Nejsem pravidelným divákem ale když se k programu dostanu vždy ho dokoukám do konce. Obdivuji znalosti účastníků, jejich odvahu se přihlásit do soutěže a hlavně je to i vzdělávací pořad a to potřebujeme všichni si svou mozkovou kůru aktivovat. Je dobře, že je bez politiky.
A žádny blby kecy
Je mi 30 let a dovolím si říct, že AZ kvíz sleduji od útlých let, kdy už člověk začal něco vnímat. Je škoda, že vědomostní soutěže z TV obrazovek vymizely na úkor soap oper, pochybných kriminálek atd. Soutěže Pyramida, AZ kvíz, Riskuj aj. dávaly jakýsi základ vědomostí, které se hodily do školy a pak i dále.
Dovolte mi se ještě zmínit o pár pořadech. Někdo tady zmiňoval Milionáře, což byla dobrá soutěž, leč s odchodem pana Čecha ztratila kouzlo. Pro fajnšmekry televizní a filmové tvorby tady byl Videostop (Rosák - Čáslavský), nevím jak často se vysílal Kufr (Ulm - Zedníček), Nova měla Kolotoč (nu co si budeme povídat) a co si pamatuju tak i pokračování v soutěži Pálí Vám to? (Podhůrský). A to nesmím opomenout i soutěž O poklad Anežky české, což byla taky dobrá soutěž a nynější Kde domov můj.
Co se týká tvorby pro děti buďme rádi za AZ kvíz junior, nesleduji jej pravidelně, ale bohužel někdy se nestačím divit co děcka vyplodí nebo neví (čí je to vina nechť si každý popřemýšlí po svém). Další soutěž pro děti co se mi tak vybavuje byla vysílána taktéž ze studia Brno, a byla to Hip, hap, hop. Kdyby si někdo vzpomněl na další byl bych rád.
Dnes po soutěžích neštěkne ani pes, respektuji názor těch, kterým se třeba AZ kvíz nebo Kde domov můj nelíbí, ale pro mě jsou přínosnější než nějaké x-té kriminálky (mě stačil Columbo a Kojak), Drtivé porážky, Co na to Češi (jak být co nejvíce trapný, aby se všichni smáli) co mně osobně nic nedá.
Jé já na Hip, hap, hop vyrostla. Az miluju dodnes. 😊
AZ kvíz je po celou dobu jeho existence nejlepším soutěžním pořadem... nemám ráda takové ty "hurá" soutěže, kde řve obecenstvo i když výkon je prapodivný...AZ kvíz vzdělává, uklidňuje a baví a to i proto, že má výborné moderátory... Děkuji a přeju, aby to tak pokračovalo dál ☺️
Za sebe napisu nesleduji zadne soutezni porady,ale kdyz narazim na AZ kviz,vzdy u nej vetsinou setrvam,otazky vetsinou primerene,nekdy az hlupacke,nekdy zase soutezici chyti peknou radu tezkych,ale v prumeru vyvazene,vyhry si myslim v dnesni dobe celkem smesne,teda myslim ty financni,ale to uz je vec pohledu,za mne super porad...
Slušná soutěž, dobří moderátoři, kteří neprezentují sebe, ale pořad, vtipné a zajímavé otázky. Je fakt, že přibývá těch anglicky znějících, asi aby se udělalo zadost mladší generaci, která už bohužel neprošla klasickým vzděláním a mnohé pojmy jí nic neřeknou. A upřímně, dělá mi radost, že i ve svém pokročilém věku uhádnu většinu otázek před uplynutí stanoveného času. Jde to i bez sprosťáren a napůl svlečených "star". Stačí nápad a intelekt.
AZ kvíz máme moc rádi. Nekoukáme pravidelně, ale když ano, vždy se s přítelem předháníme kdo ví víc a dřív odpoví. Před pár lety jsme si k Vánocům naježili i stolní hru a rozhodně se nenudíme, otázek je dost a o zábavu na xx večerů postaráno. Opravdu oproti jiným vědomostním soutežím a hrám je AZ kvíz prostě nejlepší. Na nic si nehraje, pobaví, poučí a trvá tak akorá dlouho 🙂
Paní Machourková nemá tak docela pravdu s tím stárnutím žen. Stárnout ženy jen musí umět. Podivejte se třeba Meryl Streep nebo abych nechodil daleko - Saskia Burešová. Dámy v letech a s jakou noblesou to dávají. Problém mají hvězdičky, které si zakládají na svém vzhledu a ne na svém projevu. Takže u paní Evy to vidím minimálně na dalších dvacet let. 😉😁
Já rád soutěžím s lidmi za pultíky. Manželka mi dost často říká, "proč tam nejdeš?"
Já: "už jsem jednou v ČsT soutěžil, něco vyhrál a to stačilo". Vím jen, že doma z křesla to vypadá, že ti soutěžící jsou někdy "mimoni". Ale když jste ve studiu, teče z vás pot, máte sucho v ústech, chvějí se vám nohy i hlas. A to jsem léta konferoval fimlové festivaly, koncerty, přehlídky.
Já se na AZ kvíz a ještě Kde domov můj moc ráda dívám. Je to takové pohlazení na duši. Žádná "americká show". Díky a přeji ještě hodně dílů a hodně spokojených diváků.
Rád se na něj někdy podívám, ale hodně tam záleží i na štěstí na otázky. Někdy jsou fakt primitivní, ale i dost těžké. A pokud se sejdou ty těžké u jednoho soutěžícího, má vymalováno 🙂. Ale vše je relativní.