To se sice stalo naštěstí ve vzdálenosti 2 mld LY, ale záření už je na cestě sem právě ty zhruba 2 mld let, tak už tady asi bude za pár měsíců (přibližně), čili pro nás to bude pozorovatelné jako by to probíhalo právě teď, podobně jako pozorujeme srážku dvou kamionů, kterou vidíme taky o několik okamžiků (mikrosekund) později než k ní došlo, ale připadá nám, že je současná.
Horší by bylo, kdyby i na tu dálku nás zrovna trefil ten výtrysk, mohl by nás sežehnout na prach i na ti dálku, naštěstí je velice úzký, takže pravděpodobnost je zcela malá. Nebo by to mohlo minimálně vypnout všechny energetické sítě a všecky družice, horší by bylo, kdyby to odfouklo naší ochrannou magnetosféru, to už by byl s námi konec.
Myslíte ráno se kamiony srazí a večer to vidíme ve zprávách?
Budou v přímém přenosu sledovat něco co se stalo někdy v polovině starohor a jeden jednobuněčný organizmus zrovna dostal nápad, že by mohla být hlína vytvořit vícebuněčný shluk.
Tak ten jednobunecny organismus sem musel taky priletet z vesmiru spolecne s vodou💧
Kdyby se redaktor zamyslel, a raději napsal že vědci budou pozorovat událost která se již stala, bylo by to vhodnější
Článek je napsaný úplně normálně. Kdo se o vesmír trochu zajímá, ten s pochopením neměl problém.
Vy s těmi negativními zprávami nepřestanete.Zase neusnu.1,2 miliardy světelných let,to je fakt kousek,než k nám ty zprávy doletí,tak budu už asi tak 100 let po smrti.
Chtěl jste říct 1,2 miliardy let po smrti! Ale vše co se tam vidíme se už dávno stalo.
Tak od zítra až půjdu ven si nasadím helmu.Co kdyby mne strefil nějaký úlomek z té srážky?Říkal jsem to i našemu kocourovi co se děje ve vesmíru a on se chová jakoby se ho to netýkalo
Já už se srazil s tolika černými dírami že to nemůžu spočítat. Něco mi spočítali u soudu takže za některé srážky musím platit alimenty.
No a furt že je energie drahá a tady se jí kolosálně plýtvá...
To je ale kravina. Zaspali dobu o 1,2 miliard let.
Tak už vidím jak někdo sledoval vesmir před 1,2miliardami let
Matení hlav hlupákům. Je už 1,2 miliardy let po. Tak že pouze 1,2 miliardy let starý záznam.
Nedojde. Ke srážce došlo už před 1.2 miliardou let.