1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Jo jo, Vystrčil naštval Čínu, Hřib, Kolář a Novotný Rusko, a tak se teď můžou sami přesvědčit, kdo se před kým nebude hrbit. "Jsme suverénní země, co se nemusí před Čínou a Ruskem hrbit...," to byla revoluční hesla za nové Česko, to byly silácké řeči! Máme opravdu borce, diplomaty! Rozpoutali na domácí politické scéně peklo i s mezinárodní přesahem, a tak nás to jejich politické vítězství ve volbách přijde pěkně draho... Fialova drahota a Vystrčilova temnota, to bude naše nová pravicová budoucnost!!!

Před 3 roky
Jiri Salek

Člověče, čipy i hořčík chybí v celém západním světě. Co s tím má co společného Vystrčil? Prosím, trochu uvažujte.

3
Před 3 roky

Žádný z našich ekonomů tématu nerozumí a prezentuje ho všemi možnými způsoby, jenom ne tím správným. Jednoduché vysvětlení je to že je kapitalismus, dnes už jenom turbo-kapitalismus na konci své původní existence. Ta měla za základní bázi vždy a jenom nové a perspektivní trhy. To se projevovalo po roce 1929 válkami a poté výstavbou zničených států. Současně se vytvářely lepší podmínky pro vědu. Po druhé světové válce to fungovalo ca 25 roků a v 80-tých letech jsme měli na západě první globální hospodářskou krizi. V Davosu jsme asi 10 roků pracovali intenzivně na otevření nových a neobsazených trzích východní Evropy. Těchto jednání jsem se po 12 roků v Davosu zúčastnoval. Nyní máme dalších 25-30 roků kdy jsme se dostali opět tam kde jsme už několikrát před tím byli. Problém je ale v tom, že nevidím nikde východisko, tedy nové a perspektivní trhy, vidím pouze neuvěřitelné množství globální konkurence ve všech ekonomických segmentech. Třeba auta se vyrábí už i v chudých státech, jsou levnější, ale moc se neprodávají protože jsou trhy přeplněné. Automobilky pak kašírují prodeje na své prodejce aby si zachránily statistickou reputaci. A tak to funguje všude. Jediná správná info v článku je skutečnost že se podílí na růstu HDP státní zakázky, financované na dluh z předluženého státního rozpočtu. Mediální masáže jsou zavádějící a nepravdivé. Prostě jsme na konci svého kapitalistického tažení a Putin nás dál na východ nepustí. Kdo to nechápe je k politování, musel by se ale ekonomikou zabývat v globálním historickém rozsahu. Kapitalismus existoval po staletí na stejném principu.

51
Před 3 roky
Petr Ondráček

👍 přesně a výstižně napsáno, 100 perc. souhlasím.

5
Před 3 roky

Nechci auta na baterku,ani skákat jak EU píská. Na druhou stranu musíme s ekologií něco radikálního udělat. Jinak děti našich dětí

budou v přímořských letoviscích se na konci století brouzdat po pás v mořské vodě, každý rok jejich domov vezme velká voda nebo tornádo a v létě se upečou. Jsem rád že se té doby nedožiji.

14
Před 3 roky
Vladimír Kašpar

Spíše je otázka, co si lidstvo, potažmo naši lídři vyberou za cestu, protože radikální změna bez citelného útlumu lidského pohodlí a životní úrovně není možná. A radikální snížení životní úrovně většinou provází nepokoje, násilí, rabování, zločin a války. Jen naivkové si myslí, že se všichni lidé a vlády uskromní ve jménu našich potomků. Aneb když se neroste aspoň o 3% ročně, tak je hned malér. By mě zajímalo, čím chtějí tento růst udržet bez jaderných a uhelných elektráren.

24
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Jojo, to je tak, když se podporuje jen automobilový průmysl.

Dobře nám tak, když máme takové blbce ve vládách.

Jo, a nezapomeňte někdy na ten skvělý nápad s oslabováním koruny panem Singerem z ČNB.

Teď by se nám silnější koruna hodila.

Za chvíli nám zahraniční agentury sníží rating a euro bude za 30 a víc.

Tak mě napadá, není vhodná doba na nákup eur a dolarů?

Abychom si s korunou za chvíli nevytirali víte co.

9
Před 3 roky
Tomáš Marný

Nejvíc mě tíží důchodové spoření, léta bude člověk střádat a v důchodu zaplatí jeden nájem a je po plánech.

12
Před 3 roky

Jediné co nevypadá dobře je neustále úchylné žvanění "novinářů" a kdejakého mouly, který si hraje na ekonoma. Ve skutečnosti neví vůbec nic. Umí jen strašit, což se očividně dobře prodává a lidi to čtou, Je mi na zvracení z dnešní doby a lidí.

22
Před 3 roky

Milion chvilek do ulic. Kvůli Greendealu emisním povolenkám a následkem zdražení energií a převodu energeticky náročné výroby hořčíku do Číny a následkem velké budoucí nezaměstnanosti jde Česko kamsi

25
Před 3 roky
Jana Jirsova

Ale oni by to zase svedli na Babiše.

7
Před 3 roky

Kapitalismus se svoji mantrou neustálého zadlužování a věčného růstu pomalu končí. Není už kam růst-lidi jsou zadlužení,firmy též a státy fakticky v bankrotu,který se snaží oddálit inflací a ničením měn,možná to na chvíli pomůže,ale pouze to oddálí konec kapitalismu.

12
Před 3 roky

Před mnoha a mnoha lety mi doporučoval výkupce kovů investovat do kovů, od mědi až po ...., já se vždy obával, že spadne nějaký větší meteorit a cenu mé investice znehodnotí, proto jsem zůstal u peněz, které se neznámo kam rozkutálely.

6
Před 3 roky

Ten...slepenec....má plán na všechno....alespoň to říkají....tak o co jde ? Fiala,Pekarová a ten malej skřet,všechno zařídí....

7
Před 3 roky
Miroslav Tomášek

hlavně že ho měl slepenec Bureše a bolševiků, kobliho

2
Před 3 roky

Je potřeba exhumovat Koněva a někam daleko vystrčit Vystrčila. Já naštěstí ještě umím ze školy rusky, maturita za 2!

9
Před 3 roky
Libor Hancar

Máš maturitu a dokážeš napsat takový žvást?

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt