Proč to v německu neni????????
Protože u nich funguje konkurence. Tam si nemůže jeden řetězec dovolit nastřelit ceny. Jezdíme do Pirny, město o velikosti Kolína a má dva velké Kauflandy a dva Lidly. Tam když jeden nastřelí, nebo smrskne, lidi půjdou do jiného obchodu. Tam si to nikdo nedovolí. Zkrachovali by.
Milko máš složení stejné pro východní a západní trhy? Pokud ne tak je to jednoznačná potravinová diskriminace. Proč Milko máš obal speciální pro západní a zvlášť pro východní trh?
Milku nevím. Kdysi jsem si porovnával Werther's Original. Myslím, že v Německu to byl cukr, smetana a u nás glukózo-fruktózový sirup a palmový tuk. Ale už ty obaly nemám, tak si nejsem jistý. V každém případě to bylo ošizené.
Mohou to nazývat jak chtějí ale reálně je to prostě okrádání zákazníků ze strany výrobce i ze strany prodejce. Tečka. Kdyby něco takového zkusili v zahraničí nejenže by dostali takovou pokutu, že by se z toho picli na hodně dlouhou dobu ale ještě by z toho měli takovou ostudu, že by většina lidí jejichž výrobky přestala kupovat! V zahraničí by si totiž něco takového zákazníci nenechali líbit a dali by to výrobcům velmi tvrdě najevo. Tomáš Baťa by je hnal pač ten věděl, že pánem je zákazník nikoliv prodejce, protože bez zákazníka se prodejce nenažere ani neobleče neboť nebude mít z čeho! A ten termín vlastně sedí dokonale - je to nenažranost výrobců a prodejců.
Pisou tam, ze zacinaji v Nemecku a CR nasleduje, aspon si to precti, pak tu ze sebe delas joudu k smichu.
Bojkot!!!
Bojkot řetězců tak jako v Chorvatsku či Černé Hoře. Sice jsem nečetl podrobnosti, ale význam asi malý, protože pokud budu bojkotovat nákup jeden den, tak o to víc si koupím den před či den poté. Ale přesně nevím, nečetl jsem celé ty články o tomto. Dle mého by mohl fungovat jiný bojkot, a to bojkot konkrétního řetězce. Např. pokud by lidé přestali chodit nakupovat třeba do Globusu a chodili by do ostatních (Tesco, Billa, Lídl, Penny a pod.). Co by se stalo ? Jsou dvě možnosti. Buďto řetězec v Česku zkrachuje a nebo bude nucen snížit marži. Bohužel sice životní úroveň v Česku klesá, nicméně je stále ještě na úrovni, kdy tohle by hodně lidí neakceptovalo kvůli vlastní pohodlnosti.
Vzkazuji dacanovi Šebeků od milfky, že za ty špinavý triky budu ve slevové akci za trest požadovat ještě větší slevu abych se na jejich regál alespoň podíval 🙂 protože již tak dlouhodobě na produkty od mifky kašlu, protože je to předražený drek, mající reálnou cenu jen v akci....
Je třeba nenažrané obchodníky klepnout přes prsty, nejlépe ve stylu bojkotu jako v Chorvatsku.
Odkaz
Tady ani nejde o to, že chtějí vydělat, rozumný člověk to vidí a uvažuje, zda-li to předražené menší koupí. Tady jde o to, že se stále dokola šikanují obyvatelé, třídit odpady, méně odpadu, ale ono je ho vlastně stále více, jelikož menší nebo poloprázdné obaly plní naše popelnice. A nic se neděje.
I když čokoládu zbožňuji, tak se bez ni obejdu. Za ty peníze ať si ji sami sežerou.
Nekupoval jsem Milku do teď, takže je mi to jedno. Stejně to není pravá čokoláda. EÚ se jenom rozhodla tyhle výrobky s rostlinnými tuky nazývat čokoládou. Jinak jednoduchá rada. Výrobky s prapodivnou gramáží nekupovat. Nekupovat konzervy "tuňáka" s gramáží cca 75, či 80 gramů ..., nekupovat "čokoládu", nekupovat smrsklé sušenky ...
Lžete. Pokud nepovažujete kakaové máslo (což je tuk, který v čokoládě má být) za rostlinný tuk, tak v Milce prostě rostlinný tuk není. Přečtěte si složení.