1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíciUpraveno

Příští pokračování bude o indiánském žvýkání kůží pro výrobu obuvi.....

68
Před 5 měsíci

Hahaha Dnešní mladé ženy mají většinou problém něco uvařit. Leda tak skočit do mekáče, či k Vietnamcovi nebo pro kebab. A podle vás si budou doma vyrábět máslo a jak jsem četl jinde i hořčici, kečup, tatarku, budou péct rohlíky a chleba....Směšné ! Chlapi budou rádi když jim v neděli uvaří normální oběd.

41
Před 5 měsíci
Jan Florián

Kdysi byl takovy porad zpiva cela rodina,a autor nasel zpusob trese cela rodina,a pak sup na chleba,to se budem prima mit.Heslo dne - Zpevem a tresenim ke zdravemu maslu.

7
Před 5 měsíci

Tak tento pokus o výrobu másla zkusím.

Zajímá mě totiž ta část, kdy už budu mít šlehačku v sklenici.

Protože jestli ta šlehačka bude hustá, jenom pohybem ruky ji nerozpohybuji.

Takže to bude furt jenom šlehačka!

Nebo ne ?

Jsem zvědavý 🤔

1
Před 5 měsíci

Já ještě pamatuju,když babička tloukla máslo a doma byla kráva. No za mě je to čirý nesmysl. Na kilo másla bylo třeba 25 litrů mléka to se odstředilo a smetana dala sednout a z té se tlouklo máslo. Nikdy nebylo tak dobré jako z obchodu. Asi ze dvou smetan,možná ano,ale ve větším za mě určitě NE.

19
Před 5 měsíci
Petr Bestak

Tak domácí máslo takto kdysi vyrobené bylo samozřejmě vynikající,protože v něm nebyly všelijaké přísady. Dnes to ale vyrábět je pěkný nesmysl,podobně jako přepouštět za šílené peníze máslo.

27
Před 5 měsíci

Báječný nápad. 200g smetany 33% vyjde na 35,- Kč. 33% znamená že obsahuje 66 g tuku, něco jsou ztráty v podmáslí a utěrce, předpokládejme tady 60 g másla za 35,- Kč což znamená čtvrtka másla místo 65 Kč za 146,- Kč.

Já tyhle recepty miluju!

62
Před 5 měsíci

Pěkně drahý špás! Z jedné smetany tak maximálně na dva krajíce másla no a kolík stojí taková smetana ke šlehání, že? Takže vyrobit 250 gr kolik to též bude peněz? Nejmíň tak 150; Kč ne-li více. 🤦🤦

20
Před 5 měsíci
Viola Markusová

Peníze jsou vedlejší.Dulezite je,že takhle to prostě nefunguje.

5
Před 5 měsíciUpraveno

Takovou hovadinu vymyslet je makačka. Prý "víte co jíte" z kupované smetany 400g/66g za 35Kč? Nemáte li food procesor zapojte celou rodinu 😂. A výsledná cena - náklady a potažmo produktivita práce ( čas jsou money ) ? 250 : 66 = 3.8 x 35 a cena 250 g másla 133 Kč a umaštěné nádobí. A to se vyplatí ! Autorka je dost Mimoň. 😜

52
Před 5 měsíci

Už vidím , jak dnešní mladá generace s přirostlými mobily k ruce vyrábí domácí máslo . Docela úsměvná představa . Mekáč , KFC to jistí .

12
Před 5 měsíci
Marcela Sukova

Tak pravdu máte. Ale tohle je vrchol všeho. Začne Covid, vyrobte si roušky. Začnou zdražovat energie, oblékněte si svetr navíc. Zdraží máslo, vyrobte si svoje...

6
Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

jj max 40% smetana z obchodu a z té opravdu kvalitní máslo neuděláte vlastně žádné .Ví vůbec autor jak se dřív dělalo máslo panebože co to je zase za imbecilní článek od někoho co v životě neviděl jak se sbírá smetana z mléka přímo od kravičky maximálně prohnané UHT.dalo by se říct že autor naprosto lže a předhazuje nepravdivé a zavádějící informace.Vidět to moje babička tak ho obije kostkou másla co sama vždy ztloukala

13
Před 4 měsíci
Miroslav Smetana

taky jste pily mličko z dižky od vaši kravičky ja pak musel točit klikou u odstředivky tam se nastavily dily na jedne straně tekla smetana na druhe odstředěné mléko to vite je to prace musi se to dělat ve většim množstvi aby se to vyplatilo vše tady bylo vše je zničeně

Před 5 měsíci

Ten článek ,psal ten,komu se hodí ,aby se pořád máslo kupovalo,protože čtenář, když ne ted ,tak po absolvování tohoto receptu ,přijde na to sám ,že pořád levnější je kupované -oproti tomu co ho čeká..Dnes jsem ze zvědavosti nahlédl na etiketu Másla AB,myslím-obsah:ztužený palmový tuk a podobné mlsky..Dobrou chut obyčejný občane..

2
Před 4 měsíci
Marek Neustupa

O tomto nemáslu AB se tady už hovořilo, není to máslo. Já to ani neznám, nikdy jsem to nikde neviděla, nebo jsem si toho nevšimla.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt