Porucime větru dešti a ještě se napakuji farmaceuticke firmy. Dovoluji si poznamenat, že Gronsko se odlednilo taky před milionem let(prokázáno vyzkumem ledovce) a to se ještě kravy nechovaly. Celá teorie o klimatickém dopadu působení člověka na přírodu stojí na hodně vratkem zakladu. Dám si v poledne klidně biftek.
před milionem bylo gronsko obrostlé zelení a ještě tam let nebyl 😄 proč vždycky ťápete takové kraviny.. zkuste si o tom první něco najít.
Tak jsem si původně myslel že článek bude nadsázka na téma snad největší blbosti co v EU zplodili.Překvapivě je myšlen vážně,zajímal by mne percentuelní poměr krav chovaných v eu ke světové populaci a ekvivalent poměru metanu v prdu slona případně kolik metanu vyprodukovali krávy po celou historii jejich chovu
Nejde o krávy chované v EU, ale v Latinské Americe (ty my konzumujeme) a v Africe (ty žijí bez užitku). A pořád je tato iniciativa lepší než výkřiky ekoaktivistů o zákazu chovu krav a výroby hovězího v dnešním množství.
Jsem si myslel, že metan odchází z trávicího ústrojí krav (a dalšího býložravého dobytka) nikoliv tlamou, ale zadním otvorem. Nejde tedy o říhání, ale o p... Zase jsem o 0,01% chytřejší!
Ale je teda velice zajímavé že nedošlo k oteplování země methanem v době kdy po zemi chodily doslova desítky miliony kusů různého skotu podobného dobytka který se živil trávou 😄a že ho bylo po celém světě mnohonásobně víc než krav v kravínech 😄 a uvědomují si že prasata a lidé taky prdí ? 😄 Tvl já bych tyto lidi okamžitě pral do marketu k pultu.. oni se zabývají takovýma kravinama.. ať si spočítají kolik methanu za rok vyprodukuje jeden člověk a vynásobí to počtem lidí na této planetě... pak by se ty krávy vešly sotva nehet to svou produkcí :D
To nevymyslíš - my to potom budeme konzumovat, další chemie, kterou do sebe dostaneme. EU- zbytečná instituce za naše daně.
to aby jsme taky míň prděli 😄
Bože to jsou ekohovadiny...
Pokud nebudou krávy tak ta zeleň kterou nespotřebují zetlí bez metanu ???
No tvl to už je vrchol xDDD tak oni svedou oteplování země na kravské brkance xDDD