1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Používám tento postup nákupu od jeho zavedení v prodejnách Globus, za tu dobu jsem byl "podroben" mnoha kontrolám - porovnání skeneru a obsahu nákupního košíku, Nakupujeme často s manželkou a vždy se velmi pečlivě věnujeme kontrole, zda skutečně máme každou položku načtenou. Za těch XY let se nestalo, abych měl v košíku zboží kde bych nenaskenoval a vložil do tašek, které v košíku vozím (jedna z výhod, zboží již nevkládáte na pás a zpět) vždy také víte - kolik jste v průběhu nákupu utratil peněz.

Dle některých vyjádření mi není jasné, proč nepoužívají ti co se systémem nesouhlasí, běžnou pokladnu. Nikdo je tímto způsobem nakupovat nenutí. Můj soused se jednou při kontrole bohužel uklikl a místo 4 jogurtů naskenoval 3, krom vyšší četnosti kontrol se nestalo nic!

Jednou jsem si naskenoval balené maso (uzené koleno) 2x a zaplatil, při kontrole účtenky druhý den jsem tuto nesrovnalost cca 250,-Kč odhalil a se zpožděním 2 dny reklamoval. Vše bylo k mé spokojenosti vyřízeno obratem. Patřím tedy mezi příznivce tohoto způsobu nákupu a na pokladnu bych se "vracel" jen velmi nerad!

14
Před 3 měsíci
Pavel Melín

mně se to stávalo ze začátku, než jsem si na to zvykla, že jsem prostě hodila věc do košíku jako obvykle a zapomněla ji naskenovat. Myslím, že mi jednou našli nenaskenovanou věc a jednou jsem omylem něco nenaskenovala a došlo mi to doma. Jinak jsem měla kupu kontrol bez problémů. stát se může. myslím že drobné opominutí není třeba hrotit. Víc mě štve, že jak ten systém u nás v Kauflandu nikdo nepoužívá, tak je téměř jistota reskenu. a zatímco v Globusu mají tyhle poklady zvlášť, stojí u toho prodavačka a věnuje se vám hned, v Kaufu stojíte a čekáte, až si vás někdo všimne. přestala jsem to používat.

1
Před 3 měsíci

Udělal chybu a za chyby se platí. Je sice asi nefér označovat ho hned za zloděje a výše pokuty nevím zda odpovídala výši nenamarkovaného, ale měl by za chybu něco zaplatit. Buď se pak vzdá skeneru, nebo si dá setsakra pozor.

5
Před 3 měsíci

Stalo se mi totéž, ale tady v Česku. Velký nákup, systém mě vybral ke kontrole a prodavačka zjistila, že nemám naskenované brambory za 20 korun. (Vždycky před příchodem k pokladně kontroluji, zda mám všechno naskenované. Tohle bylo jedinkrát, kdy jsem to neudělala, protože nákup byl opravdu velký a nechtělo se mi v tom hrabat 🙂.) Docela mi zatrnulo v předtuše problémů a zeptala jsem se jí, co s tím. Řekla mi, že nic, že to prostě přičte k nákupu, tak učinila a odešla. Dál se nic nedělo, zaplatila jsem a odešla taky. Prodavačka asi logicky usoudila, že kdybych byla opravdu zloděj a chtěla se na nákupu obohatit, tak bych to asi neřešila pytlíkem brambor za dvacku, ale pokusila se pronést něco pořádného. Nápadné bylo, že pár dalších nákupů v té prodejně jsem pak měla vždycky s kontrolou. Takže žádné drama.

3
Před 3 měsíci
Lucie Fořtová

To v tom pytlíku byly tři brambory? Odhaduji podle ceny, protože za dvacku toho dnes moc nekoupíte.

Před 3 měsíci

Přesně z tohoto důvodu si raci zajdu k pokladně, když mám v ruce tři věci tak si zajdu na samoobslužnou, ale i když jsem nakloněn technologiím, furt se ptám sám sebe, proč bych měl ještě "pracovat" v obchodě, když hrozí jistá rizika, která mi za to opravdu nestojí.

14
Před 3 měsíci
David Navrátil

Ale při výběru zboží Vám snad nevadí pracovat sám pro sebe? Vybrat si kedlubny jaké máte rád, pomeranče, nebo třeba chléb s popraskanou kůrkou atd. atd. Taky i když nevíme po čem přibereme, tak přece jen nepotřebuju, aby každý kousek zboží brala do ruky pokladní rukama, které jsou samý bacil od peněz.

8
Před 3 měsíci

Pohádka?

Před 3 měsíci
Doru Kösztner

proč? Měl víc položek, co nenascenoval. Takže ano, byl označen za "zloděje". Jeho chyba. V zahraničí se s tím neparou.

2
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Ochranka udělala chybu, že se unáhlila, Měli počkat, až pán zaplatí a potom ho odvést, Z toho by se už nevykroutil, Dnes se to bohužel posuzuje tak, že si zákazník může klidně cpát kradené zboží do batohu, do kapes a nic se neděje, Problém má, až když nezaplatí, Do té doby se prý v něm ještě může pohnout svědomí, kradené zboží vytáhnout a namarkovat.😄

6
Před 3 měsíci
jana prusova

od té doby, co nejsou k mání normální tašky, tak si věci často cpu leckams. jo, i do kapes, nebo do batohu. u kasy je prostě zas vytahám.

2
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Jednou jsem nenaskenoval maso z pultu a vložil do tašky, omyl a zaneprázdněnost v jednom, protože jsem u pultu nakupoval více věcí. U pokladny kontrola a nenamarkované maso za cca 600kč (hovězí). Paní velice příjemná a já se omlouval. Zavolala vedoucí a já vše vysvětlil. Odešel jsem s "napomenutím". Ikdyž se vše vyřešilo s rozumem a rozvahou, byla to pro mě velice nepříjemná situace. Člověk se opravdu cítí jako zloděj ikdyž je to pouhá roztržitost.

Před 3 měsíci
Ondřej Hrdý

1 položka.. Stane se. Ale on toho měl víc.

Před 3 měsíciUpraveno

K samoobslužným pokladnám už nechodím. Není tam návod, nevím jak se s tím zachází. Neposled jsem to zkusil , naskenování mimořádně bez problému, ale vracel jsem poprvé lahve, mylně jsem předpokládal, že stačí naskenovat lístek z automatu, nestačilo, byl jsem vyzván , že mám vložit lístek do zařízení, začal se odpočítávat čas a já hledal kam ho vložit. Nestihl jsem to v limitu. Kousek nad zemí jsem si malé, nepopsané štěrbiny včas nevšim.Musela přijít obsluha. Ještě mi pak bylo vysvětleno, že také záleží na natočení lístku při strčení do té škvíry, protože jsem ho tam hodil samozřejmě obráceně. Jak to mám vědět ?

2
Před 3 měsíci

Kdysi jsem do Globusu taky chodil a tohle jsem považoval za naprostou pecku. Naskenuji už pri nákupu pak jen zaplatím a jdu. Žádné neustálé přeskladávání košíku - super. Jenomže přijdu k pokladně a byl jste vybrán ke kontrolnímu nákupu. No OK, v pohodě. Další týden to stejné, a další zase. Takže stejně neustále přeskladávání pořád dokola. Tak jsem v Globusu prostě přestal nakupovat

1
Před 3 měsíci

To je to známé "náš zákazník, náš pán". Namarkuj si zboží sám, když se spleteš tak ti dáme pokutu a zakážem vstup do prodejny. Když vezmu kolikrát se splete profesionální pokladní a kdyby se postupovalo stejně důsledně i v tomto případě, tak si moc nevydělá. A chyby systému, jako jsou špatné ceny na regálech a dokonce zážitek s naúčtovaným zbožím, které dle vyjádření vedoucího ani nikdy nebylo v Česku na prodejně, snad v zahraničí, to je normálka, běžná chyba.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA