Nebylo-by možné nahrát video ?
Jenže publikovaný postup je poměrně komplikovaný a je vhodný jen tehdy, když potřebujeme plát kuřecího na roládu. Jinak je k ničemu. Mnohem rychlejší a jednodušší je prostě oddělit stehna, ty se nevykosťují a pečou, nebo grilují i s kostmi. Pak v ramenním kloubu odříznout obě křidélka a zbude hruď s páteří. Velice jednoduchým řezem lze oddělit maso od žeber a je hotovo. Odřezky kůže a skelet hrudi s páteří můžeme použít na polévku, stehna a křídla upečeme, z prsíček třeba řízky. Ještě mě pobavila poznámka, že z kuřete uděláme porce až pro 8 lidí. Kuře o váze 1,8 kg má asi 55% výtěžnost, takže z něho získáme 990 g masa. Jedna porce by činila 120 g syrového masa. Po upečení cca 95 gramů. A to jsem vybral poměrně velké kuře.