1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíciUpraveno

připadá mi to nějaké vybájené.....vnuci otrhali ....fotky...že to trhání sousedova ovoce má nějaké právní nastavení -to vím ale pochybuji že by to úřad hned by takový hrdelní zločin vnoučků hned řešil pokutou...samozřejmě pokud tam toho nebylo více a už se to řešilo-to samozřejmě nevím

14
Před 7 měsíci
Karel Cernín

Když jsou známí na patřičných místech jde všechno.Akorát že si ten cvok neuvědomil že ty peníze nepůjdou za ním.

12
Před 7 měsíci

Nějak se mi nedaří najít v textu tu pokutu za nepozdravení. Opět zavádějící článek. Vo co tu de? Vo větve rybízu?

13
Před 7 měsíci
Bohumil Poulíček

Zkuste se naučit číst a chápat psaný text 🙂.

20
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

Vsadím se, že to nebyl jediný zapomenutý pozdrav. Ta averze nejspíš postupně narůstala, až přišla poslední kapka. Je to výsledek práce médií, školství i vládní politiky. Stále méně je důležité "MY" a stále více se prosazuje individualita "JÁ". Některé "JÁ" si nepřipouští, že jiné "JÁ" na opačné straně plotu má také své zájmy. "JÁ" se o jeho "JÁ" nestarám a co je mi po něm? Pak už je jen kousek k tomu, že místo obyčejné sousedské domluvy dojde na domluvu soudu.

8
Před 7 měsíci
Vladimir Vyhnak

Ne, to pravdu neni vysledek prace medii, skolstvi a vladni politiky 😄 Nektere procento lidi ma proste takovou naturu a vinit z toho vladu je naivni. Je uz takovym koloritem, ze stari si stezuji na mladsi generaci, ale malokdy jsou schopni videt problem v te svoji. Takova celkem znama deziluze 😉

13
Před 7 měsíci

Nerozhodl před lety v jednom případě soud, že pokud to přesahuje na mou zahradu, tak mi patří jak plody tak i spadané listí, a musím si to uklidit?

8
Před 7 měsíci
Petr Doležal

Ano, je to tak. Stálo by za to si najmout právníka a rozporovat rozhodnutí úřadu.

7
Před 7 měsíci

No, on ten soused měl pravdu. Dokud ovoce visí na jeho rostlině, je jeho.

Až spadne na váš pozemek, je vaše. Máte ovšem právo šetrně odstranit větve nad vaším pozemkem. Měla jste tedy nejdříve ty větvičky ustřihnout, nechat je spadnout na zem a potom odnést... a doma otrhat... 🙂

6
Před 7 měsíci
Ivo Jemelik

👍

1
Před 7 měsíci

Takovému člověku je potřeba vytvořit ,,podprogram". Jak on na mě, tak já na něj.Dnes jsou úřady povinné kontrolovat veškerá udání i ta anonymní. Takže bych začal finančákem (kde vzal na auto, na barák), potom hasiči(barák nesplňuje bezpečnostní základy), potom bych upozornil jeho zaměstnavatele, že krade, dále bych to viděl na sociálku, která by se začala zajímat o jeho vztah s dětmi popř s vnoučaty atd atd. Vždy bych upozornil anonymně a tak aby to ani hypoteticky nesměřovalo ke mně. Jsem pečlivý a trpělivý a ze zásady nečekám na karmu, tou jsem já sám........prostě, když není spravedlnost, tak se jí musí trochu pomoci.

8
Před 7 měsíci
Jan Nový

To mi ale přijde dost šílené, tahat do toho sociálku!

5
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

V paneláku v neděli jsem šel upozornit do bytu nade mnou sousedy že je neděle,hluk pocházel z vrtačky a rozbrušovačky na chodbě jsem na ně zazvonil a hned se na mě vtrhli tři s tím že zavolali policajty já utekl do svého bytu za půl roku bylo stání že jsem je prý napadl a hrozila mi pokuta do 20000 Kč, byl jsem sám a oni tři sami si dosvědčili že jsem je napadl a já za to nakonec zaplatil 1000 Kč. Stanovy domu o víkendu má být klid jinak je pokuta do výše až 50000 Kč. Poučení choďte na ně minimálně ve dvou 👎👎👎👀

5
Před 7 měsíci
Miroslav Petr

Nechoďte. Volejte policii.

8
Před 7 měsíci

Nebo to.udelejte jako jeden můj známý, kterého soused.udal na obecní úřad a on musel také platit nějakou pokutu

Následně u něj zazvonil a když otevřel, tak mu řekl. Jestli ještě.jednou uděláš něco takového, tak tě zabiju. A od té doby je klid...

10
Před 7 měsíci

Tak to máme štěstí, že z naší zahrady nikam nic neprorůstá ,ani naopak...nemáme totiž žádné sousedy...natož ujeté. Takže u nás "cizopasí" jen ptáčci a s těmi tahanice nevedeme...

10
Před 7 měsíci

Paragraf 1016/1 nového občanského zákoníku říká, že: „Plody spadlé ze stromů a keřů na sousední pozemek náleží vlastníkovi sousedního pozemku.

Ovšem musí jít pouze o plody spadlé, ze stromu je bez sousedova souhlasu otrhat nesmíme, byť jde o větve přesahující na náš pozemek. Jedinou výjimkou je, když by byl sousední pozemek veřejným statkem (parkem, cestou, veřejnou zatravněnou plochou). Pak má nadále právo sběru spadaných plodů, ale i povinnost jejich úklidu vlastník stromu.

Zdroj: Odkaz

www.ceskestavby.cz
Vadí vám větve sousedova stromu přesahující přes plot? - ČESKÉSTAVBY.cz
Jak ořezat větve sousedova stromu, které přesahují na váš pozemek? Je možné donutit souseda, aby je ořezal, nebo to můžeme učinit sami? Smí soused na váš pozemek a kdy?
1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt