1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Šla jsem do důchodu v R. 2003 mám pět dětí a 38 let práce. Dnes mám 11 000. Nespravedlnost v důchodech je stále obrovská.

50
Před 3 roky
Alena Kadlecová

Záleží jakou práci jste dělala a za kolik peněz a kolik jste odváděla!!!!!!!

Jsem také důchodce pracoval jsem v podzemí a mám důchod 21000Kč, ale také jsem odváděl víc peněz státu a proto mám takový důchod. A ten kdo odváděl méně peněz nemůže chtít velký důchod.

65
Zobrazit dalších 15 reakcí

Proboha,to si koupím asi flašku,že bude důchod o 40,- Kč vyšší než jsme mysleli.Hlavně že papaláši si navyšují v řádech tisíců.......co nezabil koronavirus,to dorazí chudoba.Jděte s těmi zas....články už do pr......

79
Před 3 roky
Aldaalena Chlapíková

Přesně tak ,přidají nám 40.Kč a to je tak velká událost jako když Gagarin obletěl 1X.zeměkouli !! Dávno jsem upozornoval právě na voliče ODS,PIRÁTY,STAN,TOP 09 ,kteří v SENÁTU navyšení o 300.Kč neschválili i když celkem dělá INFLACE 33% na energie,topení,služby,stavebnictví,potraviny tedy vše bude dražší a to energie voda,elektřina,plyn,dřevo,uhlí ,služby,již od ZÁŘÍ a to výrazně !! Pokud by prošel návrh v EU aby měli všichni důchodci sjednoceně 50% MZDY tak by to byl mazec !!Sám jsem před 8.lety musel do předčasného 30% ze mzdy nebot jsem byl po mozkové ischematické příhodě a přesto,že jsem v tu dobu nechodil,nemluvil jen pískal,špatně viděl invalidní důchod jsem nedostal nebot jsem odmítl operaci hlavy ,kde jsem měl sraženinu !!Podepsal jsem revers !! Dnes jsem opět odmítl očkování a mám velký problém s léky !! Připadá mi to jako za ODS a TOP 09 s Kalouskem kdy jsme dostali 40.Kč z PRŮMĚRU hned 3X !! Průměrný důchod 15400 Kč je daleko jak Severní pol !!Sobě si přidali státní zaměstnanci ke 150000 Kč dalších 36000 Kč o tom se pravice bavit nechce !! SPD I ANO chtělo ZMRAZIT platy ústavním činitelům !!! Neuspěli !!

84
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 roky

Jak se zvedne cena ropných produktů a elektřiny, zvedne zároveň cena plynu a pak už to ani nemusíte vyjmenovávat protože s tím je spojeno vše ostatní. A nějakých 800Kč je jen částka aby se neřeklo že se nic nedalo.

79
Před 3 roky
Stanislav Čoček

Těch 800 kč dostanou ti důchodci s vyšším příjmem,ti co ho mají nízký dostanou pár kaček

Před 3 roky

Jen do nich ,do důchodců. To, že se platy politiků zvyšují nehorázně, odměny za nic statisícové, zlodějny lobbistů, uhlo a solár baronů, čachry mocipánů s pozemky(za prachy), zlodějny na úřadech- všech bez vyjímky, zlodějny kolem testů a vakcín, to nikoho nesere. Ale pár stovek důchodcům, to je moc .TAK DO NICH!!!

101
Před 3 roky
Vladimír Karásek

Dobře napsané. Do nich. Jsem důchodce a nesouhlasím s těma, co nám to navýšení závidí. Všichni kolem si zvyšují platy, "kradou" kde se dá, sportovci platy nehorázné, herci žádají dotace, protože za ty peníze se nedá žít, jen důchodce musí držet pusu. Jenže ti důchodci pracovali poctivě, měli na důchod fond, kde peníze na důchody byly, kdyby pan Klaus si z fondu peníze nepůjčil a že je někdy vrátí. Nikdy se tak nestalo. A teď se důchodcům závidí navýšení. Jaké navýšení, když to všechno sežere inflace. A řeči důchodců, že by se mělo šetřit s navýšením, protože jsme ve srabu, tak to důchodce nemyslí vážně a nebo už má alzheimra.

38
Před 3 roky

Takže konečně pravda a láska -důchody budou ještě vyšší to bude radosti zato vše zdraží několikrát to nikdo nevidí .Takovejch ekonomů máme skoro všichni ví jak na to ale nikdo nedělá nic jenom keci a zas keci hlavně před volbama za těch 31 roků to bylo žvanění jak to doženem a bude nám fajn - ale jen někomu je vidět že poctivou prací se to nikam moc nedotáhne !

98
Před 3 roky
Vaclav Mazanek

Souhlas pěkně napsáno 👍

28
Před 3 roky

Podle mě by se mělo počkat a podle skutečné inflace provést přidání . Ale je nutné dohlédnout , aby nakonec se uvedla správná inflace a ne nějaká klmná úprava .

Mají se udražit energie a spoustu dalších položek . Nikdo dopředu nemůže správně odhadnout skutečné zdražení .

25
Před 3 roky
Jaroslav Illetško

Však ono se to tak do značné míry děje. Růst mezd ve valorizačním vzorci se bere za poslední známý rok, tj. pro r. 2022 za r 2020 (letošek ještě není znám) ale inflace se zahrne taková, jaká bude známá ke konci srpna tohoto roku. V září pak vyjde ve sbírce zákonů nařízení vlády, v němž bude uvedena jednak valorizace důchodů od ledna 2022 a jednak parametry pro výpočet nově přiznávaných důchodů.

1
Před 3 roky

I kdyz se duchody zvysi,tak to zdaleka nepokryje roztouci naklady cen potravin,plynu,elektriny,najmu atd. Jeste nemam zvyseni a uz pronajemce mi zvedl najem o 3,2% za m2 nynejsim dopisem od 01.01.2021 a s uhradou zpetne,tedy musim uhradit za 01-07 a pak uz dal naviseni kazdy mesic a o tomto se vubec nemluvi. Uz kdyz se jen zacne mluvit o navyseni duchodu,tak hned dopredu stoji zde jak chrti prodejni retezce a zvysuji ceny potravin a tak dal se pridavaji dalsi jako CEZ atd. Takze nula s nulou pojde a mozna nam bude jeste hur a budeme fakt svitit svickami.

74

Prosím toto je jen demagogie co má za následek nenávist k důchodcům. Od roku 1989 byli důchodci systematicky okrádáni a dokonce jim byl i vytunelován důchodový fond, jen pro zajímavost dělalo to 220 mldr Kč v roce 1996 až1999 co po přepočtu na hodnotu dnešních peněz je 334 mldr Kč.

To je jedna věc, druhá je že v roce 1989 byla penze ve výši 67% z platu a klesla až na 38% a dnes díky vládám po roce 2014 je na 43%. Dle některých ekonomů to dělá, 1,5 miliónu korun na jednoho důchodce, takže můžeme říci, že byli důchodci systematicky okradeni, viz jedna z největších dob okradení důchodců je za pana Kalouska co by ministra financí, změnil výpočet penzí ještě razantněji a reálné penze klesali mnohem rychleji a tak se dá spočítat o kolik to bylo. V roce 2008 byla krize a do roku 2014 bylo důchodcům ukradeno 180 mldr Kč a o to byl schodek za krizi nižší. Přepočtěte to na dnešní hodnotu a uvidíte, že dluh co se tu udělal v době pandemie je proti tomu nízký.

V roce 2003 jsme měli dohnat Rakousko a nedohnali je pořád daleko před námi

a jejich penze jsou na 65% až 85% z platů a platy jsou 3x až 6x vyšší než u nás a tak vlády od roku 2015 jen narovnávali to co předchozí důchodcům ukradli.

Proto nepoužívejte pojmy , že důchody budou ještě vyšší a pod, je to nesmysl, jde jen o valorizaci, tedy o vyrovnání a přiznejte, že to vyrovnán í má rok zpoždění proti skutečnosti a to znamená, že každá vláda má k dispozici 365 dnů rozdíl co by jinak musela vyplatit. Zrušení fondu důchodcům zařídili politici a tak dnes se to musí vyplácet ze státního rozpočtu.

33
Před 3 roky

Dúchodci z nízkými důchody zvyšování cen odskáčou nejvíce,nedostanou 800 kč ale ty dostanou papaláští důchodci a ti co díky vládě,která rozprodala prosperující podniky,které pak zkrachovaly a třeba přišli o práci a dlouho o žádnou nedostali tak dostanou pár korun navíc.Proč nezveřejní,kolik dostane díky vládě přidáno důchodce na sociálním důchodě?Kdyby nebyly volby tak důchodci dostanou minimum nebo nic .ale ceny by se zvedly také.

17
Před 3 roky
Pursut Jan

Dobrá práce se nedostává, ale musí se vysoutěžit. Uplakánci většinou jenom sedí doma, pláčou, závidí, pomlouvají a žijí z dávek, na které musí někdo státu vydělat.

5
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Těch 800 dostanou zase jen ti,co mají vysoké důchody.Co mají průměrné

a nižší,dostanou o hodně míň.Všechno se zdražuje,tak na tom budeme

zase hůř.Hlavně,že Babiš prohlašuje,jak se mají důchodci dobře.

Měl udělat důchodovou reformu,ne nám přidávat po pár korunách.

9
Před 3 roky
Dana Nemcova

Kdo se celý život flákal , ve škole se neučil, chytrým a šprtům se posmíval, tak jenom sklízí úrodu za jeho pracovní život a tak má malý důchod, protože si ho prostě nezaslouží.

9
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt