Remosky mám dvě, jednu na maso a jednu na sladké pečení. Mám je 46 let, koupila jsem novou mísu z nerezu a je to skvělé. Už nepoužívám ani mikrovlnku. "Boží" je švestkové povidlí z remosky. A houbové rizoto z remosky vnuci zbaštili málem i s tou mísou.
Tak remosku mám druhou. První byla ta menší. Po záruce odešel topný drat. Toto jsem vyměnil. Ovsem už to nebylo ono. Nepasovalo to dobře do sebe. Po půl roce zase odešel drát a remoska šla do kontejneru. Toto se opakuje i u té druhé větší. Mam v ní již třetí drát a třetí spínač. Problém jsou i perličky na drátu. Tato keramika je křehká a ráda praská. Pak dochází k prurazum na vlastní tělo remosky a vyhazuje chránič. Nedá se to srovnat s tou původní. Tyto nové jsou spíš na občasné vaření s větší opatrností. Hlavně s tím nikde neklepnout at se nevysype keramika. Jsem spokojen s funkcí, ale ne s formou.
Remosku mám od roku 1979, stále funkční. Jen je menší. Pořídila jsem si větší doufám, že bude sloužit stále dobře jako ta z roku 1979.
Remosku zpopularizovala v Angli jedna z " Wintonových dětí "- lady Milena. Ještě žije a je ji přes 90 let.
Mám novou od Vánoc a je skvělá 🤠👍všem doporučuji
super věc, používám už 50 let