1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Věci zbytné nemusím kupovat.

Před 1 rokem

To už je odpravdový bizár - 33 gr. je moc, tak dáme 30 gr. - než i tuto "nadváhu" snížíme.

To je jednání pro nesvéprávné oVčany, kteří si to nechají líbit.

Horší ještě je, že se jaksi "smrskala" i kvalita, a s původními recepturami to už nemá nic společného, a spotřebitele se snaží napálit tím "plastovým" hnusem, co prodávají, a jež kamuflují za názvy jako babičino, domácí, tradiční, klasické, pravé, aj.

U takových nadnárodních firem by člověk čekal solidnost, ale právě oni zneužívají monopol a můžou si dovolit prodávat chemické sloučeníny namísto pravého složení výrobků. Od kdy se oplatky, čokolády aj. vyráběly z rostlinných - palmových nebo palmovo-jadrových aj. olejů a dalších hnusných náhražek ?

Další bizár je ten, že tito šmejdi pak prohlásí, že o ten výrobek není zájem, a že ho ruší. Šmejdi se nikdy nepřiznají, že za nezájměm vězí podvodné složení, kdy se neštítí všem známé tradiční výrobky šidit náhražkami.

Pochutiny se prodávaly desítky let, a jen co výrobu převezme Nestlé, už to je nepoživatelné, protože tradiční recepturu tito "vyčůránkové" změnily tak, aby jim to vyšlo co nejlevněji, ale i tak mají potřebu vyrábět "poloprázdné" obaly s jakýmsi gumovým hnusem uvnitř. Chuť těchto pochutit je podobný plastelíně - tak ale asi tradiční výrobky se živočišnými tuky bez konzervantů dochucovadel, náhražek aj. asi nechutnaly ...

Bruselští aj. politici toto umožňují fúzováním těchto společností a likvidací poctivých výrobců. Tito výrobci pak bohatnou, mají miliardové hodnoty a spotřebitelé bez chuti je dál přiživují.

Soudný člověk jde po chuti, a tento odpad nekupuje.

15
Před 1 rokem

Nenažraní si holt za více kusů budou muset připlatit 🙂

Před 1 rokem
Miroslav Kašpar

Bohužel i ti normální (ne nenažraní). 😪

Zobrazit další 4 reakce

Opravdu se bez čokolády a bonbónů neobejdete. Zkuste to na pár týdnů. Nekupujte malé výrobky za stejné, nebo i vyšší ceny. Tvrzení, že je to nutné kvůli zdražení kakaa je jenom malá část pravdy. Pokud zboží zůstane v regálech, bude se muset zlevnit ! Nepodporuje hamouny !

1
Před 1 rokem

Já už čokoládu téměř nekupuju. Ani ne tolik kvůli ceně, ale kvůli chuti. Milka chutnala úplně jinak, Orionka není tak dobrá, Figaro mají jen někde a privátní značky obchodu bývají az na vyjimky opravdovy hnus. Sním tabulku čokolády jednou za čtvrt roku, víc ne. Cena mi tedy nějaký větší problém nedělá. Když jsem ale viděl třeba Studentskou pečeť v akci za 50 Kč, vzpomněl jsem si na to, jak jsem před Covidem tu cokoladu kupoval za dvacku. Milka To samé. Stával.17 korun v akci, teď klidně i 30 v akci, nejlevnější jsem videl za 25. Možná už to byla ta scvrknuta 🤣

3
Před 1 rokem

Za chvíli budeme kupovat jen vzduch a pít nealkoholické kořalky

Před 1 rokem

Ti to aspoň oznámili, pak je spousta dalších kteří smrsknou a doufají že si lidi nevšimnou. Bez řádného oznámení masově v médiích nebo na obale je to za mě klamání zákazníka. Hlavně že +10% "zdarma" je obrovský pruh na 1/3 obalu tak zmenšení nikdo nikde neuvede. Trapné.

1
Před 1 rokem

Je to dobře. Český člověk si nic lepšího nezaslouží. Odjakživa jsme si nechali všechno líbit. Bude to tak i dál. Zabrblá se u piva, na diskuzích a svět se točí dál. Stejně to zase budeme kupoval. Kdyby v tom obalu bylo nasr... ale bylo tam +20% zdarma, tak prodejcům urveme ruce 🙂. Prodávat něco Čechům je vyloženě radost. Je to zákazník, který snese naprosto vše...

3
Před 1 rokem

Cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, sušené odstředěné mléko, sušená syrovátka (z mléka), mléčný tuk, emulgátor (sójové lecitiny), lískooříšková pasta, aroma. V mléčné čokoládě z alpského mléka obsah kakaové sušiny nejméně 33 %. Může obsahovat jiné ořechy a pšenici.

to jest milka

90 gramová milka teda obsahuje závratných 3 gramy kakaa

na to potřebujete váhu od escobara

4
Před 1 rokem
Josef Stauber

A smím vědět, jak jste to spočítal? Je to nějaká zajímavá matematika, tu neznám 😀

1
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 1 rokem

Třeba taková Margotka. Nebo třeba S nickers mi přijdou, že se za posledních 20 let smrskly tak na polovinu... Ostatně když nad tím tak přemýšlím, i ty kostičky čokolády bývaly podle mě takové masitější. 🤣

Před 1 rokem
Tomáš Štěrba

Hrozinkovou Margotku jsem měl rád. I Tatranky, Delisu,...Ale ty nový a předražený mikroverze si můžou nechat, o ty nemám zájem. 😛

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA