1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Viděl jsem v obchodě biokuřata celá žlutá od žlutého tuku. Přirozeně je skoro nikdo nekupoval, všichni kupovali ta obyčejná bílá.

A když má kuře hodně pohybu, není jeho maso bílé, ale načervenalé až červené.

Před 7 měsíci
Radim Polášek

Barva masa u kuřete ovlivňuje druh kurete, délka růstu a pohyb. Biokure nemusí být tedy žlute od tuku, ale muže za to druh kurete.

Zobrazit další reakci
Před 7 měsíciUpraveno

V CR bohuzel zadne opravdu kvalitni kureci maso nekoupite, mozna tak nekde na venkove od lokalnich chovatelu. Kdo nepoznal ten rozdil mezi masem z kurete, ktere se brzy rano zabije a nasledne super cerstve proda na trhu, a mezi kurecim masem nabizenym v supermarketech, reznictvich... nevi, co "opravdu kvalitni kureci maso" je.

18
Před 7 měsíci
Jiří Černý

Ano, domácí kuřata jsou lepší, ale ne čerstvá, cca 2 hodiny po zabití přichází posmrtná ztuhlost, která trvá cca 2 dny, do té doby je maso tuhé a špatně poživatelné. Takže ideál je ho jíst 3 dny po zabití, třeba u prasat je to minimálně týden a u hovězího minimálně 2 týdny.

Před 7 měsíci

Chci jíst šťastná kuřata, ale bohužel to nepoznám. Kupoval jsem vajíčka od šťastných slepic a pak psali na netu, že šťastná vajíčka došli, tak dali do obalu ty z těch klecovejch. A teď babo raď.

3
Před 7 měsíci
Jarek Berdych

Poradím: šťastná vajíčka došla, moderně došly s tvrdým.

4
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

Zaujaly mě ty řeči o bio kvalitě. U nás na Moravě se ptáme, jaký je rozdíl mezi biovinařem a obyčejným vinařem.

Biovinař kupuje chemii za hotové a vinici stříká v noci. Tak to je celé bio.

4
Před 7 měsíci

A hlavně vykrvené, je mně odporný po uvaření konzumovat černé kusy masa. Takže pokaždé musím obrat a černé kusy vyhodit. Fakt dobrý. Drahý a ještě na vyhození.

10
Před 7 měsíci

Nemnely by byt automaticke len bio potraviny ? Proč se prodavaji nebioticke? To je takovy hnus že to kupujem pro zvirata.

5
Před 7 měsíci
Ľubica Makunova

A nemNěla byste někde nějaké to nebiotické kuře navíc? To by mě zajímalo jak chutná :-D

1
Před 7 měsíci

A jak například u balených řízků poznám, že jsou slizké, nebo že zrovna nevoní? A u pultového prodeje si budu chtít na ně sáhnout a přivonět? Ty vaše rady jsou na dvě věci.

3
Před 7 měsíci

Je to smutné to říci, ale dejte si na dovolené kvalitní chorvatské kuře a poznáte jak má chutnat kuře.

5
Před 7 měsíci
Jaroslav Minařík

Můžu poprosit o radu, kde bych mohl to kvalitní chorvatské kuře sehnat? Byl jsem na dovolené ve Francii a nikde jsem ho tam neviděl.

1
Před 7 měsíci

Autor článku chtěl říct, že veškeré dobře placené kontrolní orgány jsou k ničemu, zrušit.

23
Před 7 měsíci

Kupujte kuřata v Německu.

8
Před 7 měsíci
Erika Štorková

To je ráda nad zlato, když bydlím 300 km od hranic

2
Zobrazit dalších 9 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt