Mne kaki nijak neoslovilo. Nepřijde mi, že by mělo nějak zajímavou chuť. Je jen tak obyčejně sladké, jako bych se napila vody s cukrem.
Jednou jsem měla kliku a narazila na pecku v kaki. Hned mě napadlo ji zasadit. Nechala jsem v mokré vatě vyklíčit, trvalo to hrozně dlouho, poté šla naklíčená pecka do květináče. Tady to šlo už celkem rychleji, vyrostla rostlinka, já se radovala, pečovala jsem o ni a přesto jednoho dne uschla a bylo po naději na kaki 🙁
Od té doby jsem na kaki s peckou už nenarazila.
Já kaki sním poměrně dost, protože ho celá rodina máme moc rádi ale pecku jsem taky jaktěživ nenašel. Buď to jsou nějaké bezpeckové kultivary, nebo to je tím, jak to sklízí ještě nezralé.
Koupila jsem sazenici od Starkla, 5let nebyly plody, už to byl pěkný stromek, asi 2m průměr koruny. pak přišel větší mráz a stromek zmrznul. 430m nad mořem.
Kaki pěstovat u nás lze pouze v nížinách. V 500 m.n.m. to nejde. Mám jeden stromek venku, který ještě v květináči plodil. Už několik let je venku v zemi, vždy omrzne a znovu obrazí. Každou zimu aspoň jednu noc pořádně mrzne a šance na plody je fuč
Ve skleníku moc rychle roste, musí se pořád střihat. Takže to jde jen v květináčích, při zimování v místnosti, kde nemrzne. Stromek v květináči dokáže nasadit překvapivě hodně plodů
Jim kaki několik let a nikdy semínko nemělo - pěknej blábol
My už našli semínko v kaki, ale bylo to fakt výjimečně, nějaká várka, kde fakt byly. Jinak jsou bez semínek 🙂
Co je to za bláboly?