1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Zas tak špatné to nebylo... Snad bych jen vytknul horší kvalitu zvuku. Chvílema není hercům moc rozumět.

51
Před 2 roky
František Frigo

Přesně to jsem chtěla napsat. Já tedy hůř slyším, ale manžel a dcera mají uši v pořádku a také místy nerozuměli.

25
Před 2 roky

Na kalhoty bych dal kameramanovi s koloristou, za ty záměrně přepálené a ztmavené záběry. A tradiční nešvar nadužívání polarizačního filtru. Na dramatickou chvíli to může být působivé, ale koukatelné přes celou stopáž to není.

.

Do průvanu bych pověsil mistra zvuku. Tak huhlavé dialogy, přebíjející ruchy a všudypřítomný podkres dohánějící špatné záběry, to se jen tak nevidí. Vlastně neslyší.

6
Před 2 roky

Myslím, že každá další detektivka v našich televizích je jen mlácení prázdné slámy. Asi je to nejlevnější natočit a nejlepší je dnešní trend, dávat rovnou dva díly za sebou, takže dnes a denně pořád vyšetřujeme a zasíráme si hlavu plytkými příběhy o ničem. Nekoukám na to, přehazuji na jiný program, nebo vypínám, ale vadí mi, že ty odvysílané desítky hodin týdně by mohla televize využít lépe a navíc v dnešní době divákům nabídnout co nejvíce kladných emocí, pohody a zábavy. Příklad bych uvedl seriál od pana Kolečka Osada na ČT1..

19
Před 2 roky

První díl trochu rozvláčný, ale každopádně to zaslouží dát šanci pokračování. Pak se uvidí.

10

Ono už bylo pondělí večer?🤪

14
Před 2 roky
Veronika Zmátlová

Možná na VOJO, tam je vše v předstihu. Ale jen odhad, Tv nenám.

8
Před 2 roky

Zatím po prvním odvysílání těžko hodnotit, proto sdílím komentář paní Zunové. Uvidíme jaké další případy budou divákům předloženy a jaké to bude mít "grady".

Nechme se překvapit, nic jiného nám nezbývá.

Velice rád sleduji případy s komisařem Maigretem, kterého představoval skvěle Bruno Cremer. Jen kdyby ta ČT je vysílala aspoň od 22. hodiny, nebo ještě lépe od 21. hodiny. Nejvíc mně na ČT vadí, že dovede vyloženě o t r a v o v a t a "zabít" vysílání s pohádkami od rána až do večera, protože je vysílá dopoledne, odpoledne a ještě s nima otravuje večer. Večer by měl být vyčleněn výlučně dospělým divákům. Děti mají být tou dobou už dávno v "hajanech" a mohou se jim zdát jen samé krásné sny.

24
Před 2 roky
Tomáš Zach

S pohádkami máte naprostou pravdu. Nejhorší jsou jakékoliv svátky (nepočítám vánoce, k nim to tak trochu patří), to je na ČT přepohádkováno a hlavně dávají ty samé stále dokola. Je jiná doba a děti už tyto pohádky v podstatě nezajímají... A dospělí raději přepnou na jiné kanály a nebo vypnou televizi.

25
Před 2 roky

Proč dýchavičná televize pohání kolotoč podívané jen detektivními seriály, to je záhada. Kde uvízl humor, komedie, zábava, odlehčení? Napětí a stres přináší běžný život a tak by jedna jediná komediální pilulka týdně mohla nazvednout závaží starostí. Ale ČT pěstuje na svých lánech jen krimi a překrmuje diváka násilím. Nic půvabně humorného tam už neuzraje?

52
Před 2 roky
Pavel Šmidrkal

Protože humor, komedie a zábava je velmi těžká disciplína, kterou v dnešní době musíte velmi dobře zaplatit. A autorů, kteří jsou něčeho kvalitního schopni, je nesmírně málo. Naštěstí jsem zažil jinou TV a z té se dá ještě pořád čerpat. Nakonec, na tu chvilku, co tady ještě budu, mi to vystačí. Mladým nezávidím, i když jim mnohdy stačí opravdu málo, aby se uhvězdičkovali.

21
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Žel, dobrá výslovnost se v posledních letech tzv. "Vytratila", to není bolest jen "Oktopusu", ale převážně většiny seriálu posledních let. Fakt je, že se to týká převážňě mladé herecké generace. V duelu se styrším kolegou je výrazný rozdíl. Děj posouvá mluvená konverzace, není-li rozumět, je to na úkor kvality seriálu, inscenací, filmů. "Šumlování" je zřejmě nový trend mluveného slova

27
michaela karasova

Já jsem si myslela, že blbě slyším, tak jsem si pustila v jednu chvíli to samé dvakrát za sebou, stejně jsem slovo nerozluštila.

Je to záhada, proč při dnešní dobré technice, hlavně u nekonečných televizních seriálů je zvuk na horší úrovni než před čtyřiceti lety. Šumy a ruchy, šustění novin, funění herců atd. Asi práce horkou jehlou.

Studuje se vůbec na DAMU rétorika? Trend mluveného slova je jaký je, možná, že by pomohly titulky 😉

32
Před 2 roky

Nejen pomalý rozjezd, ale i herecké výkony. Pokud bude tento seriál pokračovat v tomto duchu bude to asi poslední na co se budu v ČT dívat. To se s radou Vacátkem a Malým pitavalem nedá ani srovnat. A věřím, že ani lepší režizér by tomu nepomohl. Tak jako všechno na internetu, co dělá ČT je vychvalováno. Ale Čt v poslední době jde do kopru s veškerou tvorbou......-)

26
Před 2 roky

Dítě v novém třináctidílném seriálu České televize, jehož první díl UVEDLA V PONDĚLÍ VEČER, vyšetřuje s kolegyní Fáberovou odložené případy, hraje karty a sází na dostizích.

------------------------

PRVNÍ DOJEM: Pomalý rozjezd seriálu Oktopus

dnes 14:51 • Aktualizováno 14:52

Andrea Zunová

-----------------------------

Anketa :

Zaujal vás první díl nového seriálu ČT Oktopus?

Ano 7,5 %, Ne 5,6 %, Ještě jsem ho neviděl/a, ale plánuji to 75,7 %, Ne, na seriál se nebudu dívat 11,2 %

--------------------------

Program ČT1 dnes 20:10 OCTOPUS 1/13

-----------------

Tak to mi tedy povídejte.. kde to kdy kdo viděl, když bude večer premiéra?

33
Před 2 roky
František Slavič

Abyste se nepo....

12
Zobrazit další 3 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA