že nás vychovala 3 a dokázala si nakoupit bez problémů.

10
Před 2 měsíci

Teď z jiného soudku. Představte si maminku s kočárkem, kdy její dítě rozhazuje po obchodě kukuřičné křupky. Nebo si 1,5 leté dítě označuje trasu rozlíváním po zemi slazeným nápojem, či jakýmkoliv jiným nápojem. Taktéž není výjimka, kdy maminky v uličkách krmí své dítě různými dobrotami a za druhým rohem házejí prázdné obaly do regálu s jiným zbožím. A toto chování jim přijde zcela normální.

16
Před 2 měsíci
Zuzana Kašíková

Podobně jako dospělí, kteří se nasvačí v obchodě, napijí se a odejdou bez zaplacení. Jen po nich zůstane prázdný papír od salámu a nedopitá láhev.

Před 3 měsíci

Když byli moje děti malé nikoho nenapadlo jít do obchodu s kočárkem bylo to pro nás normální a nikoho nenapadlo si stěžovat. A přezili jsme to my i ty děti. Dneska se všechno zveličuje a pak si každý myslí že si může dělat co chce. To si mužou dělat doma.

304
Před 3 měsíci
Jima vaněk

Jenže to bylo dřív. Dneska, když se po ulicích potlouká tolik špín a zlodějů, bych kočár rozhodně venku nenechala! A proč taky? Jsme v 21.století, všechno se modernizuje, není problém takřka s ničím. Když si může nakoupit někdo, kdo se identifikuje jako bezpohlavní nebo jako mikrovlnná trouba, tak proč by nemohl rodič s kočárkem...vzpamatujte se

35
Před 2 měsíci

Dle legislativy může prodejce zakázatt vjezd kočárku do prodejny, mohou mu ho taky zakázat bezpečáci nebo hasiči, záleží na něm a na úřadech, a každý občan s kočárkem by toto měl respektovat. Není žádné právo na vjezd s kočárkem zcela kamkoliv.

21
Před 2 měsíci

Opět nuda. Paní se venku před obchodem nerozklepala a doma nerozbrečela. Článek o ničem. 😄

3
Před 3 měsíciUpraveno

U vstupu do samoobsluhy si všimla cedulky s přeškrtnutým kočárkem. Přesto se slušně zeptala. Ne, slušně se nezeptala. Ptát se na něco, co je předem zřetelně dané a viditelně vyvěšené, slušné není. Je to vlezlé a drzé. Kde nejsem vítaná, tam se nevnucuji. Ale ona musela jít provokovat, tak to dostala. Kde je to malé, tam nikdo nemá chuť ani povinnost prodírat se mezi kočáry. Komtesy kočárkystky mají dojem, že jsou všude samy a všude z nich každý padne na zadek. A když se to neděje, cítí se ponížené. Kdepak, nikdo je neponižuje, to ony se povyšují. Tedy, snaží se o to a občas to neklapne, to je celé. Kdo potřebuje víc prostoru, než ostatní, ať jde tam, kde je ho dost.

152
Před 3 měsíci
Hana Stojanová

👍👍👍

34
Před 3 měsíci

Doporučuji podívat se, jakou míru pochopení potřeb rodičů s malými dětmi tu místní osazenstvo předvádí. A až budete příště křičet, že děti se nerodí, protože jsou mladí pohodlní, tak si vzpomeňte. V téhle společenské atmosféře je radost vychovávat děti.

26
Před 2 měsíci
Veronika Kselíková

Tak, že se všichni kvůli jedné těhuli co neumí číst a nevidí ceduli s přeškrtnutým kočárkem poděláme?

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA