nevidím v tom žádnou vědu
Předvařený květák nemůže být nikdy křupavý. Ta hrůza na fotce je výsledek, no děkuji, to ne. Dám si s tím radši práci a výsledek je úplně jiný. Dělám menší růžičky, květák je vždy " udělán " a navíc má výraznější chuť neboť se zbytečně nevyvaří ve vodě.
Já květák předvařím, ale fakt na chvíli, takže je tvrdý, ale ne syrový. Zkusím i ze syrového a porovnám, ale myslím, že pro děti to nebude. Dělám ale velké kusy, ne takovýhle prcky. Obaluju rovnou v osoleném vajíčku a pak ve strouhance, udělám celou várku a du smažit v pánvi, kde mám vrstvu oleje cca 2 cm. Párkrát to otočím na neosmažený strany a je hotovo. Miluju smažený květák a nechutnají mi placky.
Já dělávám rychlejší variantu - syrový květák obalím v misce v těstíčku, potom ve strouhance, naskládám do košíku od friťáku, který se mezitím rozehřeje, a ufrituju. Nám nechutná předvařený. 🙂
dobrý nápad