Když si k tomu ještě připočítáme 20-30% horší kvalitu potravin určených pro východní trhy, tak je to docela velká bída.
Dvojí kvalitu potravin měla v EK na starosti paní Jourová (ANO) Za dva roky se našlo jen pár případů a nic závažného to nebylo. Jourová v TV požádala o pomoc veřejnost a nedostala ani jeden podnět...
Jeste, ze nam nezmensuji auta
Je to tak 10 let, co jsem čet o nějaké verzi škodovky, asi Superb nebo Oktávka, že v Indii je vyrábí se zvětšeným prostorem pro nohy vzadu asi o 10 cm. Indové to tak chtěli. U nás ani omylem.
Ono pokud bycta Milka měla kvalitu a chuť jako před dvaceti lety, tak by mi to vůbec nevadilo. Ale protože ta kvalita a chuť ustoupila snaze více vydělat, tak už podobné kraviny léta nekupuji. Kdo si pamatuje chuť Toblerone a ochutnal tu hrůzu, co prodávají dnes, musí zaplakat. Abych pravdu řekl, nevybavuje se mi jediný cukrářsky výrobek, který by si udržel v podledních desetiletí chuť. Pokud má někdo tip, dejte vědět, rád si to koupím a pochutnám si....
Pokud by velcí výrobci čokolád začali vyrábět kvalitu, tak by zákonitě zkrachovali. Protože kvalita něco stojí a málokdo by byl ochotný zaplatit za 100 g čokoládu přes 100 Kč.
Čím menší ta balení budou, tím lépe pro všechny. Nadváhu má u nás cca 60% dospělých a 20% dětí je obézních.
Žádná škoda. Nekupujte to, není to zdravé.
Nesmysl. Když mi bude málo zmenšené balení čehokoliv, tak si koupím dvě.
Váha klesá, cena stoupá.
když stoupá kvalita, tak proč ne
Smrskflace je dobrá...
.
Horší bude až se smrskne a ješte zdraží!!
.
A až se smrskne 10x, dostaneme za raketu pouze prázdný obal...
To bude super...
Prostě si koupím jenom normální gramáž a ti co si to smrsknou, ať si oblbují koho chtějí. Firmy, které se takto chovají ke svým zákazníkům jsou pro mě nedůvěryhodné a nekupuji jejich výrobky.
tak hlavně teď furt otravují s mixem Konvičkové, zpívání s AI a Valentýna.....tak na tu kravinu potřebují vydělat
Bohužel toto je způsobeno absenci trhu a konkurence, protože si trh rozdělily a konkurenci skoupily dva tři globální koncerny... A malovyroba toto fakt nezachrání...
Toto je spíše absence konkurence v reklamě. Lidi jsou tak zmasírování, že když čokoláda, tak jedině Milka (a nebo pár dalších značek ze stejného koncernu) a pokud bych na návštěvě vytáhl nějakou "no name" značku (třeba z Lidlu), tak budu přinejmenším za socku...
Mě je záhadou že pro tak malý trh jako je ČR Slovensko se firmě vyplatí dělat mini čokolády za maximální ceny
V Německu se toto nestává ani v Rakousku Nutella je ještě větší jak v ČR a za menší peníze co objevil Ameriku i sám premiér Fiala
Stejné změny jako v Německu se týkají i Česka.
Úplně by stačilo číst 🤦♂️