jsme si rovni kdo nedělá tak nemá nárok na plat má výsluhy a důchod on také a krásný plat k tomu a to jim stále nestačí je to jenom nenažranost napsal jsem pravdu tak ji snad nesmažou už se mi to několikrát stalo
Který zákon přisuzuje prezidentům republiky a jejich partnerům výsluhy a důchod?
Je zajímavé že v žádné jiné evropské zemi manželky hlav států žádné náhrady nepobírají a ani dřívější manželky prezidentů nic nedostávaly. Pokud chce prezident pouze převézt část svých náhrad na manželku není to žádný problém,stačí když jí peníze převede na účet. Nechápu důvod k tomu přijímat nějaký nový zákon
On původně nechtěl nic převádět ze svého platu, chtěl pro ní plat.
Až po obrovské negativní odezvě veřejnosti udělal z Jurečky ještě většího b.ba než je a řekl že to chtěl platit ze svého ale posílat to měl stát - /pojištění, započítané roky a plat na důchod atd,/ - jen nevím na základě čeho to stát měl vyplácet. Jaká by to měla být pracovní smlouva
Chtěla jsem na článek reagovat bod, po bodu, ale myslím, že je to kontraproduktivní. Je to blábol nad blábol, který má zdůvodnit sebestřednost, nadutost, chamtivost a nenažranost prezidentského páru. Jakým právem se paní Pavlová povyšuje nad manželky ostatních prezidentů a exprezidentů! Jakým právem se tvrdí, když byl Pavel zvolen prezidentem, byla zvolena i ona, protože deklarovala. že manželka prezidenta je funkce a ona za to bude chtít peníze. Je to nestydatost nejhrubšího zrna.
Dobrý den tady se projevuje chamtivost a nenasycenost peněženek našich mocných první dáma se zhlédla v našich vrcholných představitelích a chce urvat co největší krajíc to jestli jsou lidé spokojeni se svým platem s tím si hlavu neláme hlavně že ona bude mít na vše a nyní se k této situaci připojil ústavní soud když se projednávalo snížení důchodů okamžitě to schválili ale když se nyní má snížit jejich navýšení platů kopou kolem sebe jak splašená kobyla ohánějí se ústavou při projednávání důchodů zapoměly že existuje
No nevím kolik by ještě chtěli výsluhy mají oba a teď mají pořád málo tak ať to doplatí těm Havlové Klausové Zemanové také dělali pro stát a zadarmo a víc než tato modní ikona
Který zákon přisuzuje partnerům prezidentů republiky či prezidentům republiky samotným výsluhy? A předešlým dámám to musí doplatit jejich manželé, vzhledem k tomu, že jde o rozdělení náhrad prezidenta republiky.
Diskuse na férovku : Petr Pavel = smutný případ zvolení prezidenta, slovo fér je pro něj jen slovo, nikoliv čin. Ostatní už bylo 1000000x řečeno, lidé jsou pobouření a on v komunistických šlépějích svého JÁ jen přisazuje k nynějšímu špatnému cíli.
Nenažranec.Ty drobky bych bral.
Nevím,co si myslet o tom,co se tu děje. Žádný prezident neměl takové požadavky ke své manželce a reprezentovala také. Společně mají dost vysoké příjmy a pokud paní Pavlová je trochu soudná,vše vysvětlí a tuto nehoráznou částku,kterou požadují odmítne. Jsem velice rozhořčena nad touto nepříjemnou situací a hlavně nad tím,že lidé musí šetřit a vrchnost vše přehlíží.Je to můj názor a věřím,že diskutující budou souhlasit.Přeji všem klidné dny.
Když má přečíst papír, má problémy a Vy po ní chcete, aby něco zdůvodňovala ? To nemyslíte vážně.
podle zákona je první dáma jen manželka prezidenta, tedy žádná státní funkce. Její aktivity jsou její soukromá věc, i když s manželem zřejmě cestuje po světě na státní náklady. A pokud má málo, může si najít nějakou práci. A pokud je v důchodu, musí vyžít s tím co má, jako každý občan.
Jenomže za normální práci by neměla tak vysoký plat a tím i menší zvýšení důchodu. Takhle z částky 95.000.- Kč by byl důchod za ty 4 zbývající a možná i za další volební období, nárust jak hrom. A o to vlastně jde.V počtech pro sebe jsou moc šikovný.
Podle platných zákonů je pouze jeden prezident a ten má kolem sebe plno dalších rádců, správců a jiných příživníků a rozpočet na Hrad se každým rokem zvyšuje. Prezident je jenom jeden a paní Pavlová je pouze rodinný příslušník, který nebyl zvolen do žádné funkce při volbě prezidenta. Proto ji nepřísluší žádný plat nebo náhrady. Funguje jen jako doprovod manžela. I pro podnikatele platí, že pokud si přivedou manželky k podnikání, tak si je musí platit ze svého nebo manželky pracují na živnost. Je tedy na místě se domnívat, že celou kauzu někdo záměrně vypustil do světa, aby přitáhla zvědavost, již tak nemálo mediálně zmanipulovaných Čechů.
"Rozpočet na Hrad se každým rokem" nezvyšuje. V plánovaných rozpočtech se drží na tom, co jim připravila minulá KPR. Skutečný celkový rozpočet z loňska byl cca o 50 milionů nižší.
Nebyla zvolena a její charitativní činnost má být zdarma. Pokud dostane zaplaceno, pak nelze hovořit o charitativní činnosti. Předvádění modelů, které měla stejně zdarma, ji celkem jde. Co dále? Raději už o tom nepište, její reprezentace v Kyjevě nebyla zrovna přínosem, který by potřeboval ohodnotit.
Co měla přesně "stejně zdarma" a jaké k tomu máte podklady?
V článku jsem se dočetl že P.P. se stal prezidentem, protože měl novátorské přístupy. Ale pokud je mi známo, byla to akce, ať jenom není prezidentem Babiš. Pokud by se našel místo Babiše jiný kandidát, asi by P.P. prezidentem nebyl. A že je první dáma aktivní a nemá na to peníze? Vždyť může pracovat, nikdo jí v tom nebrání. A to by jí určitě v naší armádě našli teplé místečko, kde by v průběhu její turistiky s manželem po světě, nikdo nepostrádal. Co se týká drobků na stole, tak Ty bych chtěl mít. Pane prezidente, že Vám není hanba a to pomíjím Vaši minulost před rokem 1989.
Zajímalo by mě, zda jsou voliči PP ještě pořád tak nadšeni. To je teprve, 1 rok. Co bude ještě "nového"za další 4 roky.