Neřeším..když to chci, potřebuji nebo na něco mám chuť, tak to jednoduše koupím..... Zásoby minimální.
Tady je občan bezmocný. Trh ovládly řetězce a supermarkety a někam jít nakoupit musíte. To zmenšování gramáže je nejenom u čokolády, ale také u sýrů a jiných výrobků. Zde vláda asi nemůže nijak zasáhnout, je to volný vývoj trhu, tedy řetězce mají nějaké majitele , miliardáře, kteří dupou po svých podřízených, že málo vydělávají a ti se snaží okrást zákazníka co nejvíce. Tak to bohužel funguje. U nás před supermarketem Albert si otevřela stánek soukromá pekárna a prodává tam chleba za dvojnásobnou cenu, než supermarket. Takže vydřiduši jsou nejen v Rakousku, Německu a USA, ale i u nás.
Občan není bezmocný. Vždycky má možnost nekoupít. Zejména u tak zbytných věci, jako je čokoláda.
Když vidím u nás ty hromady přeslazené Milky, které dnes už kupuje málokdo, musím se pousmát. Já ji nekoupila už několik roků a jen s nostalgii vzpomínám na ty z osmdesátek. Holt naučila jsem se potlačit chuť na čokoládu, protože těch českých je v obchodech, jako šafránu
Za chvíli dospějeme k tomu, že ve velkém balení čokolády budou 4 čtverečky. Např . jsem kupoval anglický černý čaj Překvapilo mě, že je o něco levnější, ale pak jsem zjistil, že obsahuje 20 sáčků místo dřívějších 45 ve stejném balení. Bílovický chléb míval 1.5 kg, postupně se snižovala váha za stejnou cenu až se ztratil úplně. Člověk musí být neustále ve střehu, ale všechno neuhlídá. A problém je, že se tohle snižování váhy nebo obsahu alkoholu neobjeví ve statistikách o inflaci
Je to prostě klasická zlodějna. Jinak je to svým způsobem i plýtvání obalovým materiálem a podobně. Když jsem si koupil pytlík brambůrek, tak jsem byl spokojen, dneska abych na stejné množství kupoval 2 pytlíky(to je příklad). některé věci jsem přestal prostě kupovat, jsou už příliš malé a nevyplatí se to. Někdo zmenšuje, další nafukuje uměle obaly, případně dělá výrobek víc pórovější nebo "prázdnější" a ve výsledku stejně zaplatí normální člověk víc, jen visuálně si říká, že ne.... Holt co jiného než nekupovat nebo kupovat za nějaké rozumné ceny. :-(
Naštěstí nic z téch produktů člověk k životu nepotřebuje. Nevím proč by měl kvůli tomu někdo brečet. Konkurence je velká a když budu chtít kvalitní čokoládu, jsou desítky možností, kde ji rozumně koupit. Je to předraženej šunt? Je. Alpské mléko 😄 ...tak kde je problém? Aha...že by v zákaznících?
Jestli jíte Milku, tak si ani nic jiného nezasloužíte.
Cim min sladkosti za vetsi penize tim lip, uz ted mame nejvic spekounu k celkovemu poctu obyvatel
To není jen sladkostmi, ale špatným = levným jídlem. Já jsem přestala kupovat dražší potraviny, kupuji levnější a přibrala jsem už 3 kila. Jestli to bude takhle pokračovat, přidám se k obézním lidem.
Milka pro mě není čokoláda když už čokoláda tak kvalitní.
Minulý týden jsme si ji po dlouhé době koupili, abychom zjistili, jestli je pořád tak hnusná....a je.
Jste se mohl zeptat. Ušetřil by jste nějakou tu pětku. :-)